Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

Sena tema

Šioje temoje diskutuojame apie ekonomišką požiūrį į garderobo formavimą, vadinamas rūbų kapsules, spalvinius tipus, bazinius rūbus ir pan.

Trumpai: rūbų kapsulė - tai 5 - 10 rūbų rinkinys, visi kapsulės rūbai yra to pačio stiliaus ir dera tarpusavy spalviškai. Priklausomai nuo gyvenimo būdo gali būti darbo rūbų, laisvalaikio, vakarinių/proginių rūbų, sportinių rūbų ir tt kapsulės. Nereikia maišyti skirtingų kapsulių rūbus. Kiekvienam sezonui sudaromos atskiros kapsulės. Kapsulę pradedame sudarinėti nuo bazinių daiktų ir gausiai papildome aksesuarais. Tuomet iš minimumo daiktų ir maksimumo aksesuarų galima kasdien kurti vis naują drabužių derinį

Žingsniai naujojo garderobo link:
1. nustatome savo spalvinį tipą
2. atsižvelgiant į spalvinį tipą, keičiame šukuoseną ir parenkame keletą makiažo variantų
3. be gailesčio išmetame daiktus, kurie: netinka pagal spalvinį tipa, netinka pagal dydį, net jei jie nauji, ilgai užsigulėjo spintoje ir nesinešioja (išsykrus vakarinius apdarus), „moraliai pasenę“
4. sudarome komplektus iš likusių rūbų, įskaitant avalynę ir aksesuarus
5. sudarome trūkstamų daiktų sąrašą
6. tvarkome rūbų spintą prieš kiekvieną sezoną
7. prieš einant apsipirkti apgalvojame kiekvieną pirkinį iki smulkmenų, o ne griebiame bet ką, kas patiko
8. visada prisimename, kad kiekvienas naujas daiktas turi derėti bent su 3 – 4 turimais daiktais
Papildyta:
QUOTE(Sophi @ 2013 03 02, 17:16)
O kur tokių pakabų būna?

Parduotuvėje Thomas Philips pirkau smile.gif
Ir dar diržams:

user posted image
Atsakyti
Labas. Apziurejau dontsop kapsule, viskas puikiai suderinta thumbup.gif Bet man per daug zydra/melyna blush2.gif Gaunasi, kad praktiskai beveik visa laika buni zydrai apsirengus, man jauciu atsibostu taip biggrin.gif Man tik juoda neatsibosta greitai, visos kitos spalvos atsibosta biggrin.gif Suprantu, kad toks kapsules principas, bet man jauciu labiau patiktu turet kelias mazas kapsules, bet skirtingu spalvu.
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2013 03 02, 18:57)
Labas. Apziurejau dontsop kapsule, viskas puikiai suderinta  thumbup.gif Bet man per daug zydra/melyna  blush2.gif Gaunasi, kad praktiskai beveik visa laika buni zydrai apsirengus, man jauciu atsibostu taip  biggrin.gif Man tik juoda neatsibosta greitai, visos kitos spalvos atsibosta  biggrin.gif Suprantu, kad toks kapsules principas, bet man jauciu labiau patiktu turet kelias mazas kapsules, bet skirtingu spalvu.

Gindama kapsulės principus biggrin.gif , galėčiau pateikti tokius argumentus:

šita kapsulė ne vienintelė šiam pavasariui, yra dar laisvalaikio kapsulė, sporto rūbai (ne visai kapsulė, bet kitos spalvos ir modeliai), išeiginiai rūbai, jei kartais pasitaikytų proga išeiti į kavinę/kiną/svečius, ir visai puošnūs rūbeliai, jei bus koks balius ar pan

šita kapsulė bus nešiojama tik kokius 2 mėnesius, gegužę jau vasarines kapsules trauksiu į dienos šviesą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 02 kovo 2013 - 18:04
QUOTE(Gute444 @ 2013 03 02, 14:38)
Tikrai reikejo imti, vasarai prie situ clarks basuciu user posted image
Nors ir sako, kad nereikia detinti batu ir rankines, nu bet kai graziai sudetinta tai ko jau ne...

