Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

user posted image

Ankstesnė tema
user posted image
Atsakyti
4u.gif
Taip sėklų biznis didelis.O iš baltic seeds ir aš nieko nepirkau šiemet .
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2012 02 03, 14:14)

Marš seną temą pabaigt ph34r.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2012 02 03, 14:14)
4u.gif

naujoj temoj ir jusu klausiu, kur ir kokias perkat jei nepaslaptis smile.gif
Atsakyti
To daržo, kuris pavaizduotas pirmoje foto, šeimininkai tikriausiai pakaitomis budi ir "zeksuoja", kol kokia žolė išdygs, kad galėtų anai tą pačią akimirką sprandą nusukti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ether @ 2012 02 03, 14:43)
To daržo šeimininkai tikriausiai pakaitomis budi

schmoll.gif neeee.. jie iš vakaro su chemija tik purkšt irnesakyk.gif ir miega ramiai iki trečių gaidžių...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 03 vasario 2012 - 13:59
QUOTE(Ex @ 2012 02 03, 13:58)
schmoll.gif neeee.. jie iš vakaro su chemija tik purkšt irnesakyk.gif ir miega ramiai iki trečių gaidžių...

biggrin.gif O paskui sako: "Mūsų turtingas ir nuostabus daržas... "
Atsakyti
Kas ten dešinėje per lapai g.gif Į rugštynes panašu g.gif
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2012 02 03, 13:45)
Tai čia tik mano sprendimas toks buvo nehibridus auginti.
Turiu mažą daržiuką dabar, daug visko nesukiši, visko po truputį.
Taip, suprantu, kad hibridai atsparesni ligoms, derlingesni ir t. t. , dėl to jie ir hibridai.

Aš už natūralumą šiemet. O visokių pomidorų iš šiltnamio purkštų nuo kaži kokių ligų ar kitų gėrybių gaunu šiaip, todėl savose lysvėse sodinu ką noriu.
Du hibridus šiemet sėsiu tik - rodničiokus, bo ilgai labai derėjo ir šeima reikalauja bei brokolius, bo jų niekur nerandu nehibridinių. Geriau jau keli savo hibridiniai nei po to iš parduotuvės pirkti.

O šiaip mane nervuoja sėklų biznis, o iš hibridų sėklų nelabai gaunasi, noriu turėti savo ir jomis dalintis, kad kuo mažiau priklausyt nuo vergavimo parduotuvėms.

visiškai pritariu šioms mintims.. visoms.. biggrin.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(ruta19 @ 2012 02 03, 14:40)
O kokias ir is kur perkat, jei ne paslaptis  smile.gif

perku sėklų parduotuvėse, tik renkuosi ne hibridines. Na, nesu visiškai jų atsisakiusi, bet stengiuosi jų pirkti kuo mažiau.. rolleyes.gif Be to, nehibridinių augaliukų (pomidorų, paprikų , krūminių pupelių, šparaginių pupelių, žirnių) sėklų prisirenku pati. Ateityje tuo užsiimsiu dar rimčiau.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 03 vasario 2012 - 15:01
Sveikos mielos turtingos ir nuostabios darzininkes wink.gif 4u.gif

jungiuos ir as i jusu grestas thumbup.gif
turime su vyru savo zemes lopineli ir du mazus dvikojus hihihi.gif, kuriems norisi duoti kuo maziau uzterstu darzoviu bei vaisiu unsure.gif

mano zemdirbyste prasidejo nekaip biggrin.gif suarem zole pavasari, tada iskart su akeciom praejo ir viskas ir susodinom, truputi bulviu, agurku, salotu, morkyciu, burokeliu, zirniu ir pomidoru thumbup.gif . Kadangi laukiausi tai namie pavasari labai norejau prisidaigint daigu agurku ir pomidoru, oju turejau jeeeetau kiek daug... doh.gif tai draugams isdalinau ir dar sau apie 50 pasilikau (pomidoru) , sodinau pomidorus lauke be jokios uzdangos ir laaabai mylejau (ikelsiu foto), o agurku gal apie 12 daigu. agurkus ir pomidorus mulciavau zole, tai tikrai buvo neblogai tik gal mazoka agurku unsure.gif net valgyt neuzteko sad.gif o pomidoru buvo tikrai nemazai thumbup.gif

kitu darzoviu vaizdas buvo nekoks sad.gif bulviu rudeni isvis nejo iskast, net kastuvas i zeme neilindo biggrin.gif doh.gif anyta tik viena kart apkaupe jas, nes nesenai gimdzius buvau, morkytes mazytes, burokeliai tik lapams tiko, petrazoles irgi nepaaugo tik zirniu buvo, net salotos neaugo doh.gif krapeliai nubyze kazkokie....nezinau kas ten jiems buvo.

