QUOTE(DykumosSniegas @ 2012 07 04, 13:00)
Sveikos
uzsikabinau ir perziurejau youtube beveik visus irasus apie CAKE BOSS. ir kilo tam tikru klausimu ir minciu...gal kokia profesionale pakomentuos?
kaip suprantu, ten veiksmas vyksta amerikoje ir tokie man idomus tie amerikoniski tortai pasirode, ne tokie kaip musu.
mano pastebejimai:
1. nerealiai stori biskvitai, o pertepimas susipaudzia, kad vos matosi. gal cia tik dideliems labai tortams? ar pas juos tokie tortai yra?
2. kaip jie tuos tortus nesioja, atrodo, kad besvoriai, lengvuciai. O kai daro keliu aukstu tai antra auksta net ne ant pagaliuku, o tiesiog OP uzmeta nutaike vieta kaip koki blyna... ir niekas neidumba, atrodo, kad pats tortas yra labai kietas...
3. kaip supratau, jie ten tu tortu nebrandina, sutepa ir is karto puosia...
4. del sutepimo... is pradziu apvaro krasta sakykim sokoladiniu kremu, o vidury pripucia kokio pvz. balto..tai kam ta krasta kitokiu kremu apvesti?
va tokiu minciu ir klausimu man kilo...gal kam idomu bus padiskutuoti
As ne profe,bet galiu atsakyti i dauguma nes daug domiuosi ir teko paciai toki kepti
1. Nesvarbu koks dydis,pas Amerikeicius,taip pat ir pas Anglus tiesiog tokie tortai
2. Sponge cake tikrai nera besvoriai
jau tokieeee sunkus kad eina sau,todel kad sudetyje labai daug riebalu,jie tokie slapi,kaip keksai tik kad torto formos. Ir tos bulkos labai tvirtos ir kietos,todel laisvai issilaikytu ir be sutvirtinimo. Bet dar gali priklausyti ir nuo koki krema i vidu idejo,jei sviestinis tai jis gerai ten ir laikosi,bet jei koki dzema,tai manau tvirtintu gal...
3. Brandina, bet be kremo, iskepus sponge, reikia suvynioti i plevele ir plaikyti maziausiai 12val kad susistovetu,tada net ir skonis pasikeicia
4. Manau cia del skonio,kad ivairesnis butu, jie megsta daryti 'marble' efekta, deda ir balto ir rudo ant isores kremo,tada kai lygina gaunasi toks dvieju spalvu efektas
Su manim nelabai cia kas norejo diskutuoti apie sponge, gal neaktuolu kitoms,tai teko kapstyti info paciai