Aha, kai klausiau, tai visi tylėjo dry.gif
Ale... O gal tikrai būt negraži buvus?
Bet vis viena dūra, kad neėmiau biggrin.gif

QUOTE(Leticija @ 2013 03 02, 18:57)
Labas. Apziurejau dontsop kapsule, viskas puikiai suderinta  thumbup.gif Bet man per daug zydra/melyna  blush2.gif Gaunasi, kad praktiskai beveik visa laika buni zydrai apsirengus, man jauciu atsibostu taip  biggrin.gif Man tik juoda neatsibosta greitai, visos kitos spalvos atsibosta  biggrin.gif Suprantu, kad toks kapsules principas, bet man jauciu labiau patiktu turet kelias mazas kapsules, bet skirtingu spalvu.

Man irgi spalvos atsibosta, bet ne taip greitai - pvz. užsinorėjau kokios, na, žydros - tai bent pusę metų aš jos tikrai noriu. Na nors 3 mėnesius! O tiek laiko ta kapsulė ir gali būt nešiojama, paskui sezonas pasibaigs biggrin.gif

O jei žmogus tikrai nori nuolat keitinėt ryškias spalvas, tai aš daryčiau taip - imčiau na kad ir juodus (kokios nors neryškios spalvos, pilkos, rudos, tamsiai mėlynos, chaki, smėlio) pagrindinius drabužius - kelnes, švarką, batus, rankinę, žo, visą outfitą. Jie turėtų būti geros kokybės ir klasikinio stiliaus. O tada mikliai šast - ir įmesčiau į tą va visą rekalą, tarkim, mėlyną rankinę ir mėlyną megztuką, raudoną skarą ir raudonus marškinukus, geltoną rankinuką ir kelnes su geltonais taškučiais - žodžiu, po 2-3 ryškių spalvų daiktus, nelabai brangius, nes juos nešiosiu gal visai neilgai.
Ir keitinėčiau rolleyes.gif
Atsakyti
Noa, vat tavo tas aprasyta sbudas man arciau sirdies. Man tik juoda/balta neatsibosta galima sakyt, nors va dabar pavasary nebenoriu ir juodos biggrin.gif , tik kelnes juodas nesioju.
Atsakyti
Dontstop, kokia pakaba faina, man tokios labai reiktu, pas mane dirzu virs 20 jauciu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2013 03 02, 23:54)
Dontstop, kokia pakaba faina, man tokios labai reiktu, pas mane dirzu virs 20 jauciu doh.gif

O pas mane diržų nedaug, dalinuosi viena pakaba su vyru, aš mėgstu diržus laikyti kelnių ir sijonų kilpose, kad rytais prieš darbą nereikėtų vargti blush2.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

dontstop, puikus darbas, viskas labai gražu, nors ne viskas mano skonio, bet kai taip gražiai suderinta... wub.gif Tik aš bent jau be gailesčio atsikratyčiau tos trečios margos palaidinės, nu tokia morališkai pasenusi atrodo man blush2.gif

Noa, nuraminimui, man ta tašė baisi buvo hihihi.gif Bet tai čia mano skoniui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2013 03 03, 16:40)
Labas 4u.gif

dontstop, puikus darbas, viskas labai gražu, nors ne viskas mano skonio, bet kai taip gražiai suderinta... wub.gif  Tik aš bent jau be gailesčio atsikratyčiau tos trečios margos palaidinės, nu tokia morališkai pasenusi atrodo man blush2.gif

Groovy, aš pamenu, ta palaidinė labai tau nepatiko, kai aš ją rodžiau dar tik pirkiniuose smile.gif Tai aš jos dar nebuvau užsidėjusi nė karto, laukiau pavasario, ji vis dar su etikete. Nežinau, man ji patinka, aš pabandysiu panešiot bent kažkiek. Man labai spalvos patiko, kontrastas, ryškumas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2013 03 03, 16:36)
Groovy, aš pamenu, ta palaidinė labai tau nepatiko, kai aš ją rodžiau dar tik pirkiniuose  smile.gif

