Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Dalinamės patirtimi, patarimai, mulčiuojame toliau...ir renkame derlių thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Naudinga info apie mulčiavimą:
http://nakvisa.blogs...nis-darzas.html

Sena tema
Atsakyti
Tylu naujoj temoj g.gif
Kas naujo darzuose? bigsmile.gif

Mano darzas siandien svencia laugh.gif- gavo vel zoles! bis.gif biggrin.gif
Buvo jau pluta mulco suskeldejus ir pas mane tarplysviuose, tai palepinau juos labiau si karta. Neuzteko svogunams su morkom ir burokams. Bet ten dar jiems uzteks iki kito karto irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 16 liepos 2012 - 16:39
manieji arbuziokai pries pora savaiciu buvo mulciuoti pirma karta zoliapjoves zolyte.
Atvaziave savaitgali pamatem zemes mini kaubureliu isvien iskilotu. Apsidziaugem kad sliekai darbuojasi thumbup.gif thumbup.gif net nustebau pamacius.
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 07 16, 17:38)

Mano darzas siandien svencia laugh.gif- gavo vel zoles!  bis.gif  biggrin.gif

wub.gif
Iki Elar tobulo daržo man trūksta tik žiedų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 07 16, 17:47)
manieji arbuziokai pries pora savaiciu buvo mulciuoti pirma karta zoliapjoves zolyte.
Atvaziave savaitgali  pamatem zemes mini kaubureliu isvien iskilotu. Apsidziaugem kad sliekai darbuojasi  thumbup.gif  thumbup.gif  net nustebau pamacius.

thumbup.gif
O pas mane vistik kurmis sugrizo doh.gif Kolkas patvory bazuojasi. Gal ir darze, tik nematyt iskilnojimu.

QUOTE(diasaja @ 2012 07 16, 18:26)
wub.gif
Iki Elar tobulo daržo man trūksta tik žiedų ax.gif

Kitamet pazadu!!! 4u.gif Bus ziedu. Jau sugalvojau kaip ikomponuosiu cool.gif
Yra ir dabar - cukiniju pavyzdziui lotuliukas.gif . Ir kitokiu truputis yra, tik spalvos norisi siltesnes, o pas mane siemet laikinai saltos zydi (ir ruosiasi dar patvory baltai kazkokios gelytes zydeti).
Cia irodymas is kitos puses (maziau tobulumo biggrin.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 16 liepos 2012 - 18:19
QUOTE(Elar @ 2012 07 16, 18:43)

Yra ir dabar

dar mažai mirksiukas.gif bent man biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 16, 18:49)
dar mažai mirksiukas.gif bent man biggrin.gif

drinks_cheers.gif mazai mazai. Tikiuosi bus ju daugiau ir zinoma graziau kitamet.
Atsakyti
Ambro 4u.gif 4u.gif dėkui už gražią temą. Ir dar su mūsų daržais biggrin.gif thumbup.gif

Elar - wub.gif jau pas tavi tvarka wub.gif

O pas man šiuo metu pagrindinės gėlės darže - medetkos ir agurklės, o serenčiai kol kas tik pradeda "įsibėgėti" biggrin.gif

user posted image

user posted image

Ai, dar petrūškos žydi - pernykščio sėjimo krūmai - oi kokie išbujoję doh.gif , kaip kokie serbentai dydžio (pirmoj foto kampe kaip tik vienas matos).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 16 liepos 2012 - 18:17
QUOTE(Otaip @ 2012 07 16, 19:15)
Elarwub.gif  jau pas tavi tvarka  wub.gif

O pas man šiuo metu pagrindinės gėlės darže - medetkos ir agurklės, o serenčiai kol kas tik pradeda "įsibėgėti"  biggrin.gif
Ai, dar petrūškos žydi - pernykščio sėjimo krūmai - oi kokie išbujoję   doh.gif , kaip kokie serbentai dydžio (pirmoj foto kampe kaip tik vienas matos).

