Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkdalgiai(iris)

Kaip ir kiekviena pavasarį,gegužės menesį,taip ir dabar,pražydo žemaugiai vilkdalgiai smile.gif Spalvos įvairiausios,netiketi spalvu deriniai-tikra vaivorykštė po kojom mirksiukas.gif
Man tai pačios gražiausios gėlės,kolekcionuoju juos jau 20 metų.
Truputis žiedų iš mano kolekcijos:
http://public.fotki....ai/vilkdalgiai/
Atsakyti
Peržiūrėjau nuotraukėles iš jūsų kolekcijos, tikrai nuostabūs žiedai. Aš teturiu tik vienos rūšies- žiedai violetinės spalvos. Ir jie man irgi yra mieli ir gražūs. O jūs galbūt ir parduodate atliekamus gumbelius, kad ir kiti galėtų džiaugtis gražiomis spalvomis ir puikiais žiedais?
Atsakyti
Labai gražių turite vilkdalgių. Labai miela žiūrėti ,kai jų daug įvairiausių spalvų, rūšių.
Atsakyti
Labai graži kolekcija wub.gif
Atsakyti

Taip augalų kolekcija nemaža. pas mane tamsiai mėlyni jau žydi , o turiu 11 rūšių.
Atsakyti
QUOTE(Skimija9015 @ 2006 05 22, 10:50)
Taip augalų kolekcija nemaža. pas mane tamsiai mėlyni jau žydi , o turiu 11 rūšių.

Gėlynuose auginamos vilkdalgių(ir daugumos kitokių gėlių)veislės,o ne rūšys...Rūšių pasitaiko labai retai,dažniausiai pas kolekcininkus,-jos ne tokios įspudingos,kuklutės,bet...ne mažiau įdomios smile.gif Nereikėtų maišyti šių biologinlų terminų... mirksiukas.gif
Rūšis-tai,ką sukurė Gamta(auga,gyvena natūralioje aplinkoje tūkstantmečius) ,veislė-žmogaus darbo ir kūrybos(selekcijos)rezultatas.
O žemaūgių vilkdalgių mano kolekcijoje yra apie šimtą pavadinimų...neskaiciuojant begalybės sėjinukų,vidutinio aukščio ir aukštų veislių... mirksiukas.gifO dar kitų grupių vilkdalgiai(sibiriniai,spuria,japoniniai ir kt.)...Tikslaus pavadinimų skaičiaus pasakyti nesugebėčiau... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintaras Klimaitis: 22 gegužės 2006 - 11:11

Hmmm na aš nesu tokia fanė , kad auginčiau vien vilkdalgius , o be to sode didžiuliai kolekcijai ir neatsirastu tiek vietos , nes auginu ir daugiau kitokiu daugemečių gėlių , be to norisi ir vienmečiu , nors jas jau baigiu išstumti. Jei galite idėkite nuotraukėles sibiriniu ir japoniniu vilkdalgiu.
Atsakyti
QUOTE(Skimija9015 @ 2006 05 22, 14:16)
Hmmm na aš nesu tokia fanė , kad auginčiau vien vilkdalgius , o be to sode didžiuliai kolekcijai ir neatsirastu tiek vietos , nes auginu ir daugiau kitokiu daugemečių gėlių , be to norisi ir vienmečiu , nors jas jau baigiu išstumti.  Jei galite idėkite nuotraukėles sibiriniu ir japoniniu vilkdalgiu.

Pas mane taipogi ne vieni vilkdalgiai,-turiu tulpių,margučių,kitokiu svoguninių,viendienių apie 100 veislių,ivairių kitokių žolinių daugiamečių augalų,įvairių sumedejusių įdomybių(tiek spygliuočių,tiek lapuočių)...O vienmečių neauginu... mirksiukas.gif
Sibirinių ir kt. vilkdalgių nuotraukas įdesiu,kai jie žydes... mirksiukas.gif
Atsakyti

Šiaip labiau akį traukia visžaliai augalai, turiu ir viendienių keleta , svogūniniu , spygliuočių. Japoninis vilkdalgis pas jus visžalis? Yra ir lapuočių , bet šiaip kai ruduo ir lapai stengiuos juose labai neišsiplėsti.
Atsakyti
Na super grožis tų jūsų vilkdalgių.
Ir man jie labiausiai patinka,tai sakiau sode tik juos ir auginsiu.Kelios veislės yra ir pas mane,bet sakiau kad pasisodinsiu ir daugiau.Na šiemet gal ir nespėsiu,bet kitą met tai tikrai.
Jūs taip ir neatsakėte,ar galite parduoti gumbų,nes ir man būtų noras įsigyti.
Atsakyti
QUOTE(Kaliteja @ 2006 05 23, 18:28)
Na super grožis tų jūsų vilkdalgių.
Ir man jie labiausiai patinka,tai sakiau sode tik juos ir auginsiu.Kelios veislės yra ir pas mane,bet sakiau kad pasisodinsiu ir daugiau.Na šiemet gal ir nespėsiu,bet kitą met tai tikrai.
Jūs taip ir neatsakėte,ar galite parduoti gumbų,nes ir man būtų noras įsigyti.

Optimaliausias vilkdalgių persodinimo/dauginimo laikas-po žydėjimo(liepa-rugpiutis),nors,reikalui esant, galima persodinti bet kuriuo šiltu metu laiku(balandis-rugsejis).Kadangi žemaūgės veislės pasižymi dideliu gyvybingumu,galėčiau kai kurių mažylių(tų,kurių turiu didesnį kiekį)vieną-kitą daigelį atskirti dabar,per žydėjimą... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2006 05 23, 20:37)
Optimaliausias vilkdalgių persodinimo/dauginimo laikas-po žydėjimo(liepa-rugpiutis),nors,reikalui esant, galima persodinti bet kuriuo šiltu metu laiku(balandis-rugsejis).Kadangi žemaūgės veislės pasižymi dideliu gyvybingumu,galėčiau kai kurių mažylių(tų,kurių turiu didesnį kiekį)vieną-kitą daigelį atskirti dabar,per žydėjimą... mirksiukas.gif

Tai man tai tiktų,bet aš kaip pradedanti sodininkė (nes sodą tik antri metai prisižiūriu,liko po uošvenės mirties),tai kaip čia pasakius blush2.gif nelabai žinau kuom skiriasi tie žemaūgiai nuo kitų,gal aukštaūgių ar kaip ten vadinasi g.gif Aš žinau tik tiek,kad jie man patinka ir labai gražūs,o ir lapai po to lieka iki rudens,tai ne plyna vieta,kad dar po to kažką sodinti,kai peržydi.
O kokios ten spalvos ir kiek tas grožis kainuoja g.gif galite į AŽ parašyti,jei čia nenorite.Dėkui.
Atsakyti