nu tai uzkniso mane toks darzas tada rudeni dar suarem tada issinuomavo kultivatoriu tai rankom kultivavo 2 dienas, tada uzvezem kamaza arklio meslo isbarste, durpiu ir palikom ziemot, ai pries viska nupurskem rondapu unsure.gif nu ir lauksiu koks cia rezultatas bus siu metu derliaus unsure.gif gal tik galit man patart kodel tokios darzoves menkos net krapeliai su petruskom, as juos ravejau ir laisciau.... g.gif

ir dar suarem tokia ikalne ten labai gera zeme juodzemis, tai ten nepurskiau rondapu (nors buvo basios piktzoles ale tie kur i rubus kimba varnalesos gal, badosi jos) ten svajoju apie braskiu ir daugiameciu prieskoniniu zoliu darzeli...tik kazi ar nenublusiu ravedama, ta kalneli rudeni tai pirma kart arem ir viska darem kaip anam darze rolleyes.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
sveikos naujoj temoj 4u.gif Nu jau tas darzas pirmoj zinutej tai net slabna darosi beziurint wub.gif tik man kazkodel atrodo, kad labai tankiai viskas susodinta, as tai palieku vietos daugiau, o gal be reikalo? g.gif ir toks zalias tas darzas, taip ir noretusi kokiu serenciu, medetku prikaisiot biggrin.gif ai nu va gerai pagalvojus ir nieko blatno tam darze, kad nuo jo slobtio lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Kas del seklu, tai as perku visokias... agurku, papriku, morku, brokoliu tai siais metais hibridines bus, zemes nedaug norisi kuo didesnio derliaus, na o del vitaminu tai kazin ar ju lieka pvz kokiam marinuotam ar raugintam agurke g.gif

papasakokit placiau kaip ant tu tinklu agurkus auginat? jie patys jais lipa ar reikia pradziai paristi?
ir dar klausimas: kai dengiat kopustus agroplevele tai kiekviena galva atskirai apsukat ar kaip, nes pvz. kokius ziedinius tai gi jie auksti tai jei visus iskarto apdengt tai neissivaizduoju kaip blush2.gif man tai praeitais metais kai supuole baltukai, kai pridejo kiausiniu, tai su muilu kazkiek pripurskiau, o paskui is kitos darzo vietos aukstaugius serencius iskasiau ir apsodinau visus kopustus dar ir zemaugiu prikaisiojau kelis tai va tada ir baigesi visos bedos su baltukais, o prie ziediniu nuo pat pradziu serenciai augo tai tie liko visai nepaliesti... bet galvoju gal cia tik sutapimas, gal visgi reikia apdengt o tai paskui bus darbas perniek...
dar pamenu cia kada buvo kalba apie per tanku seklu susejima, tai as is anytos pasimokinau: seklas sumaisau su dziovintais kavos tirsciai ir gaunasi liux. Dar anyta isitikinus, kad pvz. taip sejant morkas ju ten kazkas nepuola, nes sake kai paseja vienas tai puse neisdygsta, arba vos isdyge siuliukai pradingsta, o su kavos tirsciais visos auga, tik nezinau kas ten tas seklas galetu sugrauzti ir kiek visame tame teisybes.. g.gif
o va del wc popieriaus ritineliu tai ir as siais metais prisikaupiau, tai kai sesiu sparagines pupeles ir sodinsiu kopustu ir pan. daigus tai aplink seklas ir daigus statysiu po ritineli, nes pas mane gausybe sraigiu ir sliuzu, tai praeitais metai sparagines teko atset, o kopustus kiek apgrauze bet neiveike laimei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tagete @ 2012 02 03, 15:43)
ir dar klausimas: kai dengiat kopustus agroplevele tai kiekviena galva atskirai apsukat ar kaip, nes pvz. kokius ziedinius tai gi jie auksti tai jei visus iskarto apdengt tai neissivaizduoju kaip  blush2.gif

tai, kad žiediniai neaukšti, gal briuselinius kopūsčiukus turėjai minty?
Atsakyti