CHNA [arab. hinnā], raudonai geltoni dažai, gaminami iš krūmo Lawsonia inermis lapų.
BASMA Kitaip žinoma kaip INDIGO. Irgi susmulkinta augalas, kuris padeda nudažyti plaukus tamsiau (beveik juodai net). Naudojamas kartu su chna.
AMLA (Indiškas agrastas), kuris yra turtingiausias vitamino C šaltins. Dedant šiek tiek į mišinį duoda šaltensį atspalvį.
Aštuntoji tema čia Toliau puoselėjame plaukus žolelėmis
Jadzkos patarimai.
Maišymo gudrybės:
*Kad plaukus mažiau sausintų galima įpilti šiek tiek aliejaus, plikyti pienu, užpilti kefyru, įdėti kiaušinį ir pan.
*Kad būtų naudinga plaukams, galima plikyti įvairių žolių nuovirais (čiobrelių, rozmarinų, ajerų, ąžuolo žievęs ir pan.
* kad stiprintų plaukus ir saugotų nuo slinkimo galima įberti cinamono, rozmarinų ar kitokio eterinio aliejaus ir t.t.
*Kad spalva būtų raudonesnė galima plikyti raudonu vynu, dėti paprikos miltelių ir pan.
*kad spalva būtų geltonesnė - galima dėti ciberžolės.
*Kad spalva būtų rudesnė - galima eksterimentuoti su Chna/ basma asantykiu, dėti amlos, mušti kiaušinį, plikyti juodalksnių nuoviru, ažuolo žievės nuoviru, juoda stipria kava, juoda stipria arbata, pilti eterinių aliejų, plikyti mišinį metaliniame inde ir pan.
*Kad geriau išsiskirtų chna spalva, patariama plikyti chna su 80 laipsnių temperatūros vandeniu ir įpilti rūgšties (citrinos sulčių, acto, apelsinų sulčių ar pan.) Taip pat patariama ir šiltai palaikyti mišinį.
*Kad spalva geriau įsigertų į plaukus reikia tepti šiltą košę ant išplautų drėgnų plaukų nedėjus kiokio kondicionieriaus, užsidėti plėvelę/ maišelį ar dušo kepurėlę ir apvynioti šiltai (arba užsimaukšlinti patogią kepurę.
*Norint, kad gautųsi beveik juoda spalva, reikia pirma nudažyti plaukus chna, o paskui Basma.
*Mano įsitikinimu, daug įtakso spalvai turi ir pačios žolės (Chna kokybė labai skiriasi).
*Bent kokiu atveju, dažymas žolėmis yra tarsi menas, ir kiekviena turi atrasti sau labiausiai tinkantį derinuką. Nė viena nepatars kaip garantuotai išgauti vienokią ar kitokią spalvą, galima tik pasidalinti patirtimi
O apie gvazdikėlius - tai juos sumaltus albai gerai tiesiog sumaišo į žoles ir pliko kiek supratau. bet sijoja irgi, kad miltukai būtų.
Mums patinka:
The long hair community
Henna for hair
Chna,žoleles ir kitus priedus internete perkam:
Aromazone
Henna boy
aromanatural (amla)
Gatavi produktai:
khadi
Aubrey Organics ir Naturtint
Visoms sėkmingų bandymų ir puikių spalvų
QUOTE(jotvingė @ 2012 01 26, 20:27)
Ar yra daugiau su Khadi dazanciu, kurios galetu pasidalinti savo patirtimi? O gal problema Khadi zolese, gal su Rainbow geriau nuima zilus ir geltonumo nelieka?
Kiek pamenu, geltonumu nesiskunde tos, kurios daze su Rainbow medium brown arba dark brown.
Kiek pamenu, geltonumu nesiskunde tos, kurios daze su Rainbow medium brown arba dark brown.
