Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

Sena tema

user posted image

user posted image

Smagaus bendravimo mirksiukas.gif
Atsakyti

Dėkui už naują temą thumbup.gif

Pakartosiu paskutini senos temos klausima. ax.gif

Pirmą kartą bandysiu balkone paprikas auginti. Nusipirkau "Hamik". Gal kas esate išbandžiusi, kokie įspūdžiai?

Ir dar klausimas- auginant paprikas vazone, jas irgi reikia po dvi i vazona sodinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savvy: 19 sausio 2013 - 13:39
nežinau šiais metais taip nenori sėklikės lyst iš žemės....... kelios veisklės išlido greit o kelios vos vos kapstos. Taip praeitais metais džiaugiausi sėklų kokybe..... o šiais kažkaip netaip....... Aji crystal išvis neišdygo. Sąlygos daiginimui identiškos kaip ir praeitais metais. Kas jau dygsta tai pas mane per 4-5 dienas išlenda. habanero sudygo, tam jalapenai irgi 100 proc. O va rocoto ir aji 0 proc gavosi smile.gif na bet jaloro va dygsta......... jau keli galvas iškišę. Tikiuosi ir kiti iškiš. Jetusiau kokie mažuliukai tie mano vaikiukai.
Atsakyti
Hamik aš ir bandysiu pirmą kartą smile.gif

Nežinau kaip reikia, bet aš visad po vieną sodindavau. Tik jei ne vazoninės veislės tai joms reikia nemažo vazono, nes paprikytės skurdo vazonuose bent pas mane g.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 01 19, 14:40)
nežinau šiais metais taip nenori sėklikės lyst iš žemės....... kelios veisklės išlido greit o kelios vos vos kapstos. Taip praeitais metais džiaugiausi sėklų kokybe..... o šiais kažkaip netaip....... Aji crystal išvis neišdygo. Sąlygos daiginimui identiškos kaip ir praeitais metais. Kas jau dygsta tai pas mane per 4-5 dienas išlenda. habanero sudygo, tam jalapenai irgi 100 proc. O va rocoto ir aji 0 proc gavosi smile.gif na bet jaloro va dygsta......... jau keli galvas iškišę. Tikiuosi ir kiti iškiš. Jetusiau kokie mažuliukai tie mano vaikiukai.

O jus nebandot pries tai seklytes ant vatos pasidaiginti? Pernai rocoto man ir pakankamai ilgai lindo uodegos, bet 100 proc isleido uodegeles. Siemet to pacio tikiuosi ax.gif
Dabar Jus mane paprotinkite. Rocoto man prie ciliu sodinti ar prie papriku? g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 01 19, 14:00)
O jus nebandot pries tai seklytes ant vatos pasidaiginti? Pernai rocoto man ir pakankamai ilgai lindo uodegos, bet 100 proc isleido uodegeles. Siemet to pacio tikiuosi  ax.gif
Dabar Jus mane paprotinkite. Rocoto man prie ciliu sodinti ar prie papriku?  g.gif  doh.gif

jokio skirtumo prie kurių sodinti ,rocoto su annumais nesikryzmina -svarbu kad nebūtų drėgnas oras -jos nemėgsta didelės drėgmės ir karščio ,todėl šiltnamyje jų nesodinciau
kas liečia jų daiguma ,tai žemėje daiginant gali tekt palaukt ir 2-3 savaites ,todėl rekomenduočiau daiginti ant vatos .
Atsakyti
QUOTE(rcl123 @ 2013 01 19, 15:18)
jokio skirtumo prie kurių sodinti ,rocoto su annumais nesikryzmina -svarbu kad nebūtų drėgnas oras -jos nemėgsta didelės drėgmės ir karščio ,todėl šiltnamyje jų nesodinciau
kas liečia jų daiguma ,tai žemėje daiginant gali tekt palaukt ir 2-3 savaites ,todėl rekomenduočiau daiginti ant vatos .

dekui uz atsakyma 4u.gif Siemet lauke ir cilius ir paprikas auginsiu smile.gif Bet tuneliuke, taciau jei Rocoto geriau butu visai lauko salygos, tai galiu ji salia tuneliuko auginti g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 01 19, 14:22)
dekui uz atsakyma  4u.gif  Siemet lauke ir cilius ir paprikas auginsiu  smile.gif Bet tuneliuke, taciau jei Rocoto geriau butu visai lauko salygos, tai galiu ji salia tuneliuko auginti  g.gif  4u.gif

