Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Mulčio privalumai:

-tai maistas mikroorganizmams ir jų veiklos aktyvinimas;

-nuolat aprūpina augalus maisto medžiagomis;

-sudaro trupininę dirvos struktūrą;

-dirvą nuolat palaiko drėgną, t.y. apsaugo nuo perdžiūvimo ir plutelės
susidarymo;

-palaiko pastovią dirvos temperatūrą;

-stelbia piktžoles;

-stabdo dirvos eroziją.

Pasidalinsiu su visais norinčiais susipažint su mulčiavimu info, suvedžiau viską į vieną dokumentą. Tikiuos padės wink.gif

[attachmentid=221893]

Daržas be kastuvo, vandens ir trąšų

S. Jasionio daugiau temų apie "Gamtinę žemdirbystę"

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Sena tema

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ambro: 13 gegužės 2012 - 13:17
Mulčiuojame sodus, daržus, šiltnamius....

user posted image

user posted image

user posted image

Daug informacijos apie mulčiavimą rasite čia: http://nakvisa.blogs...nis-darzas.html

Sena tema čia: http://www.supermama...howtopic=830461
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 11 gegužės 2012 - 09:42
Labas.

Žiūriu dvi temos besančios, tai abi įsivedžiau į favoritus. biggrin.gif Tik kurioje veiksmas vyks?
Atsakyti
4u.gif rytorasa - labai gražiai atidarei temą.
blush2.gif aš dabar truputį "baisesnių" vaizdų... :
penkiolikai minučių išbėgau daržan ir pakapsčiau du metus mulčiuojamas avietes -

user posted image Uploaded with ImageShack.us
Ką kamuoja karkvabalio lervos - čiumpam už pirštinių ir daržan lotuliukas.gif - mes viską galim cool.gif
Atsakyti
Oho, cia kokiam tortui?
Atsakyti
Ir kaip tas baisybes užmušt doh.gif ?Vakar ir aš radau šiltnamyje.Tai mėčiau į prūdą aš jas.Tikiuosi plaukt nemoka ir atgal negrįš biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2012 05 11, 11:20)
Oho, cia kokiam tortui?

lotuliukas.gif aha - mėsos įdaras lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Šiaip tai pliusas, kad pakėlus mulčą - juos imi ir susirenki, net giliau kapstyt nereik. Ten kur nemulčiuota - tikrai tieeeeek, jų nėr. Bet nieko baisaus kol kas irnesakyk.gif - kur žemę daugiau judinu, ten išrenku pastoviai, o va avietyne tai rečiau pasikapstau - tai čia jau kolonijom jie raitos.
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2012 05 11, 11:23)
Ir kaip tas baisybes užmušt doh.gif ?Vakar ir aš radau šiltnamyje.Tai mėčiau į prūdą aš jas.Tikiuosi plaukt nemoka ir atgal negrįš biggrin.gif

lotuliukas.gif lyg ir nemoka - kojos per trumpos biggrin.gif. VA, gerai, kai yr kur mest - o aš - užsimerkus traiškau - bjauruuuuu man doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 11 gegužės 2012 - 10:25
Otaip,

numirciau turbut toki kieki pamacius blink.gif man jie tooookie slykstus. siaip nebijau as vabalu, bet kirmeles, tai kazkas tokio....ypac,kur buna su kailinukais tankiais tokios blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrap @ 2012 05 11, 08:19)
O kiek reikia palikti neapmulčiuota aplink pomidorą?
Aš palieku apie sprindį nuo stiebo, gal per daug? Gal užtenka per daug, gal uztenka 5 cm.? O
O laistant pomidorus pačio mulčo laistyt nereikia? Tik šalia steibo? g.gif

Jeigu sausu šienu,aš nepalieku jokio tarpo.Jeigu žalia žole,reikia palikt tarpą,kad netyčia nenušustų-nenudegintų.

Laistyti retkartčiais būtina visą mulčių 4u.gif Jeigu viskas perdžius,nevyks reikiamas procesas po juo.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 05 11, 11:36)
Jeigu sausu šienu,aš nepalieku jokio tarpo.Jeigu žalia žole,reikia palikt tarpą,kad netyčia nenušustų-nenudegintų.

Laistyti retkartčiais būtina visą mulčių 4u.gif Jeigu viskas perdžius,nevyks reikiamas procesas po juo.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 11, 11:25)

lotuliukas.gif  lyg ir nemoka - kojos per trumpos biggrin.gif. VA, gerai, kai yr kur mest - o aš - užsimerkus traiškau - bjauruuuuu man  doh.gif .

palepinkit paukštukus biggrin.gif turėtų apsidžiaugę koncetrą nemokamą surengt. Tik kažin ar nebijotų atskirst susirinkt jei kokion a la lėkštėn sudėjus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 05 11, 10:23)

aš panašiai su sraigėmis elgiuosi lotuliukas.gif doh.gif

vakar mulčiavau braškes nupjauta pieva. Nemėgstu to šiukšlyno darže, bet ką padarysi blush2.gif

Sveikos smile.gif
Atsakyti