Nugi yra nemažai Khadi dažančių. Aš, kaip minėjau, irgi Khadi dažau. Nors ir lieka žili auksiniai, nesiruošiu prie Rainbow pereiti. Nepatinka man tas vyšninis a le "dark brown" atspalvis".
merginos,kurios perkat pokuciais chna Lietuvos pardese, ar jinai visada tokia brangi budavo??? vakar paziurejau 2.99lt pokiukas tada tikrai labiau apsimoka siustis misinius chna ir basma galvojau paeksperimentuoti pati maisyti chna su basma, bet paskaiciavau, kad rainbow gaunasi pigiau man
kazkada pirkdavau bespalve kol zili nelindo tai lyg pokiukas apie lita kainavo
QUOTE(micefee @ 2012 01 27, 01:14)
Nugi yra nemažai Khadi dažančių. Aš, kaip minėjau, irgi Khadi dažau. Nors ir lieka žili auksiniai, nesiruošiu prie Rainbow pereiti. Nepatinka man tas vyšninis a le "dark brown" atspalvis".
acha, tas vyšninis lenda nuo Rainbow, kai pasiplauna. O Khadi to nėra?
kaip šitą naudojat? Ant sausų plaukų? Drėgnų?
QUOTE(Tynka @ 2012 01 27, 11:59)
bandziau ir taip ir taip ir abiem atvejais gerai
QUOTE(avietia @ 2012 01 27, 11:25)
merginos,kurios perkat pokuciais chna Lietuvos pardese, ar jinai visada tokia brangi budavo??? vakar paziurejau 2.99lt pokiukas tada tikrai labiau apsimoka siustis misinius chna ir basma galvojau paeksperimentuoti pati maisyti chna su basma, bet paskaiciavau, kad rainbow gaunasi pigiau man
As perku Vilniuje ,kaina 3.50 lt uz 125 gr,(maziukas standartinis pakelis 25gr.),tai man atrodo cia visiskai nebrangu,basmos kaina irgi tokia pat.Tai jus kokius pakelius turyt omeny?http://www.artcolor.ru/products/%D1%85%D0%BD%D0%B0/%D1%85%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F-125-%D0%B3
As perku tokia.
Aciu,Mantile,uz naujus namucius
[/quote]
Nuo Khadi raudonumo nera. O kokia cia priemone, koks poveikis?
QUOTE(olivka9 @ 2012 01 27, 12:41)
As perku Vilniuje ,kaina 3.50 lt uz 125 gr,(maziukas standartinis pakelis 25gr.),tai man atrodo cia visiskai nebrangu,basmos kaina irgi tokia pat.Tai jus kokius pakelius turyt omeny?http://www.artcolor.ru/products/%D1%85%D0%BD%D0%B0/%D1%85%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F-125-%D0%B3
As perku tokia.
As perku tokia.
ne tokia vakar parduotuvem ziurejau tokiam kaip maiselyje, ten tikrai 120g nera bet dabar galvoju gal ten tada su priedais kokiais buvo, ne gryna chna nes kaina pamaciau tai net neemiau ziureti sudeties
kur gauti Lietuvoje bespalves chna?
nes siustis khadi is vokieciu del vieno pakelio pabandymui neapsimoka ...
QUOTE(noraeleo @ 2012 01 27, 14:53)
kur gauti Lietuvoje bespalves chna?
as pirkdavau droge, eurokos, maximoj padeta dazniausiai buna pacioj apacioj prie pigiausiu dazu ilgesniem plaukam vieno pakelio gali buti mazoka
[quote=jotvingė,2012 01 27, 13:05]
[/quote]
[/quote]
as irgi ant visokiu plauku naudoju, bett jis man tai tikrai qnapatinka, nebekartosiu, kazkokie plaukai sulipe buna
[/quote]
[/quote]
as irgi ant visokiu plauku naudoju, bett jis man tai tikrai qnapatinka, nebekartosiu, kazkokie plaukai sulipe buna
[quote=atenia,2012 01 27, 15:21]
[/quote]
[/quote]
tai gal padauginat? mano plaukai siaip greit riebaluojais, bet sitas purskalas man patinka
Papildyta:
[/quote]
[/quote]
http://www.iherb.com...8-ml/13051?at=0
[/quote]
[/quote]
tai gal padauginat? mano plaukai siaip greit riebaluojais, bet sitas purskalas man patinka
Papildyta:
[/quote]
[/quote]
http://www.iherb.com...8-ml/13051?at=0