Skaitoma, kad tryniai didina kepinio trapumą, kuo juo daugiau, tuo kepinys trapesnis, tai turbūt ir grybukams tas tinka , vieni bus trapesni kiti ne tokie, o beto, čia ir iš praktinės pusės matyt daroma, nes glazūrai reikia baltymų tai tryniai sudedami į tešlą
QUOTE(oma @ 2013 06 02, 00:22)
Sveikos
Paanalizavau receptus grybukų ir pastebėjau kad vienose receptuose deda visą kiaušinį o kituose tik trynį .. Ar maišo - keli kiaušiniai cieli ir keli tik tryniai ..Ką tai duoda ?? Kaži kaip skonis skiriasi ??
Paanalizavau receptus grybukų ir pastebėjau kad vienose receptuose deda visą kiaušinį o kituose tik trynį .. Ar maišo - keli kiaušiniai cieli ir keli tik tryniai ..Ką tai duoda ?? Kaži kaip skonis skiriasi ??
nežinau kaip iš tikrųjų, bet:
meduolinius visad darau tik su tryniais, nes trapesni gaunasi grybukai. Biskvitinius kai kepu, dedu visą kiaušą, nes reikia, kad gaminys būt minkštas, purus.
tai toks ir skirtumas. daug esu visko išbvandžiusi, bet apsistojau tiek uo, ką parašiau
Kiekvienas papuošimas savotiškai gražus,
Ir nesvarbu kas Jūs esat, ar jau specas, ar tik naujokas.
Čia laukiamos visos puošėjos.
Ir nesvarbu kas Jūs esat, ar jau specas, ar tik naujokas.
Čia laukiamos visos puošėjos.
Mes visos mokomės, konsultuojames ir semiamės patirties viena iš kitos. Dėl to mes taip greitai tobulėjam.
Konstruktyvi kritika yra sveikintinas dalykas, o ginčus ir nepasitenkinimus prašau pasilikti sau.
Draudžiama:
* cituoti nuotraukas
* bet kokie reklaminio/komercinio pobūdžio skelbimai/paieškos.
O as pati, kepu pakolkas tik su tokia keptuve, bet zinoma galima ir rankomis padaryti, issikepti skaniausia biskvita ir su kokiu nors kremu sumaisyti, tada lipdyti rankomis (nesu tokiu budu dar dariusi , tai laukiu kitu mamyciu patarimu :http://babblin-brook...cake-pop-maker/
Cia vienas budas kaip padaryti rankomis
va cia radau per google labai daug visokiu ideju, receptuku, papuosimu, ir kaip dengti sokoladu VIDEO
VIDEO http://www.youtube.c...h?v=PXCm7XTKXRc
nelabai supratau kodėl temos pavadinimas papildytas cake-popsais?? riešutėliai, grybukai, kaštonai - senoviniai saldumynai, dabar mes juos bandome vėl prikelti ir populiarinti. o cake-popsai? geriau jau prie keksiukų nukelti juos.
QUOTE(simisimi84 @ 2013 06 24, 17:33)
nelabai supratau kodėl temos pavadinimas papildytas cake-popsais?? riešutėliai, grybukai, kaštonai - senoviniai saldumynai, dabar mes juos bandome vėl prikelti ir populiarinti. o cake-popsai? geriau jau prie keksiukų nukelti juos.
Aš nieko prieš prieš popsus, bet visiškai pritariu jums, kad tai senovinių saldumynų skyrelis, kur bandome prsiminti senų laikų skonius,receptus, skanumynus kvepiančius nostalgija. Cake popsai jau modernizmas Kodėl neįtiko nauja jų tema, gi daugelis atskirų kepinių turi savas temas? Bet jei liks tai liks...
nu, tikrai nabagučiai. kurti naują temą jiems ir tegu jie ten sėdi.
aisku reik temos, nesuprantu ir as ko neitiko...
QUOTE(simisimi84 @ 2013 06 24, 18:11)
nu, tikrai nabagučiai. kurti naują temą jiems ir tegu jie ten sėdi.
QUOTE(Rakelė @ 2013 06 24, 20:29)
aisku reik temos, nesuprantu ir as ko neitiko...
Buvau sukurus NAUJA temuke, kad visos dalintus receptukais, nes labai daznai gaudavau i Az laiskuciu, kas ir kaip daryti, o atsakyti nera galimybes visiems, tai ir sukuriau nauja tema, manau kad daug kam tai aktualu, bet yra kaip yra
Nepykit prasau, bet cia jau moderatore sujunge
"American originals"
Cake pops'ai is mano popsų keptuvės knygelės
Reikės:
100gr smulkaus cukraus
100gr savaime kylanciu miltu
100gr margarino
2 vidutinio dydžio kiaušiniai
1/2 a.š vanilės esensijos
(rašo, kad norit minkštesnių pyragaičių galima įdėti šiek tiek kepimo miltelių <neparašyta kiek, bet aš dėjau arbatinį šaukštelį ir manau, kad padauginau, nors mano miltai buvo ne savaime kylantys>)
Eiga:
Išsukti margarina su cukrumi iki purios masės. Po vieną sudėti kiaušinius ir vanilės esensiją. Po truputį berti miltus maišant vidutiniu kombaino greičiu.
Šaukštu dėti masę i keptuvės duobutes ir kepti apie 5 minutes.
Norint šokoladinių cake pops'ų daryti viską pagal pirmą recepta tik vanilės esensiją keisti dviem šaukšteliais gerod kokybės kakavos pudros.
Cake pops'ai is mano popsų keptuvės knygelės
Reikės:
100gr smulkaus cukraus
100gr savaime kylanciu miltu
100gr margarino
2 vidutinio dydžio kiaušiniai
1/2 a.š vanilės esensijos
(rašo, kad norit minkštesnių pyragaičių galima įdėti šiek tiek kepimo miltelių <neparašyta kiek, bet aš dėjau arbatinį šaukštelį ir manau, kad padauginau, nors mano miltai buvo ne savaime kylantys>)
Eiga:
Išsukti margarina su cukrumi iki purios masės. Po vieną sudėti kiaušinius ir vanilės esensiją. Po truputį berti miltus maišant vidutiniu kombaino greičiu.
Šaukštu dėti masę i keptuvės duobutes ir kepti apie 5 minutes.
Norint šokoladinių cake pops'ų daryti viską pagal pirmą recepta tik vanilės esensiją keisti dviem šaukšteliais gerod kokybės kakavos pudros.
Laba
Seiles tysta cia visokiu groziu ir skanumynu
Labai noriu pabandyti grybukus, daryciau juos rankomis, bet va, idomu labai, ar butina juos dar siltus suklijuoti? Atvesusiu negalima?
Seiles tysta cia visokiu groziu ir skanumynu
Labai noriu pabandyti grybukus, daryciau juos rankomis, bet va, idomu labai, ar butina juos dar siltus suklijuoti? Atvesusiu negalima?
Tai tik atvėsę klijuojami baltymu su cukrumi, t.y. glajumi, tas pats tinka jei klijuosi karamele