Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(Cobre @ 2012 02 21, 19:47)
lotuliukas.gif
Papildyta:
Uztat man arviles imestos zemuoges patiko smile.gif

Praitą vasarą mačiau pirkti ne tik tokių žemuogių, bet ir svyrančių pomidorų. mirksiukas.gif Žemuogės labai fainos. wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 21 vasario 2012 - 19:06
QUOTE(smth1 @ 2012 02 20, 22:30)
Norejau paklausti is kur knygas siunciates? Per amazona knygos, kuriu noriu (dauguma leistos JAV) - labai brangu. Buvau radus kur vien tik knygas parduoda internetu ir nemokamai i Lt siuncia, bet kazkodel neissisaugojau nuorodos, neberandu:(

gal šitą nuorodą turėjai? aš iš čia porą knygų parsisiunčiau, ir dar planuoju. siunčia nemokamai http://www.bookdepos...s/9780751309812
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 02 22, 13:12)
gal šitą nuorodą turėjai? aš iš čia porą knygų parsisiunčiau, ir dar planuoju. siunčia nemokamai http://www.bookdepos...s/9780751309812

O taip! As tau labai dekinga:)
Atsakyti
Atsiprašau už off topic ir ne klasikinio sodo rodymą šitoj temoj . Bet apie jo knygą jau kalbėjom.
ax.gif
Aispra, pamelavau. Tas projektas su kranu kito garbaniaus. smile.gif
Diamund Gavin. Žiūriu nuotraukoj, o kaip paseno doh.gif , o ten tas senas Tom Stiuart Smith . lotuliukas.gif doh.gif

Irish Sky Garden
http://www.landscape...07/P1010665.jpg

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Buvau as cia pas jus pries keleta menesiu ilindusi ir atrode kad ojojoj, ziema toookia ilga, viska as cia spesiu... o galiausiai ne nepradejau verysad.gif tai vel griztu... gal priimsit... tik nesu tikra, as as cia i tema busiu.... kiemeliai jusu man labai patinka, del stiliau neabejoju, bet jus cia tiek daug visko ismanot, kad as kaip darzelinuke jauciuosi, kuri burokelio nuo runkelio neatskiria.... unsure.gif tai nuo ko man pradeti? smile.gif jeigu galima, imesiu pas jus bent jau savo namo ir sklypo nuotraukyciu, kad pamatytumet, ka is viso cia turiu, tiksliau nieko neturiu dar.... kas ir kurioje puseje turetu buti - tiek dar minciu turiu, bet su planavimu tai man visai ne kas... as ir vienaip kreiva linija nupiesiu ir kitaip ir nieko grazaus nesigauna... sad.gif tai labai noreciau jusu pagalbos... siaip kai pagalvoju, tai lietuvoje visi tokius didelius sklypus turi, tiek daug zemes, tai bepigu ir ta grozi kurti, o mes kazkaip pacio sodo gal viso labo 200-250 m2 turim... net ir sodu sunku pavadinti... o norisi ir vaikams vietos palikti ziasti, ir nuo pesciuju takelio atsitverti ir zalumos, ir obuolio ar persiko kokio..visko norisi smile.gif o vietos - nera... nu va, tai begu ieskoti nuotraukyciu, labai noreciau su jumis pasitarti ir tikiuosi priimsit mane , tokia nemoksa, i savo buri 4u.gif
Atsakyti
Pas mane labai, labai mazas sklypukas, bet mano planai grandioziniai biggrin.gif Juokauju, aisku, bet nemanau, kad maza erdve yra blogai. Kaip tik lengviau suvaldyti viska. Man net idomiau wub.gif
Atsakyti
Niu va, si ta sugraibiau... pirmam supazindinimui su mano galvos skausmu smile.gif labai atsiprasau, jeigu paskui vel keliom dienom prapulsiu, nes as niekaip nespeju prie kompo prieiti su savo vaiku gauja, bet kaip nors vakarais gal istaikysiu...

taigi si karta tiesiog parodau savo nama su trumpais komentarais...

