Laba diena,
Noriu pasidalinti savo širdies skausmu. Mano vyro giminaites sudegė butas. Neliko nieko, tik spejo išbėgti moteris su vaikais: berniuku 12metu ir mergaite 9metų. Liko kaip stovi. Moteris spėjo tik rankinuką pasigriebti.
Ji dora ir dirbanti (Kaune), tik turėjo didelio vargo su vyru. Jo dėka butas ir sudegė. Moteris praktiškiai viena augino vaikus. Baldus, langus, kompiuterį, šaldytuvą, skalbimo mašiną (viskas sudege arba sugadinta nepataisomai) buvo pasiemus išsimokėtinai. Už kažkuriuos daiktus liko dar mokėjimai.
Ši nelaimė atsitiko prieš kelias dienas. Vaikai priversti buvo išvažiuoti į kitą lietuvos kraštą: iį Kauno į Skuodą. Neaišku kaip su mokykla ir šeip sakĖ mergaitė vis naktimis prabunda ir verkia.
Ši šeima reikalinga tikrai paramos ir viso ko. Moteris visai pasimetus nežino ko griebtis. Rūbų šiek tiek giminė davė, kuri nėra labai plati. Bet kas toliau, ji viena su vaikais... vyras pabego pas savo motina .
JIe gyveno vieno kambario bendrabučio tipo bute. Sudegė virtuvė ir tas kambarys. Aišku apdegė ir kitų kaimynų durys.
Gal kas galit padėt šiai šeimai
As turiu mamytes telefona, tad jeigu kam reikes kreipkites i mane. Dekui
Kauno sandėliuke yra šaldytuvas, pabandykit sukontaktuot su jį atiduodančia. Toliau reiktų viską konkrečiai, ko reiktų: tapetai, indai, patalynė ir t.t.
Ten viryklė dujinė ar elektrinė? Gal pavyks dar garų surinktuvą gauti
Aciu, NERA
Dar karta kreipiuosi i visus. Paramos ir patarimo.
Su asaromis akyse esu. Tad nepykit uz nerisluma. Buvau tame name. Galit nueit ir paziuret jum papasakos: Vinco Kreves 98a-71a. Sudegęs praktiskai visas 7aukstas. Kaimynai bego iš butų su vaikuciais, kuriem ir po 6men ir poros metu. Paguvenus moteriske guli ligonineje su stipriais apdegimais.
Kol nemaciau tai kazkaip kitaip atrode..bet Nieko ner nei sienu nei langu, neu duru. Stebiuosi kaip tas gaisras nesunaikino viso 12 kaustu namo, nes ugnis baisiai greitai naikino viska.
Ta seima apie kuria pasakojau yra didelio soko busenoje. Namo kaimynai vienas kita palaiko, bet.. kas atstatys viska...
Tai nutiko balandzio 30 dienos ankstyva ryta. Negaliu .. Moteris sake, kad ji pora dienu su mergaite veme juoduliais. Gaisro priezastis pradzioje visi mane, jog vyras, kuris turi prastu yprociu, taciau po tyrimo paaiskejo, jog elektros instaliacija. Negaliu kol kas ramiai pasakot.. dieve kaip kaip taip galima man tik kyla klausimas.
Berniukas ten su sirdies bedomis ir klausimas, kaip veliau tai atsilieps... Patikekit nieko neliko ir nezino ka daryt nuo ko pradet.. Savivaldybes komisija neina ziuret.. o zmonem gi gyvent reikia...
Negaliu.. nematau as ... kelio kaip jiem padet. Patarkit, isgirskit.
Trumpai apie ju seima:
Vyras dirbo, ji dirbo, berniukas mokinosi stipriai, o mergaite Kuno menines gimnastikos 2 vieta uzeme, o Vilniuje su grupe 3 vieta... Zodziu seima tikrai padori ir vargstanti savo gyvenima. Moteris man sake: Buvau pastarosiom dienom pries nelaime labai laiminga ir dabar galvoju ar bebusiu laiminga. Berniukas sako, as mama tau padesiu, tuoj baigsiu mokslus ( jam 12 metu) ir uzdirbsiu pinigeliu, mes atsistosim vel ir gyvensim.... Mergaite po viso to sake juokiasi juosias ir i kelnytes prisidaro...
Turiu sudegusio butelio nuotrauku, kurias veliau parodysiu.
Su asaromis akyse esu. Tad nepykit uz nerisluma. Buvau tame name. Galit nueit ir paziuret jum papasakos: Vinco Kreves 98a-71a. Sudegęs praktiskai visas 7aukstas. Kaimynai bego iš butų su vaikuciais, kuriem ir po 6men ir poros metu. Paguvenus moteriske guli ligonineje su stipriais apdegimais.
Kol nemaciau tai kazkaip kitaip atrode..bet Nieko ner nei sienu nei langu, neu duru. Stebiuosi kaip tas gaisras nesunaikino viso 12 kaustu namo, nes ugnis baisiai greitai naikino viska.
Ta seima apie kuria pasakojau yra didelio soko busenoje. Namo kaimynai vienas kita palaiko, bet.. kas atstatys viska...
Tai nutiko balandzio 30 dienos ankstyva ryta. Negaliu .. Moteris sake, kad ji pora dienu su mergaite veme juoduliais. Gaisro priezastis pradzioje visi mane, jog vyras, kuris turi prastu yprociu, taciau po tyrimo paaiskejo, jog elektros instaliacija. Negaliu kol kas ramiai pasakot.. dieve kaip kaip taip galima man tik kyla klausimas.