ai, pedante siek tiek as... blush-anim-cl.gif

mmm.... wub.gif Rysku, grazu 4u.gif
Kokio aukscio medetkos uzauga? Tiesa, kad jos ~60 cm aukscio? (dar neauginau niekad, kad zinociau kur geriau paseti blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 16 liepos 2012 - 18:26
QUOTE(Elar @ 2012 07 16, 19:25)
-ai, pedante siek tiek as... blush-anim-cl.gif

-Kokio aukscio medetkos uzauga? Tiesa, kad jos ~60 cm aukscio? (dar neauginau niekad, kad zinociau kur geriau paseti blush2.gif )

lotuliukas.gif maaatos - bet tai gražu man, kai žmonės taip gali wub.gif
aš pati daugiau - "šabakštyno" tipo daržininkė biggrin.gif - man laaabai patiko Sepp'o Holzer'io daržininkavimas/sodininkavimas wub.gif wub.gif - bandžiau ir aš taip, bet kur ten su tokiu plotu lotuliukas.gif ., bet va, ką rasi tikrai, tai "sumaišytą" daržą pas man - sėju keletą sėklų iškart - pas man daug kur burokas kyšo, morka, bulvė ar krapas biggrin.gif . Saulėgražos po vieną išsimėčiusios biggrin.gif. Ir pačiai patinka, ir svečiai neatsistebi biggrin.gif. Nedaug turiu vienos rūšies daržovių lysvių.

- Medetkos būna kelių rūšių. Yra ir iki 60 cm. Turiu porą - ale abi aukštos - 60 tikrai siekia biggrin.gif . Reik skaityt ant pakučio, o po to jau nebe - nes jos užsisėja laaabai gerai, jei kruoščiai sėklų nesurinksi ir nepasėsi kur nori biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane medetkų daugiau,nei to kas darže biggrin.gif Taip žiauriai užsisėję,kad šakės.O išraut gaila lotuliukas.gif Bet teks,nes reik vietos augalams.

Otaip,man tavo daržas užtat ir nuostabus ir fantastiškas,kad auga būtent taip chaotiškai blush2.gif Aš vis neatsižiūriu į jį wub.gif Bandysiu ir aš taip kažkiek daugiau pamėtyt pas save bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 07 16, 19:44)
Pas mane medetkų daugiau,nei to kas darže biggrin.gif Taip žiauriai užsisėję,kad šakės.O išraut gaila lotuliukas.gif Bet teks,nes reik vietos augalams.

blush2.gif ačiū, Alekto 4u.gif .

Žinok, atsargiai su tom gėlytėm - pernai nepagalvojau ir nenuroviau palei naujai pasodintus medelius - augimo skirtumas akivaizdus doh.gif , dvi pukuotos vyšnios - gavau identiško dydžio, šalia vienos augo daaaaug medetkų, o kita be jokio kaimyno Abu medeliai stipriai mulčiuoti buvo - bet tai vaizdas jau gale metų doh.gif - tas kur su medetkom augo ryškiai mažesnis ir skurdesnis, taip pat ir su gudobele pirmamete - šiemet jau nebeleidau niekam prie jos augti. Kažkaip galvojau, kad geras "visagalis" mulčiavimas neleis nė vienam augalui nuskursti, bet.... kol jaunas augalas, visgi reik žiūrėt, nes po "vyresnėm" obelim tai sodinu gėles drąsiai - iš Kurdiumovo fotkių žiūrėjau, kad labai jau gražiai atrodo aplink medelį gėlės, jis dar įrėmina akmenimis - wub.gif ir apšienaut patogu.

Kol vyras renka uogas, aš su fotiku po savo šabakštynus prasiėjau tongue.gif :
user posted image

user posted image
tarp agurkų palikau sėkloms augti lapinį burokėlį - kaip medelis jau biggrin.gif

user posted image
O čia sėklas brandina salota.

user posted image
dar maži mano kopūstai ir serenčiukai va tokie.

user posted image
Šabakštynas iš valerijonų, petruškų, arbūzų, kukurūzų biggrin.gif

user posted image

mėtos biggrin.gif - jau kiek jų šiemet doh.gif - užgožė ir gėles vietom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 16 liepos 2012 - 19:34