Įkraunama...
Įkraunama...

Pagrindinis maistas - MP

Mamytės, pasidalinkit patirtimi. Mažyliui jau greitai metai ir 2mėn bus. Žinau, kad MP jau seniai netenkina visų mitybos poreikių. Turim sunkumų su papildomu maisteliu. Per dieną pavyksta jo suvalgyti 100-300ml, kai reikėtų 500ml. Mažius, suvalgęs keletą šaukštelių, pradeda reikalauti MP. Stengiamės gaminti skaniai, įvairiai, leidžiam su maistu pažaisti, pačiam valgyti - kitaip visai į burnytę neimtų.

...parašykit, turėjusios panašių sunkumų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aushrikita @ 2006 05 21, 16:41)
Mamytės, pasidalinkit patirtimi. Mažyliui jau greitai metai ir 2mėn bus. Žinau, kad MP jau seniai netenkina visų mitybos poreikių. Turim sunkumų su papildomu maisteliu. Per dieną pavyksta jo suvalgyti 100-300ml, kai reikėtų 500ml. Mažius, suvalgęs keletą šaukštelių, pradeda reikalauti MP. Stengiamės gaminti skaniai, įvairiai, leidžiam su maistu pažaisti, pačiam valgyti - kitaip visai į burnytę neimtų.

...parašykit, turėjusios panašių sunkumų  mirksiukas.gif

labas 4u.gif OJ KAIP PUIKIAI TAVE SUPTANTU, aushrikita 4u.gif Ir aš turėjau šitą problemytę dėl nevalgumo doh.gif Pienelio turėjau labai daug, todėl mano lalaila pilnai juo pasisotindavo ir griežtai atsisakydavo rimto maisto, jei bandydavau jo įsiūlyti daugiau, nei ji valgydavo, prasidėdavo ašarėlės ir reikalavimai duoti krūtį blush2.gif Valgydavo tikrai nedaug, o pieną maugdavo ištisai, kai sulaukėm metukų ir 2 mėn galutinai apsisprendžiau su tuo baigti ir drastiškai nutraukiau maitinimą- išsitepiau spenelius pelynų arbata ir to užteko, kad mažoji nebeimtų krūties 4u.gif O apetitas pasitaisė stebėtinai, visu 80 procentų, manyčiau, dėl ko labai labai džiaugiausi ir tebesidžiaugiu drinks_cheers.gif Tiesa, mažoji dar kelis mėnesius jautė nostalgiją pienukui, nes dažnai pabučiuodavo spenelį, nors niekada nebandė patraukti mirksiukas.gif
Atsakyti
O, kokia pažįstama situacija doh.gif manoji irgi iki metų beveik nieko nevalgė, vien tik mano pienuką. Pirmaisiais primaitinimo mėnesiais iš viso žiaukčiojo nuo bet kokio kitokio maisto. vėliau kažkuriuo momentu įsiūlydavau tik desertinių tyrelių, net daržovienes buvau metus virti - visvien viską išmesdavau... Po to draugės patarė mažinti dieninių maitinimų kiekį, tai nuo kokių 11 mėn taip ir dariau - visą išmonę panaudodavau, kad tik praleisti kokį maitinimą. kai jau nebegaudavo dieną visai MP tik naktį) po kokios savaitės ir apetitas padidėjo. Nors ir dabar nedideliais kiekiais valgo. Matyt mažiau jai reikia.. smile.gif Žodžiu, užsipirkit visokių Danonki varškyčių, jogurtėlių, duoniukų, sausainiukų, duokit gerti ir pratempinėkit laiką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kamilyte @ 2006 05 25, 20:02)
O, kokia pažįstama situacija  doh.gif  manoji irgi iki metų beveik nieko nevalgė, vien tik mano pienuką. Pirmaisiais primaitinimo mėnesiais iš viso žiaukčiojo nuo bet kokio kitokio maisto.  vėliau kažkuriuo momentu įsiūlydavau tik desertinių tyrelių, net daržovienes buvau metus virti - visvien viską išmesdavau... Po to draugės patarė mažinti dieninių maitinimų kiekį, tai nuo kokių 11 mėn taip ir dariau - visą išmonę panaudodavau, kad tik praleisti kokį maitinimą. kai jau nebegaudavo dieną visai MP tik naktį) po kokios savaitės ir apetitas padidėjo. Nors ir dabar nedideliais kiekiais valgo. Matyt mažiau jai reikia..  smile.gif  Žodžiu, užsipirkit visokių Danonki varškyčių, jogurtėlių, duoniukų, sausainiukų, duokit gerti ir pratempinėkit laiką  smile.gif

