I tema
II tema
III tema
foto iš čia:
http://www.saartjekn...sinterklaa.html
Riešinės arba riešės, mankietai, rankovėčiai, čiurneliai - ant rankos riešo maunami megzti rankogaliai.
Ši aprangos detalė Europoje buvo paplitusi XIX a. Riešines nešiojo Latvijos, Estijos, Vokietijos, Anglijos, Skandinavijos šalių gyventojai. Lietuvoje riešines imta nešioti XIX a. pab. Riešinės labai praktiška aprangos detalė. Tais laikais rūbų rankovės buvo plačios, šaltis ir vėjas lengvai prasiskverbdavo prie kūno, bet jos ne tik šildė rankų riešus, bet ir apsaugodavo marškinių rankogalius nuo susitepimo.
Riešines XX a. pirmoje pusėje išstūmė nauji mados vėjai atsirado pirštinės su ilgais riešais, siaurėjo rūbų rankovės.
Apsisukus laiko ratui, riešinės vėl grįžta ne tik kaip etninių kostiumų detalės, bet ir kaip nauja meno forma bei madingos aprangos dalis.
Kaip originalią aprangos detalę riešines renkasi jaunimas, moterys jas prisiderina prie savo aprangos. Visuomet įspūdingai ir originaliai riešinės atrodo užmautos ant baltų marškinių.
Riešines mezgamos tvirtai ir tankiai iš vilnonių siūlų, nes šios turi būti šiltos ir elastingos, lengvai užmaunamos ant riešo. Riešinė karoliukais nesiuvinėjama karoliukai į ją įmezgami.
Riešinės naujas reiškinys, grįžęs į aprangos stilių po daugiau negu šimto metų užmaršties
foto iš čia:
http://knittingpony.blogspot.com/
Smagaus riešiniavimo !!!
Registruojuos naujoje, gražioje temoje su savo darbuku iš kašmyro
Lupita,idomu,kaip nesiosis kasmyrines riesinukes labai grazi spalva,o dobiliukai senobiniai man turbut visada bus
gražios dobilėtosios
QUOTE(Lupita 77 @ 2012 01 16, 09:07)
nuostabus vis dėl to šitas raštelis
Jau ir čia ne kartą mačiau, ir gyvai - labai gražus
Ačiū OLAIVAI už temą
Anoj temoj nespėjau pagirti Radviles riešinių
Mano šviežios. Bet jau vaizdas nuo tikrovės tai ui kaip skiriasi
karoliukų,tai oho kiek
gažios
gažios
saulėlydis*, įspūdingai atrodo riešinės
Sveikos, kolegės riešiniautojos
Susivėriau gražius šviesiai žydrus karoliukus, stumdant ant siūlo pirštai mėlyni, o karoliukai palieka beveik balti. Jaučiu, išskalbus visai pabals.... va tokia mano patirtis. Karoliukus pirkau ne vienoj vietoj, tai bijau apšmeižt pardavėją. O jis ir nekaltas, ką turi supakuotą, tą parduoda....
Mezgu gal kokią 15-tą porą, bet toks atvejis - pirmas.
Susivėriau gražius šviesiai žydrus karoliukus, stumdant ant siūlo pirštai mėlyni, o karoliukai palieka beveik balti. Jaučiu, išskalbus visai pabals.... va tokia mano patirtis. Karoliukus pirkau ne vienoj vietoj, tai bijau apšmeižt pardavėją. O jis ir nekaltas, ką turi supakuotą, tą parduoda....
Mezgu gal kokią 15-tą porą, bet toks atvejis - pirmas.
QUOTE(siaudukes @ 2012 01 16, 13:06)
Po 700vn kiekvienai
Dėkui
QUOTE(saulėlydis* @ 2012 01 16, 12:51)
Ačiū OLAIVAI už temą
Labai grazios, o tikroveje tai isvis isivaizduoju
Papildyta:
QUOTE(Olaiva @ 2012 01 15, 15:08)