QUOTE(Whatever? @ 2012 11 14, 23:26)
Aciu visoms uz pagalba
Dziaugiuosi radus sita tema...Visos tokios draugiskos cia - be galo malonu....
o jau Monoceros Devi katinukai kokie grazus
Ir Dzemas...Jo vardas toks?
Mintis isigyti orientaliuka jau seniai kilo mano vyrui...
Tada pradejau lauktis mazojo ir atidejom naujo gyventojo pirkimo klausima..
As dvejoju siek tiek, nes baugu del vaiko
Turim 2 vaikus, mazajam 2 metai...Ar ne per anksti? Baisu, kad nenuskriaustu katinuko, o sis gindamasis nesuzeistu vaiko....Girdejau, kad sios veisles katinai labai mieli ir draugiski...
Dar norejau paklausti, ar daznai pasitaiko zmoniu, alergisku sios veisles katems?
Nepateisinu tu zmoniu, kurie "bando", o paskui atiduoda.Jei jau priimsime nauja gyventoja - jis iskart taps seimos nariu be jokiu islygu...Todel as linkusi palaukti dar kazkiek, o vyras ir vyresnioji dukra labai nori dabar
O čia iš tiesų yra labai svarbus momentas
VAIKAI.
1. nerasite nei vieno normalaus veisėjo, kuris parduos "mums reikia kačiuko vaikams". Kačiuką perka suaugusieji, jie apmokės jo maistą, kraiką, veterinarines išlaidas ir dažniausiai patys ir valys tualetą. Kačiukas NE ŽAISLAS.
Antras labai svarbus aspektas yra ar pas veisėją yra vaikų ar ne. Aš atsimenu kai dar neturėjau sūnaus atvyko pas mane moteris apžiūrėti kačiukų su trimis mažais vaikais (na visų pirma ji net nepasakė, kad ateis su vaikais ir man pirmai buvo didelis šokas TIEK vaikų
) Bet dar didesnis šokas buvo mano katėms ir kačiukams. Jų tiesiog kambaryje NELIKO !!! (poto vieną kačiuką traukiau užstrigusį iš už spintos
)
katėms vaikai yra kažkas žiauriai nesuvokiamo. Visų pirma jų aukštas cypavimo diapazonas
antra neprognozuojamas elgesys, trečia vaikas yra kažkoks toks kaip žmogus tik kažkoks labai mažas
.
Taigi, jei įsigysite kačiuką iš veislyno, kur katės nepripratusios prie vaikų, gali būti didelė rizika dėl sveikatos ir psichologinių dalykų, nes kačiukui šiaip nauja aplinka yra didžiulis stresas, o čia dar nauja aplinka su tokiais mažais, nesuvokiamais padarais
Čia aišku nėra taisyklė, bet...
Veislyne kur kačiukai auga kartu su vaiku, kačiukai būna daug labiau linkę nusileisti (ty mažiau linkę dominuoti) ir gerookai mažesnė tikimybė, kad kačiukas kad ir gindamasis įdrėks vaikui, įkas ir tt.
Aš juokiuosi, kad pas mus vaikas yra didysis socializatorius
)))) Kai kada ir šiknon gaunantis už savo akcijas atrakcijas (pvz katinų maudymus
arba sukišimus visų į stalčius ar spinteles. Dabar naujas bajeris yra užsidaryti kačių parodiniame narve, kur jis telpa keturlinkas pasiimant dar didelį žaislą liūtą ir kiek pavyksta sugaudyt kačiukų
ir sėdėti ten valandomis rėkiant "duokit man sūrio lazdelę/dešrelę/ kibiną/ sūrelį" na o paskui visiems kartu tai valgant
)
čia pvz kol mažiukas buvo (dabar tiesiog nuotraukų nepridaryta
)
Varna mūsų mylimiausia auklė. Katė išmokiusi vaiką ropoti, o vėliau atidaryti duris
kačių gimdymo dėžėje po šildomąja lempa
Trečias svarbus niuansas. Jei pas veisėjus yra vaikų ir pas Jus yra mažų vaikų atsižvelkite į veisėjo pasiūlymus. Ty normalus veisėjas pasakys: "va šitas, šitas ir šitas kačiukas gali gyventi su vaikais. O va šitam geriau į šeimą be vaikų".
Net toje pačioje vadoje yra labai skirtingo charakterio kačiukai.
Kai kuriuos vaikas tąso, tampo, nešioja ir kai tik paleidžia tie apsisuka ir vėl trinasi į vaiką. Vadinasi KAČIUKUI PATINKA tokie žaidimai.
Kitas stengiasi IŠVENGTI vaiko glamonių, taip, greičiausiai jis/ji nekąs, nedrėks, bet jam nemalonu ir jis stengsis pabėgti. Taigi, jei tokį kuriam nemalonu pasiimsite pas save į šeimą, jam pastoviai bus stresas ir reziume, kažkada kantrybė trūks ir iš tiesų kačiukas pradės gintis.
Kačiukas kuriam patinka žaisti su vaikais Jūsų namuose bus laimingas, miegos vaiko lovoje, lakstys kartu su juo, "padės" dėlioti lego ar puzzle, atiminės iš vaiko burnos maistą
nu vienu žodžiu suteiks šeimai daug daugiau džiaugsmo.
na ir pabaigai perspėjimas:
jei turite vaikų tai NIEKADA NIEKADA NIEKADA neimkite kačiuko iš tokio veislyno, kuriame katė mama "gina" savo kačiukus nuo žmonių !!!!!!!!!!!!! Stabilios psichikos katė NIEKADA NEGINS KAČIUKŲ NUO ŽMOGAUS !!!!! jei katė gina kačiukus nuo žmogaus šnypšdama, bandydama įdrėksti ir panašiai tai rodo, kad katė nepasitiki žmogumi ir šitą nepasitikėjimą ji įskiepys savo vaikams, taigi Jūs įsigysite potencialiai agresyvų kačiuką.
Jeigu staiga tapai kažkam blogu, tave dergia ir spjaudo už nugaros, vadinasi tam žmogui esi daug gero padaręs !!!! (F.Ranevskaya)