pasirodo ne man vienai tokios problemos doh.gif
aš taip pat bandau laiką pratempt kaip ir kamilyte thumbup.gif , bet kai dygsta dantys ar šiaip susergam tada jau niekas nepadeda doh.gif
Atsakyti
Tikrai ne jums vienai. Kūdikių, kurie, nepaisant visų mamos pastangų, atsisakė bet kokio kito maisto iki devinto mėnesio, ar net metų, vien aš asmeniškai pažįstu bent du. Jie jau paaugę, ir ne tik, kad gyvi, bet man atrodo ir visiškai sveiki bei laimingi. Tiesiog atkaklūs. Aš irgi ginčiau savo teisę į mitybą pagal mano asmeninius poreikius, tokius, kaip alkio jausmas ir pan., norėčiau turėti laisvę pasirinkti.
Mintis, jog pienas seniai nebetenkina mitybinių poreikių nebūtinai yra teisinga, o rekomendacijos pradėti primaitinimą šešių mėnesių pakankamai naujos ir taip pat nebūtinai ilgai tokios ir bus. Jei vaikutis atsisako kito maisto, galbūt žino ką daro, gal jam visko užtenka. Sausainukai, varškytės tikrai nėra tas maistas, kuris papildytų jo organizmą, naudingomis medžiagomis (pvz., geležimi, kurios gal ir gali jau trūkti, o gali ir netrūkti - visada galima pasidaryti tyrimą). Aš, kaip mama, tiesiog pasirūpinčiau, kad kūdikiui būtų pasiūlyta šviežio, skanaus maisto pakankamai dažnais intervalais, o jau tai, ar jis tuos pasiūlymus priims, manyčiau, kad yra jo reikalas. Jeigu neįtariate jokių sveikatos sutrikimų ir jų neranda jūsų pediatras, tikrai manau, galite duoti jam šiek tiek laisvės. Atsipalaiduokite. Gyvenime bus dar daug situacijų, kai vaikas turės savo nuomonę, apie tai, ar jam šalta, kur jis nori studijuoti ir pan. Mamai kartais reikia tiesiog su tuo susitaikyti. Būkite stipri ir stebėkite savo vaiką
Atsakyti
Gal vietoj pieno misinuko duokit? gi didelis vaikas jau
Atsakyti
O kam duoti vietoj pieno misini? Nesuprantu logikos blink.gif
Atsakyti
Mano abu vaikai nerode didelio apetito kitam maistui. Viena protinga pediatre mane labai nuramino. Patare padaryti kraujo tyrimus ir jei jie geri, atstoti nuo vaiko. Sako, svarbu pasiulykit vaikui kokybisko maisto (ne sausainuku), o jei jis tik paknebena, vadinasi jam tiek ir gana. Is savo pastebejimo galiu pasakyti, kad vien pienu nebepasisotina metinukas, kai gauna labai gerai issilakstyti gryname ore.
Atsakyti
Kalbejau su drauge, kurios vaikui jau 1 metai ir 8,5 men. Ji sako, kad dziaugiuos, jog vaikas pagaliau pradejo valgyti normalu maista ir galiu jau nutraukti maitinima MP. Sake, kad vedziojo pas visokius gydytojus, bet visi vieningai nutare, kad toks vaikas ir tiek. Tik tiek, kad baisiai kudas, net negrazu, bet gal dabar priaugs svorio kazkiek.
O maniske irgi nelabai valgo kazka kitko, nei MP, bet dar neturi metu, tad yra laiko dar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agluce @ 2011 04 14, 21:23)
Mintis, jog pienas seniai nebetenkina mitybinių poreikių nebūtinai yra teisinga, o rekomendacijos pradėti primaitinimą šešių mėnesių pakankamai naujos ir taip pat nebūtinai ilgai tokios ir bus.  Jei vaikutis atsisako kito maisto, galbūt žino ką daro, gal jam visko užtenka. Sausainukai, varškytės tikrai nėra tas maistas, kuris papildytų jo organizmą, naudingomis medžiagomis (pvz., geležimi, kurios gal ir gali jau trūkti, o gali ir netrūkti - visada galima pasidaryti tyrimą). Aš, kaip mama, tiesiog pasirūpinčiau, kad kūdikiui būtų pasiūlyta šviežio, skanaus maisto pakankamai dažnais intervalais, o jau tai, ar jis tuos pasiūlymus priims, manyčiau, kad yra jo reikalas. Jeigu neįtariate jokių sveikatos sutrikimų ir jų neranda jūsų pediatras, tikrai manau, galite duoti jam šiek tiek laisvės. Atsipalaiduokite.

drinks_cheers.gif
Manau,tai visiškai normalu,pagal naujausias skandinavų rekomendacijas,primaitinimą galima pradėti nuo 10mėn smile.gif,iš pradžių pasiūlant naujo maisto po šaukštelį ir po MP,ir tik atsižvelgiant į vaiko pageidavimus,po truputį tą kiekį didinti.Pripratimas prie naujo maisto gali užtrukti net iki pusės metų.Mamytės,nepanikuokit mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 18 gegužės 2011 - 17:39
mano pupai jau greit du metukai. bet iki metu ji beveik nieko nevalge iskyrus MP. nors ir nuo metu skanaiusias buvo mamos pienelis, nenorejo rimto maisto. ir dabar jau beveik du ,bet kruties nepaleidiza. nezinau ar kad saknu ,ar kad tiesiog troksta artumo.... wub.gif
Atsakyti
maniskis visai nevalge kosyciu, norejo tik MP, kai buvo 1m ir 2men, turejom didele mazakraujyste, tada issigandau, visai nutraukiau maitinima, va tada maziukas ir pradejo valgyti, valgo iki siol smile.gif
Atsakyti