Cia musu sklypo planas... ten kur zalia - zole, bent jau siuo metu.. ten kur palei krasta eina raudona ir zalia linijos - tai bus auksta tvora, isskyrus ta trumpa raudona linijyte..ten nebus tvoros....ir tame gale prie ivaziavimo jis bus zemejanti...
user posted image

Cia vaizdelis i pati nama nuo pro sali einancio takelio... tiesa, kai bus tvora, taip nebesimatys, bet kad surpastumet kas per namas pas mane stovi.. kas ten prie jo tiktu galetu:
user posted image

tiesiai priesais langa sad.gif stovi tiltukas per upeli... todel statysim auksta tvora, nes labai daug zmoniu cia praeina...:
user posted image

o cia is gatveles puses, ivaziavimas:
user posted image

cia prie namo mintyse visada turejau gelyna, tas sulinys labai nervina, bet galvojau kazkaip ji ikomponuosiu... koki vazona uzstatysiu ar ka... bet dabar galvoju, kad ten gal reiketu bent laikinai irengti smolio deze ar siaip koki smelio kampa... bent jau porai metu.. nes siaip ilgam as tos dezes kaip ir nenoriu, bet kol maziausioji dar nedidele, tai butu gerai, todel vidury kiemo nesinoretu tam isskirti vietos... nu zodziu atviras klausimas:
user posted image

cia vaizdas pro antro auksto musu miegamojo langa..
user posted image

o cia dar vaizdelis is kampo nuo takelio, kuris siaip jau bus atitvertas tvora... tai gal ir kvaila fotke :smile.gif:
user posted image

nu va o cia dar uz namo..tokia siaura juosta, kad nei zole palikti, nei pasodinti ka nors, tai akmenim uzpilti.. visai nezinau ka daryti sad.gif
user posted image

ta pati vieta, tik ziurint nuo sklypo krasto i prieki:
user posted image

nu ir pridejau as cia fotkiu... doh.gif kaip jums viskas atrodo? sklypo forma kvaila, tiesa, sklyo gale, kur raudona tvora papaisyta yra dar vienas sulinys, zodziu darbo planuojant cia tikriausiai labai daug, bet kazkaip reikia pradeti smile.gif
Begu dabar savo chebrai pietus daryti, vakare prisesiu dar minciu savo papasakosiu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergele @ 2012 02 23, 14:02)

cia prie namo mintyse visada turejau gelyna, tas sulinys labai nervina, bet galvojau kazkaip ji ikomponuosiu... koki vazona uzstatysiu ar ka... bet dabar galvoju, kad ten gal reiketu bent laikinai irengti smolio deze ar siaip koki smelio kampa... bent jau porai metu.. nes siaip ilgam as tos dezes kaip ir nenoriu, bet kol maziausioji dar nedidele, tai butu gerai, todel vidury kiemo nesinoretu tam isskirti vietos... nu zodziu atviras klausimas:
user posted image

Mergele, kai planuosi vietą smėlio dėžei, pirmiausia galvok apie save 4u.gif . Jei nori bent kiek derinti vaikų priežiūrą ir namų ruošą, geriausia, kai smėlio dėžė ar kita žaidimo erdvė yra matoma iš virtuvės. Taip pat atstumas nuo tos vietos ir namo turi būti ne per didelis, t.y. ir vaikas tave turi bent truputėlį matyti, kitaip ta dėžė jam bus nemiela. Vaikas jaučiasi saugiau, kai mama yra jo regėjimo lauke. Jei taip nėra, jis gana greitai bėgs mamos ieškoti 2.gif

Jei planuoji dėžę kur nors toliau nuo akių, tai iš karto šalia planuok ir vietelę sau -jaukų suolelį ar šezlongą. Vaikas žais dėžėje, o tu juk ant trinkelių šalia nestoviniuosi. Kad ir kokia pasišventus mama būtum, tai tikrai nėra labai įdomu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 02 23, 17:32)
Mergele, kai planuosi vietą smėlio dėžei, pirmiausia galvok apie save 4u.gif . Jei nori bent kiek derinti vaikų priežiūrą ir namų ruošą, geriausia, kai smėlio dėžė ar kita žaidimo erdvė yra matoma iš virtuvės. Taip pat atstumas nuo tos vietos ir namo turi būti ne per didelis, t.y. ir vaikas tave turi bent truputėlį matyti, kitaip ta dėžė jam bus nemiela. Vaikas jaučiasi saugiau, kai mama yra jo regėjimo lauke. Jei taip nėra, jis gana greitai bėgs mamos ieškoti 2.gif