Ania? hihihi.gif
Nu žinok, visa kita gal ne mano skonio, bet gražu, suprantama, o jos aš nė suprast negaliu lotuliukas.gif

Beje, tas kardiganas su marškinukais wub.gif wub.gif wub.gif Bet visa kita labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2013 03 02, 18:03)

šita kapsulė bus nešiojama tik kokius 2 mėnesius, gegužę jau vasarines kapsules trauksiu į dienos šviesą  smile.gif

bet didzioji dalis sios kaspules (marskineliai, megztukai, paltukai) ir vasara pagal savo siltuma tiktu. Tik 2 men nesiosite?
mhm tai pas mane nors kapsules ir nesudarytos, bet paskaiciavus visus drabuzius gali panasus skaicius gautis, kaip ir su kapsulem. jei per metus reikia kokiu 3 sezonu kapsuliu. o drabuziai ne kapsules sezono metu "nedirba", nors pagal ora galetu. tai kapsule issprendzia klausima "ka apsirengti" ir atsijoja nenesiojamus drabuzius. Bet maksimaliai nesumazina drabuziu skc.
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2013 03 03, 18:38)
Ania? hihihi.gif
Nu žinok, visa kita gal ne mano skonio, bet gražu, suprantama, o jos aš nė suprast negaliu lotuliukas.gif

Beje, tas kardiganas su marškinukais wub.gif  wub.gif  wub.gif Bet visa kita labai 4u.gif

Viskas ok, neturi gi skoniai visiškai sutapti smile.gif

QUOTE(vabalas @ 2013 03 04, 12:18)
bet didzioji dalis sios kaspules (marskineliai, megztukai, paltukai) ir vasara pagal savo siltuma tiktu. Tik 2 men nesiosite?

Aš taip, tik kokius 2,5 mėn. Anksčiau esu rašius plačiau, kodėl man taip gaunasi... Jei trumpai, tai gal man kas su šilumos savireguliacija ne taip, bet man karšta vasarą su džinsais, sijonais su pamušalu, jau nekalbant apie megztinius (net jei tai ploni medvilniniai megztiniai smile.gif ). Ilgarankovių palaidinių aš vasarą nenešioju, tik trumparankovius. Vėsiais rytais kulniodama į darbą užsimetu pvz džinsinį švarkelį, kuris man yra kaip viršutinis drabužis ( t y patalpoje kitais sezonais nevilkiu jo).
Vasarą džinsai keičiami į plonos medvilnes kelnes (vėsesnėms dienoms), trikotažiniai sijonai ir sijonai su pamušalais - į plonyčius medvilnės ir lino sijonėlius be jokių pamušalu (šiltesnėms dienoms), trikotažinės, megztos, viskozinės ir kostiuminės medžiagos suknelės - į plonos medvilnės sukneles tik trumpomis rankovėmis ir taip pat be jokių pamušalų, visi megztiniai išvis suslepiami gyliai į drabužinę...
Dar turiu pridurti, kad aš smarkiai prakaituoju ir sunkiai pakeliu karščius: prie +25 man jau kyla spaudimas ir tinsta galūnes doh.gif Tad aš stengiuosi, kad drabužėliai vasarai būtų kuo lengvesni, plonesni ir natūralių medžiagų 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vabalas @ 2013 03 04, 12:18)
Bet maksimaliai nesumazina drabuziu skc.

Čia tik mano atveju nesumažina smile.gif Temoje buvo daug moterų, teigiančių, kad daugumą savo rūbų jos vilki ištisus metus, nepriklausomai nuo sezono 4u.gif
Aš džiaugiuosi, kad bent derinių gaunasi maksimaliai iš to pačio kiekio smile.gif
Atsakyti