Pas mane tuneliukas tai tik tam laikotarpiui, kol nėra pakankamai šilta. Ir kai jau nėra pakankamai šilta. Taip kad skaitosi, kad auga lauko sąlygomis, tik vėsesniu metu pridengiama , kad šiltamėgiams augti būtų komforto daugiau. Juk ne burokai.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 01 19, 16:23)
Pas mane tuneliukas  tai tik tam laikotarpiui, kol nėra pakankamai šilta. Ir kai jau nėra pakankamai šilta. Taip kad skaitosi, kad auga lauko sąlygomis, tik vėsesniu metu pridengiama , kad šiltamėgiams augti būtų komforto daugiau. Juk ne burokai.

Tai ir as taip darysu, tik del Rocoto pasimetusi, nes jie kaip ir ne labai megsta siltnamio salygas. tai jiems tas trumpas laikotarpis po plevele kazi patiks? g.gif Vienzo ieskau bedu doh.gif
Atsakyti
Norėčiau paklausti patyrusių augintojų, kurios paprikų ir čilių veislės geriausiai dera balkone auginant? Pasimečiau informacijos gausoje doh.gif . Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 01 19, 15:00)
O jus nebandot pries tai seklytes ant vatos pasidaiginti? Pernai rocoto man ir pakankamai ilgai lindo uodegos, bet 100 proc isleido uodegeles. Siemet to pacio tikiuosi  ax.gif
Dabar Jus mane paprotinkite. Rocoto man prie ciliu sodinti ar prie papriku?  g.gif  doh.gif

man praeitais metais visi čiliakai praktiškai per 5 dienas sudygdavo net ir žemėje. tame tarpe ir rocoto. Šiais metais kažkaip tai ne..... g.gif ai užteks man to gėrio ir taip aišku. Šiandien likusius jaloro susisodinau. vien jų turėsiu daugiau nei 20 daigelių thumbup.gif marinuosiu marinuosiu.......... mes tai pasidarę tokį šiltnamiuką su lankais. Pakelta lysvė su lentom, mulčiuoju aš ten , durpėm praeitais metais dar sluoksniavau žolės plonus sluoksniukus. pavasarį būdavo uždengta - paskui jau kai atšilo naktys - nebedengėm visai plėvelės. Augo ir taip gerai. Praeiti metai buvo pirmi kai auginom čiliukus, bet aš juos įsimylėjau ir turbūt teks jau auginti nuolat wub.gif nebeperkam jau iš parduotuvių jokių marinuotų produktų. Kaifuojam nuo natūralių padažiukų ir kitokių dalikėlių. Kai važiuoji kur - įsimeti stiklainiukų porą kaip dovanėlę. Žmonės ragauja.... džiaugias.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 01 19, 17:28)
man praeitais metais visi čiliakai praktiškai per 5 dienas sudygdavo net ir žemėje. tame tarpe ir rocoto. Šiais metais kažkaip tai ne.....  g.gif  ai užteks man to gėrio ir taip aišku. Šiandien likusius jaloro susisodinau. vien jų turėsiu daugiau nei 20 daigelių  thumbup.gif  marinuosiu marinuosiu.......... mes tai pasidarę tokį šiltnamiuką su lankais. Pakelta lysvė su lentom, mulčiuoju aš ten , durpėm praeitais metais dar sluoksniavau žolės plonus sluoksniukus. pavasarį būdavo uždengta - paskui jau kai atšilo naktys - nebedengėm visai plėvelės. Augo ir taip gerai. Praeiti metai buvo pirmi kai auginom čiliukus, bet aš juos įsimylėjau ir turbūt teks jau auginti nuolat  wub.gif  nebeperkam jau iš parduotuvių jokių marinuotų produktų. Kaifuojam nuo natūralių padažiukų ir kitokių dalikėlių. Kai važiuoji kur - įsimeti stiklainiukų porą kaip dovanėlę. Žmonės ragauja.... džiaugias.

kaip smagu thumbup.gif
Atsakyti