QUOTE(lori30 @ 2013 01 03, 03:57)
Sveiki, norejau pasiteirauti, jei vaikui db suejo 1 m ir antrus metus pasirinkau gauti 40% pašalpos, ar galima kreiptis į darbo birža ir gauti skirtumą iki minimalios algos. Man aiškino, bet aš nelabai supratau ar taip galima. Sako , reik rast prašymą, kad is tu pinigu neisgyveni.
Gal kas atsakys?
jaigu pajamos su 40 % nesiekia minimalios algos tada taip galima kreiptis , bet ar jūs žadat dirbti antruosisu metus, nes jai dirbsit tai gausit algą ir + 40 % nuo mokamos algos
Papildyta:
QUOTE(dovilasas @ 2013 01 03, 03:38)
jei as is paskutines darbovietes isejau 2009 kovomenesi ar man reikia is darbo pazymos registruojantis darbo birzoje?
4.asmenys, turintys teisę gauti nedarbo socialinio draudimo išmoką Nedarbo socialinio draudimo išmokų nuostatuose nurodytus dokumentus, kiti nedirbantys Lietuvos gyventojai pažymą iš paskutinės darbovietės arba kito atleidimo iš darbo faktą, pagrindą ir datą patvirtinančio dokumento kopiją; jeigu pažymos iš paskutinės darbovietės arba kito atleidimo iš darbo faktą, pagrindą ir datą patvirtinančio dokumento nėra galimybės pateikti dėl nuo darbo ieškančio asmens nepriklausančių priežasčių asmens prašymą dėl bedarbio statuso suteikimo. Pažymą iš paskutinės darbovietės arba kito atleidimo iš darbo faktą, pagrindą ir datą patvirtinančio dokumento kopiją privalo pateikti tik asmenys, atleisti iš darbo iki 2009 m. gruodžio 1 d. ir kurių atleidimo iš darbo data ne vėlesnė kaip 18 mėnesių nuo kreipimosi į darbo biržą dienos;