Sveikutes,
Nutariau pratesti šia tema, butu labai idomu, malonu paklausyti Jusu patirties ispudziu bandant isidarbinti valstybes tarnyboje. Labai laukiu pasisakymu apie atrankos etapus, kokie klausimai jums buvo uzduodami egzamino 2 - je dalyje ir panasiai. Pati dalyvausiu pirma karta
as irgi dalyvausiu pirma karta konkurse. reikes pradet skaitytis istatymus. dar idomu ar imanoma suzinot kiek pretenduojanciu i ta darbo vieta yra?
Kai pridavinejau dokumentus, tai ta moteris sake kad baigia popieriaus pritrukti tai isivaizduoju kiek susirinks o kai sesuo dalyvavo pries kelis metus, tai uzsiregistravusiu buvo 150 o atejo apie 130 man labai aktualu antroji dalis is ko mazdaug klausineja, suprantu kad is tu specialiuju jau istatymu, bet ten klausia siaip pasirinke streipsni kuri ir praso kad viska isvardyntum ar jau su tavo darbu kazka..
QUOTE(Lialondra @ 2011 10 09, 20:54)
Zinokit esu teisininke pati, baigusi VU, dirbau teisininke antstoliu kontorose 10 metu, taciau isejau del nepakankamos algos, dabar ieksausi darbo. Galiu pasakyti, kad be pazistamu i gera vieta patekti sansu beveik nera.....o apie valstybes turto fonda net nekalbu, nes turiu pazistamu, kurie tenai dirba, tai zinau situacija
Sveikos,
as norejau paklausti, kaip isidarbinti Valstybes turto fonde? ..naivus klausimas, nes turbut net neimanoma.
Esu teisininke su patirtimi ir dirbu jau kelinti metai uz labai mininmalia alga.
Girdejau tik, kad VTF be pazistamu nepateksi. Tariamieji konkursai arba vyksta arba ne. O dazniausiai jau pries konkurso eiga zinoma, kam atiteks siekiama vieta.
Gal kuri esat ka nors girdeje, kaip imanoma, ten patekti?
dekui mergaites
Sveikos, gal kas dalyvavot Kauno savivaldybės konkurse ? Įdomu kokius klausimus uždavinėje antroje dalyje.. Pasidalinkit įspudžiais...
Aną temą užrakino, tai čia pasisakysiu
Kiek aš padarau klaidų nesvarbu, bet faktas, kad reiktų nepadaryt nei vienos, jei kažko tikiesi Tokia mano nuomonė
Nes bet kuriuo atveju būna 30 nematytų klausimų. Kurie tikrai būna ne iš lengvųjų. Todėl būtų labai gerai tą minimalų galimų klaidų kiekį pasilikt tiems 30 klausimų...
Kiek aš padarau klaidų nesvarbu, bet faktas, kad reiktų nepadaryt nei vienos, jei kažko tikiesi Tokia mano nuomonė
Nes bet kuriuo atveju būna 30 nematytų klausimų. Kurie tikrai būna ne iš lengvųjų. Todėl būtų labai gerai tą minimalų galimų klaidų kiekį pasilikt tiems 30 klausimų...
O gal kas eisit i rytdienos Lietuvos kariuomenes organizuojama konkursa?
Man tai tie klausimai su majorais, leitenantais ir ju isleidimo i atsarga metais kazkokia nezinomybe...
Man tai tie klausimai su majorais, leitenantais ir ju isleidimo i atsarga metais kazkokia nezinomybe...
praeitoje temoje buvo klausimas kur sprendziam testus. As bent cia www.teisesgidas.lt tik reikia prisiregistruoti ps nemokamai
o kaip vakar konkursas sodroje kaune pasibaige, labai idomu? gal vigi yra kas nors, aks iki galo dalyvavao?
Laba diena, noriu paklausti ar nuo liepos 1dienos pagal istatymus bus kitokie konkurso klausimai Nes manau kur bus konkursai nuo liepos 1d, tai testai bus visai kitokie.
[Punkto redakcija nuo 2012-07-01]
41. Testas sudaromas iš trijų dalių, kuriose pateikiami bendrųjų mąstymo gebėjimų, bendrųjų kompetencijų klausimai ir klausimai iš teisės aktų, nurodytų šio Aprašo 6 priede. Bendrųjų mąstymo gebėjimų dalis sudaro 40 procentų, bendrųjų kompetencijų dalis 50 procentų, dalis iš teisės aktų 10 procentų testo.ASMENIMS, DALYVAUJANTIEMS KONKURSE KITOMS VALSTYBĖS TARNAUTOJŲ PAREIGOMS
9. Lietuvos Respublikos Konstitucija.
10. Lietuvos Respublikos teisės gauti informaciją iš valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų įstatymas.
11. Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymas.
12. Lietuvos Respublikos viešojo administravimo įstatymas.
13. Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas.
14. Lietuvos Respublikos Vyriausybės įstatymas.
41. Testas sudaromas iš trijų dalių, kuriose pateikiami bendrųjų mąstymo gebėjimų, bendrųjų kompetencijų klausimai ir klausimai iš teisės aktų, nurodytų šio Aprašo 6 priede. Bendrųjų mąstymo gebėjimų dalis sudaro 40 procentų, bendrųjų kompetencijų dalis 50 procentų, dalis iš teisės aktų 10 procentų testo.ASMENIMS, DALYVAUJANTIEMS KONKURSE KITOMS VALSTYBĖS TARNAUTOJŲ PAREIGOMS
10. Lietuvos Respublikos teisės gauti informaciją iš valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų įstatymas.
13. Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas.
QUOTE(kristelita @ 2012 06 26, 17:56)
Laba diena, noriu paklausti ar nuo liepos 1dienos pagal istatymus bus kitokie konkurso klausimai Nes manau kur bus konkursai nuo liepos 1d, tai testai bus visai kitokie.
va va man ir labai įdomu kaip bus su tais naujais testais lauksim kitos savaitės, gal kas kokiam konkurse dalyvaus ir papasakos apie pokyčius
QUOTE(Žalioji_Fėja @ 2012 06 27, 11:49)
va va man ir labai įdomu kaip bus su tais naujais testais lauksim kitos savaitės, gal kas kokiam konkurse dalyvaus ir papasakos apie pokyčius
as dalyvausiu liepos 4, kolas rastas gavu, kad ruosti 70 bendruju ir 30 specialiuju klausimu testui. o kaip bus matysim;)