Jei planuoji dėžę kur nors toliau nuo akių, tai iš karto šalia planuok ir vietelę sau -jaukų suolelį ar šezlongą. Vaikas žais dėžėje, o tu juk ant trinkelių šalia nestoviniuosi. Kad ir kokia pasišventus mama būtum, tai tikrai nėra labai įdomu cool.gif

nu va kaip tik sitas pusapvalis zoles gabalas ir yra priesais ar kaip sakoma po virtuves langu..ta vieta ir yra geriausiai matoma is virtuves... kita vertus tokia ideja kilo,nes vaikai iki siol daugiausiai kaip tik toje puseje ant plyteliu ir zaisdavo..aisku, mes persikraustem vasaros pabaigoje ir iki siol to kiemo ir sodo kaip ir nebuvo dar, tai nebuvo kur kitur ir zaisti.... g.gif

kita vertus, ta smelio deze ne amzinam ten... tai pamaniau, kol susiplanuosiu ka ten grazuas padaryti, galeciau smelio deze irengti smile.gif gal ir kvaila mintis... tiesiog tas sodo irengimas jau dabar matau, kad kainuos milziniskus pinigus, todel is karto visko neistengsim padaryti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergele: 23 vasario 2012 - 18:03
QUOTE(Mergele @ 2012 02 23, 18:59)
nu va kaip tik sitas pusapvalis zoles gabalas ir yra priesais ar kaip sakoma po virtuves langu..ta vieta ir yra geriausiai matoma is virtuves... kita vertus tokia ideja kilo,nes vaikai iki siol daugiausiai kaip tik toje puseje ant plyteliu ir zaisdavo..aisku, mes persikraustem vasaros pabaigoje ir iki siol to kiemo ir sodo kaip ir nebuvo dar, tai nebuvo kur kitur ir zaisti....  g.gif

kita vertus, ta smelio deze ne amzinam ten... tai pamaniau, kol susiplanuosiu ka ten grazuas padaryti, galeciau smelio deze irengti smile.gif gal ir kvaila mintis... tiesiog tas sodo irengimas jau dabar matau, kad kainuos milziniskus pinigus, todel is karto visko neistengsim padaryti...

Man tą apvalų plotelį šiek tiek gaila smėlio dėžei atiduoti, nes jis kaip tik prie įvažiavimo, tikra namo "vizitinė kortelė". Čia tikrai gėlyno norisi. Nors tam tikrai gyvenimo etapais smėlio dėžė su išmėtytais žaislais gali kaip tik geriausiai šeimininkų gyvenimą ir atspindėti smile.gif Gal kaip nors galima viską apžaisti, kad ir gėlėms, ir matomai smėlio dėžei vietos liktų g.gif Nelabai aišku, kiek ten metrais vietos yra.

Čia kelis paveiksliukai su vaismedžių sodeliais:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Mergelei

Vaizdas is terasos
http://s002.radikal....6e3816b761b.jpg

Vaizdas pro virtuves langą
http://s017.radikal....20d7978247d.jpg

Vaizdas nuo ivaziavimo
http://s004.radikal....335e1ebac46.jpg

Pirmakart kroviau i radical.ru. Atsiprašau, jei kažkaip ne taip pasisekė smile.gif

Labai tingiu aiškinti, bet trumpai tai siūlyčiau taip smile.gif
Pro virtuvės langą mix'as viksvinių ir dauguamečių uždengiantis šulinuką, vaikų žaidimai patraukti už tvoros, bet tuo pačiu gaunasi kaip ir ant akių, jei ne pro virtuvės langą, tai pro salono.
Sėdint terasoje matosi gėlynas su pergole, už kurio sodas ir daržas.

Kadangi neaiškus nei vienas išmatavimas, o taip pat neradau ir pasaulio krypčių, tai prašau į augalus nekreipti dėmesio. Šiuo atveju siūliau tik zonavimą smile.gif
Atsakyti
Mergele, aš irgi be išmatavimų ,pasaulio krypčių, dirvožemio ir nupasakojimo koks stilius labiau patinka ( formalus, cottage ar neoklasicizmas ).

Radau to klasikinio su smilgom pavadinimą. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Kiek supratau, čia jau gali būt ir kokia pušis ar eglutė. biggrin.gif
Atsakyti