Ankstesnė tema
cia prraeitoj temoj roosas minejo kad vaziuoja nakti. galiu pasakyt kad vaziavau pernai ir daugiau nenoriu. nesu prastas vairuotojas-stazas 27 metai, teke profesionaliai vazinet, visos kategorijos. taciau pernai gryzdinejom is kroatijos. viskas buvo suplanuota kad nakvosim budapeste, taciau i ji atvaziavus kai pamatem kad mieste rodo +40, dingom tolyn link namu...ir ka, vaziavau iki galo, kol nakti apie 2 val pajauciau kad vaziuoju ir snaudziu momentais...nerizikavau savo sauniaja seimynele,sustojau kolonelej, valanda numigau ir vel i trasa. gryzom sekmingai, taciau naktinis vaziavimas per lenkija- neduok dieve.
i kroatija vaziuodami ivziavom i slovenija ir ten stojom apie 1 val pamiegot nuvaziave apie 1400 km. bet ten kiti keliai,kitas ir klimatas, gal kita ir nuotaika buvo.
zodziu esme tame, kad naktis skirta miegui o ne uz vairo but-o dar per lenkija vaziuojant....bet cia kiekvienam savo...
i kroatija vaziuodami ivziavom i slovenija ir ten stojom apie 1 val pamiegot nuvaziave apie 1400 km. bet ten kiti keliai,kitas ir klimatas, gal kita ir nuotaika buvo.
zodziu esme tame, kad naktis skirta miegui o ne uz vairo but-o dar per lenkija vaziuojant....bet cia kiekvienam savo...
Nemaisyk zmonem - as omeny turiu pirma nakti!!!, Jei abu vairuojat- para galima mint be vargo ir nevaryk ant tu Lenkijos keliu,Lietuvoje tikrai prastesni. Aplenk Warszawa, masina nusipirk su klima o ne kondicionierium ir tada pajausi malonuma minant 1000 km. Ir nebuk toks piktas, visi cia mes nenaujokai ir nenaujokes, visi megstam keliauti, o Lenkija tokia pilka kad noris ja nakti pralekti.
As nakti irgi nemegeja vazineti Nors pati bunu visada sturmanu, bet man didziausias stresas, miegoti negaliu, jei vaziuoja, bijau, kad vairuotojas neuzmigtu Vienoje kelioneje vos taip ir neatsitiko...
Man vaidentis pradeda, kad mes ivaziuojam i kazka, kad atsitrenksim...
QUOTE(Smilla @ 2012 04 21, 08:56)
As nakti irgi nemegeja vazineti Nors pati bunu visada sturmanu, bet man didziausias stresas, miegoti negaliu, jei vaziuoja, bijau, kad vairuotojas neuzmigtu Vienoje kelioneje vos taip ir neatsitiko...
Supratau, matyt cia tik man patinka naktimis vazineti, gal but todel kad dirbu pamainomis po 12 val, tad drasiai be miego istveriu be vargo para.
QUOTE(roosas @ 2012 04 21, 09:19)
Supratau, matyt cia tik man patinka naktimis vazineti, gal but todel kad dirbu pamainomis po 12 val, tad drasiai be miego istveriu be vargo para.
prie ko cia pyktis? niekas cia nieko net negalvoja apie pykti-pats vaziuoji, tau geriau, tu ir vaziuok. pamainomis dirbu ir as, nakti nemiegoti nieko nereiskia ir man-bet tai visai ne prie ko. kuo tai susije su vaziavimu. elementarus argumentai - nakti matomumas ne koks, vien oro salygos ka reiskia. per lenkus vaziuojant daznai ir lietus lydi. nepaleksi bet kokiu atveju, nes greicio kameru pristatyta. vienintelis pliusas kad furu maziau. taciau sekmadieni vaziuojant ju ir taip daug nebuna. varsuvos aplenkti nereikia - nieko nesilosi ja aplenkdamas - pravaziuot per ja nera problemu visai- 100 km/val praleki ir tiek. jei vaziuoji nakti, manau varsuva irgi miega - masinu srauto kaip diena nebuna.... ir ta 1000 nuvaziuot man nesunku. tad prie ko cia mano komentaras ir dar su uzuomina apie pykcius? nepagavau minties. as tik isdesciau savo nuomone apie naktini vaziavima. savo laiku dirbau naktimis vairuotoju, kazkiek zinau ka tai reiskia. tokiu rekomendaciju apie vaziavima nakti pasiklausius nepatyrusiems vairuotojams- nemanau kad tai gera mintis. sutikciau del vieno - jei tai magistralinis kelias, tuomet dzin ar diena ar nakti. kaip minejau, nakti ivaziavau i slovenija - austrija jau buvo pravaziuota tamsoje, puse slovenijos irgi. tokiu keliu vaziuoti nebutu roblema ir maziau patyrusiems vairuotojams. taciau pernai kai gryzinejau budapestas - kosice - rzesow - liublin keliu, tikrai nepatariu rizikuot tokio vaziavimo. keliu remontai lenkijoj, lietus, slovakijos tatru posukiai...nakti ten nerizikuosiu tikrai daugiau...extrymo ir taip patiriu darbe, o cia juk atostogos, jos asocijuojasi man su maloniu laiko leidimu...