Berniukas ten su sirdies bedomis ir klausimas, kaip veliau tai atsilieps... Patikekit nieko neliko ir nezino ka daryt nuo ko pradet.. Savivaldybes komisija neina ziuret.. o zmonem gi gyvent reikia...
Negaliu.. nematau as ... kelio kaip jiem padet. Patarkit, isgirskit.
Trumpai apie ju seima:
Vyras dirbo, ji dirbo, berniukas mokinosi stipriai, o mergaite Kuno menines gimnastikos 2 vieta uzeme, o Vilniuje su grupe 3 vieta... Zodziu seima tikrai padori ir vargstanti savo gyvenima. Moteris man sake: Buvau pastarosiom dienom pries nelaime labai laiminga ir dabar galvoju ar bebusiu laiminga. Berniukas sako, as mama tau padesiu, tuoj baigsiu mokslus ( jam 12 metu) ir uzdirbsiu pinigeliu, mes atsistosim vel ir gyvensim.... Mergaite po viso to sake juokiasi juosias ir i kelnytes prisidaro...
Turiu sudegusio butelio nuotrauku, kurias veliau parodysiu.
QUOTE(Pelene @ 2006 05 05, 14:51)
Kraupu ir liudna Kuo mes galetume padet? Kiek isivaizduoju nebera nieko... Ar pades kazkiek tai seimai savivaldybe? Juk tai nelaimingas atsitikimas? Butinai prisidesiu. Bet reikia kazkiek gaudytis, ko reikia.
Jei elektros instaliacija reiktu suzinot kur zidinys jei jis pvz bendrose patalpose jie turetu visus nuostuolius padengti , nes nepriziurejo instaliacijos , cia jau reikia su teisininkais sneketi .
Nes manau vieni sudege kitus uzpyle ir tikrai ten sumos remontams nemenkos bus .
Kaip supratau zidinys buvo bute moteriske soke pasakojo. Tai gaisrininku komisija nustate, kad priezastis yra instaliacija bute... ten elektrines virikles ir gal ji buvo blogai pajungta.
Sake siandien turejo ateiti komisija is savivaldybes, o paskambinus ir pasiteiravus kada ateis , tai jie atsake, jog juk siandien penktadienis. Tad pasizadejo jie ateit ir nustatyst nuostolius jau ateinanti antradieni. Tad zmones liovesi viska gramde, nes.... nori kad savivaldybe matytu tikra situacija. Tam name yra kazkokios sachtos, tai sake, kad ugnis jomis sieke ir aukstesnius aukstus. Zmones butuose bego i balkonus, o kas nezinojokaip elgtis gaisro atveju, 7 aukste norejo daryt duris butu ir apdege, nes kazkaip negalima.. ugnis apgauna ora ir plecias, o ten tokie butu isplanavimai, kad skersvejai aukste nemazi. Tad ...
Aciu uz isklausyma ir is anksto jei kas kuom tai seimynai ir jos kaimynams kuo pades. Kaip tik galesiu ikelsiu kelias nuotraukas.
Sake siandien turejo ateiti komisija is savivaldybes, o paskambinus ir pasiteiravus kada ateis , tai jie atsake, jog juk siandien penktadienis. Tad pasizadejo jie ateit ir nustatyst nuostolius jau ateinanti antradieni. Tad zmones liovesi viska gramde, nes.... nori kad savivaldybe matytu tikra situacija. Tam name yra kazkokios sachtos, tai sake, kad ugnis jomis sieke ir aukstesnius aukstus. Zmones butuose bego i balkonus, o kas nezinojokaip elgtis gaisro atveju, 7 aukste norejo daryt duris butu ir apdege, nes kazkaip negalima.. ugnis apgauna ora ir plecias, o ten tokie butu isplanavimai, kad skersvejai aukste nemazi. Tad ...
Aciu uz isklausyma ir is anksto jei kas kuom tai seimynai ir jos kaimynams kuo pades. Kaip tik galesiu ikelsiu kelias nuotraukas.
QUOTE(linau @ 2006 05 05, 18:29)
Tad ...
Ar turi jie banko saskaitele? Kazkiek galetume pervesti pinigeliu, o gal ir kiti prisides .. Visko vistiek nesudovanos, o vaikuciam tai reikia labai daug...
QUOTE(m a m a @ 2006 05 06, 11:49)
Ar turi jie banko saskaitele? Kazkiek galetume pervesti pinigeliu, o gal ir kiti prisides .. Visko vistiek nesudovanos, o vaikuciam tai reikia labai daug...
Turi saskaitele. reik jai paskambinti ir paklausti. Bet ar galima taip viesai skelbti net nezinau turbut jei sutiks per az ?
Siuo metu ir mes gimines kiek sugebam ir mokam palaikom. Vaikai isvesti nuo tragedijos. Mergaite vis neatsigauna. JIe isvesti i Skuoda pas mociute. Berniukas vis mama ramina. Mama ir mergaite geria stiprius raminanciuosius.
Labai nerisliai is susijaudinimo pasakojau, tad pasirasiau vodo dokumente vyro puseseres neleimes aprasyma dar galvoju kur paskelbti, kad geru zmoniu deka jiem padet nors pradiniai susitvarkyti.
P.s Fotografavau su telefonu, tad kazko suteikavo mano iranga, negaliu is telefono nuotrauku ikelti. Tikiu dabar gi motinos diena, o ... jiem
Moteris sako : niekada stengdavaus neimti is kitu..pati viska ka turejau savo darbu ir rankom... Mes su vaikais jau tokie buvom laimingi savo pasiekimais gyvenime ir vianas kitu.. dabar galvoju, vargei ar bebusim laimingi... cia ne mano, o jos mintys.