Įkraunama...
Įkraunama...

Astrologija sode, darže ir gėlyne :)

QUOTE(jolituxxx @ 2013 02 03, 01:33)
Kitos merginos lyg ir sėja per jaunatį ir prieš jį lyg ir nieko blogo neturi tongue.gif Sėjai tai gal ir nieko dar, bet sodinimui tai nelabai, nes daug kur rašoma, jog per jaunatį visas biolauko aktyvumas yra sutelktas augalų šaknys, todėl jie sunkiau prigyja ir perneša persodinimus. Man tai jau strioko kaip nėra tai nežadu nieko sėti per jaunatį  ax.gif

Aš pernai sėjausi per Jaunatį Jaučio ženkle ir derlius tikrai nebuvo įspūdingas, bet nesuverčiu visko mėnuliui, nes visgi buvo pirmi pomidorų auginimo metai, veislės daugiausia žemaūgė, tai kiek ten gali būt tų pomidorų... Šiemet turbūt pagrinde sėsiu per pilnatį Svarstyklėse g.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 02 02, 22:46)
nu man kolkas sitas nieko nesako  blush2.gif

QUOTE(adija5 @ 2013 02 02, 23:05)
drinks_cheers.gif Man irgi blush2.gif Nežinau,koks ten ženklas kam tinka ax.gif

Gal kažkiek padės http://www.walnuts.l...veikis_augalams
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2013 02 03, 11:20)
Aš pernai sėjausi per Jaunatį Jaučio ženkle ir derlius tikrai nebuvo įspūdingas, bet nesuverčiu visko mėnuliui, nes visgi buvo pirmi pomidorų auginimo metai, veislės daugiausia žemaūgė, tai kiek ten gali būt tų pomidorų... Šiemet turbūt pagrinde sėsiu per pilnatį Svarstyklėse g.gif

Aš pernai per pilnatį svarstyklėse sėjau tai derliaus nebuvo kur dėti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2013 01 31, 21:33)
Aš dar nieko nesėjau, dar palauksiu.Nėra saulutės, o sunkiai be jos viskas auga ir dienos tamsio dar. Levandas buvau pasėjus, išlindo ir ... nuvyto matyt per šalta ir per mažai šviesos buvo. Reiks bandyti dar kartą.

Cia gali buti nuo zemes, nesekit i humusinga zeme, geriau i durpinius substratus.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 02 03, 00:45)
Suprantu smile.gif Tiesiog diskutuoju, klausiu...  ax.gif

Sekmadienis,geriu kavytę,tuo pačiu papamokslausiu. Kaip moku,taip destau. Mano patirtis ir pastebejimai susieti su agurkų daigų auginimu. Jaunatyje ir delčios paskutinį ketvirtį nekišu prie jų nagų.Demesį kreipiu tik į menulio fazes,kokiame ženkle nesuku galvos.Rezultatas tas,kad ir seniau,kai nebuvo tiek daug savidulkių,ir dabar jauno daigelio pažastėles buna pilnos agurkų užuomazgų. Daigeliai kresni,neišstypę.Esu pati auginusi šiltnamyje 400 agurkų,tai dariau eksperimentą nemažais kiekiais.Pradejau set nuo jaunaties. Tai daigeliai buvo liauni,patįsę.Savaitę -dvi veliau paseti daug kokybiškesni,juo labiau,kad ir apšvietimo,ir šilumos daugiau gauna. Tad seti jauno menulio fazėje visiškai beprasmiška,jei nesiekiame,kad augalas amžinai bųtų jaunas,žaliuotų,žydetų ir nevestų vaisių-seklų-kaip antai geles.
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 02 03, 12:40)
Aš pernai per pilnatį svarstyklėse sėjau tai derliaus nebuvo kur dėti  doh.gif

o tai blogai? bigsmile.gif Kad man taip, tikrai nesupykciau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 02 03, 13:35)
o tai blogai?  bigsmile.gif Kad man taip, tikrai nesupykciau  thumbup.gif

Blogai tik tame, kad nespėjom doroti ir kišti į slovikus lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2013 02 03, 13:32)
Tad seti jauno menulio fazėje visiškai beprasmiška,jei nesiekiame,kad augalas amžinai bųtų jaunas,žaliuotų,žydetų ir nevestų vaisių-seklų-kaip antai  geles.

drinks_cheers.gif Ir botanikos sode kiek žinau per jaunatį ir delčią tai tik vazonus plauna, žemes ruošia, įrankius dezinfekuoja ir kitus darbus dirba, bet augalų nesodina ir nesėja smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Juračiuks @ 2013 01 31, 20:33)
Aš dar nieko nesėjau, dar palauksiu.Nėra saulutės, o sunkiai be jos viskas auga ir dienos tamsio dar. Levandas buvau pasėjus, išlindo ir ... nuvyto matyt per šalta ir per mažai šviesos buvo. Reiks bandyti dar kartą.

Levandėlėms mano nuomone dar per anksti 4u.gif Aš pernai kovo mėnesį sėjau tai buvo pats tas ax.gif
Atsakyti
Du kartus perskaiciau Amarriles pamoksla, del geliu turiu klausima. Dar nepasejau petuniju ir lobeliju, ar paseti per jaunati (nuo vasario 10)?.
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2013 02 03, 14:01)
Du kartus perskaiciau Amarriles pamoksla, del geliu turiu klausima. Dar nepasejau petuniju ir lobeliju, ar paseti  per jaunati (nuo vasario 10)?.

Taip,nuo 11 dienos 4u.gif Nes pirma diena jauno netinka jokiems darbams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 04 vasario 2013 - 23:14
QUOTE(amarrile @ 2013 02 04, 23:10)
Taip,nuo 11 dienos  4u.gif Nes pirma diena jauno netinka jokiems darbams.

Ačiū labai, Amarrile. Gal šį kartą atsiminsiu. Lyg ir atmintį neblogą turiu, bet dėl to mėnulio niekaip neišmokstu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasarema: 05 vasario 2013 - 08:12
O kada gumbines geles reiktų sodint? T.y.kaip patariama? neužsifiksavo man blush2.gif
Atsakyti
Aš pernai žiūrėjau žurnalą internete sodo spalvos - ten šone parašyta- kokia diena kam tinkama. Patiko man ir kažkaip viskas gerai dygo , augo, žydėjo. Tik su paprkom kažkaip man nesiseka -nenori jos su manim draugaut, kad ir ką bedaryčiau lotuliukas.gif verysad.gif
Atsakyti