bet tai tik mano nuomone ir daugiau nieko asmenisko
Papildyta:
QUOTE(Smilla @ 2012 04 21, 08:56)
ir nebereikalo bijai. kai masinoj visi miega, oi kaip vairuotoja traukia miegot, patikek. siemkas valgau, kad kazkoks veiksmas butu ir taip miegas neimtu vaziuodamas pats kartais pajauciu kad sekunde miegantis buvau....ne ne, nakti vaziuot tik extra atveju...dar vienas minusas - nakti, tiksliau jau paryciais, apie 4 val pajudejom is slovenijos toliau link italijos. na ir ka galima pasakyt apie toki vaziavima - as slovenijos grozio taip ir nemaciau. zinau kad abipus magistrales buvo zali kalnai, taciau naktis...ir tuo viskas pasakyta
QUOTE(eceris @ 2012 04 20, 20:51)
cia prraeitoj temoj roosas minejo kad vaziuoja nakti. galiu pasakyt kad vaziavau pernai ir daugiau nenoriu. nesu prastas vairuotojas-stazas 27 metai, teke profesionaliai vazinet, visos kategorijos. taciau pernai gryzdinejom is kroatijos.
na o mums pats geriausias važiavimas yra per lenkiją naktis iš šeštadienio i sekmadienį, per metus kelis kartus važiuojam ir stengiamės visada naktį
Papildyta:
QUOTE(roosas @ 2012 04 20, 21:02)
Nemaisyk zmonem - as omeny turiu pirma nakti!!!, Jei abu vairuojat- para galima mint be vargo ir nevaryk ant tu Lenkijos keliu,Lietuvoje tikrai prastesni. Aplenk Warszawa, masina nusipirk su klima o ne kondicionierium ir tada pajausi malonuma minant 1000 km. Ir nebuk toks piktas, visi cia mes nenaujokai ir nenaujokes, visi megstam keliauti, o Lenkija tokia pilka kad noris ja nakti pralekti.
Papildyta:
yra žmonių kurie vairuodami ir obuolį bijo suvalgyt, na tada naktį važiuot jau visai ne kas. bet renkasi kas kaip kam patogiau ir greičiau, vairavus visą naktį per lenkiją naktį be miego ir nieko namatau tame ekstremalaus, pas mus kai vienas vairuoja kitas miega ramiai , nes suaugę protingi žmonės, ima miegas, žadini ir keitiesi
QUOTE(daivakn @ 2012 04 21, 12:28)
per lenkija tiktai nakti vaziuot zymiai greiciau pravaziuojama negu diena apie 40% greiciau gaunas
atsakot uz savo zodzius? jei dauguma vaziuoja 10 val per lenkija, nakti pravaziuojat per 6 ? lenku keliais? kuriu ruozas nuo varsuvos remontuojamas? budzisko - cieszyn 719 km ruozas ir 6 val, gaunasi vidutinis greitis 120 km/val. sorry, bet cia ne autobanai vokietijoj. gal kazka supainiojot
Papildyta:
QUOTE(Sarlatane77 @ 2012 04 21, 14:01)
na o mums pats geriausias važiavimas yra per lenkiją naktis iš šeštadienio i sekmadienį, per metus kelis kartus važiuojam ir stengiamės visada naktį
Papildyta:
Papildyta:
yra žmonių kurie vairuodami ir obuolį bijo suvalgyt, na tada naktį važiuot jau visai ne kas. bet renkasi kas kaip kam patogiau ir greičiau, vairavus visą naktį per lenkiją naktį be miego ir nieko namatau tame ekstremalaus, pas mus kai vienas vairuoja kitas miega ramiai , nes suaugę protingi žmonės, ima miegas, žadini ir keitiesi
Papildyta:
Papildyta:
kalba ejo apie vaziavima vairuojant vienam visa kelia. 2-3 vaziuojant galima ir iki ispanijos tuos 3,5 t nuvaziuot, islipant is masinos tik sysiuko-ismeginta kolegu
nesipykstam
va, jums vaizdu, kad sirdys nurimtu... svajoniu krastas
va, jums vaizdu, kad sirdys nurimtu... svajoniu krastas
QUOTE(eceris @ 2012 04 21, 13:15)
atsakot uz savo zodzius? jei dauguma vaziuoja 10 val per lenkija, nakti pravaziuojat per 6 ? lenku keliais? kuriu ruozas nuo varsuvos remontuojamas? budzisko - cieszyn 719 km ruozas ir 6 val, gaunasi vidutinis greitis 120 km/val. sorry, bet cia ne autobanai vokietijoj. gal kazka supainiojot
Papildyta:
kalba ejo apie vaziavima vairuojant vienam visa kelia. 2-3 vaziuojant galima ir iki ispanijos tuos 3,5 t nuvaziuot, islipant is masinos tik sysiuko-ismeginta kolegu
Papildyta:
kalba eina ir apie tai, kad kai vienas vairuoja kitas budi ir nemiega, aj tuščios kalbos
geriau pakalbam į temą, nieks neatsako į klausimus į temą, bet jei pasiginčyt tai visi pirmi
tai negi nieks nepoilsiavo KRK saloj Baška kurorte? kas ? kaip? ką / kiek ?
QUOTE(Sarlatane77 @ 2012 04 22, 11:10)
kalba eina ir apie tai, kad kai vienas vairuoja kitas budi ir nemiega, aj tuščios kalbos
geriau pakalbam į temą, nieks neatsako į klausimus į temą, bet jei pasiginčyt tai visi pirmi
cia ne gincai, tik diskusijos. gincytis galiu iki nukritimo su ta, kuri pervaziuoja lenkija 40 proc greiciau nei diena
kas liecia baska, tikrai kroatijos temose buvo. tik nepasakysiu kurioje. bet tikrai buvo rasyta. search'as nepadeda?
nu nepatingejau, search;as padeda. ieskok kroatija III temoje apie baska. ne kazin kas, bet yra apie ja rasanciu. bet ikasti tamstytei reiketu-vietoj to kad ieskotum ir skaitytum kas domina, skaitineji kas kur ka kam atsake. vietoj to paieska uzsiimk ir neklius kitu diskusijos . sorry, nieko asmenisko, bet pasirodo irgi esi prie rasanciu bele ka