Salotos su šilta vištiena, vynuogėmis ir riešutais
Aisbergo salota
kelios juostelės paprikos
saujelė graikiškų riešutų
saujelė vynuogių
kelios riekelės skrudinto batono
apie 200 gr. smulkiai pjaustytos apkeptos kalakutienos
100 gr. varškės sūrio su prieskoniais
druska, pipirai
Salotas suplėšyti, vynuogių kauliukus pašalinti ir supjaustyti, berti smulkinta papriką, batoną, kalakutieną, riešutus, kubeliais pjaustytą sūrį pagardinti druska, pipirais ir apšlakstyti padažu.
Padažui:
šaukštas medaus
3-4 šaukštai balzamiko acto
šaukštas alyvuogių aliejaus ( naudojau draugės gamintą ir dovanotą prieskoninį)
šaukštelis grūdėtų garstyčių
šaukštas sojos
Viską išplakti šluotele ir užpilti ant salotų.
Skanaus!!
Sūrus pyragas "Dunojus" su pikantiška mišraine
Reikės
500 gr miltų (man dar prireikė 2 v.š.)
2,5 a.š. sausų mielių
2 v.š. cukraus
1/2 a.š. druskos
200 ml pieno
200 gr sviesto
1 kiaušinis
Įdarui
šį kartą dariau pikantišką mišrainę, kuriai prireikė
4 kaiušinių
3 skiltelių česnako
60 gr fermentinio sūrio
2 v.š. majonezo (aš maišiau 1 v.š. majonezo ir 1 v.š. grietinės)
Tešlos gamyba. Šiltą pieną sumaišyti su cukrumi ir mielėmis, išmaišyti, pridengti ir palaikyti 15 min, kol susidarys kepurėlė. Per tą laiką persijoti miltus, berti druskos ir išmaišyti. Sviestas turi būti kambario temperatūros, jį, pjaustytą gabaliukais, sudėti į miltus ir sutrinti. Turi gautis smulkūs trupinukai. Ant jų supilti mielių/pieno mišinį. Išminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 min.
Pasidaryti pikantišką mišrainę. Išvirti kiaušinius, sutarkuoti per smulkią tarką, įspausti česnaką, įtarkuoti sūrį, dėti majonezą.
Pasiruošti formą. Tinka bet kokia(svarbu ne per didelė), dugną iškloti kepimo popieriumi.
Padalinti tešlą į 9 gabaliukus. Paimti vieną gabaliuką, lengvai pakočioti, dėti įdaro ir gerai užspausti, suformuoti kamuoliuką. Dėti į skardą. Kamuoliukus aptepti kiaušinio plakiniu, pabarstyti pasirinktinai sezamo sėklom, aguonom, šiuo atveju pabarsčiau provanso žolelėmis.
Pašauti į orkaitę 200 temp. 30 min. Dažnai šį pyragą naudoju kaip užkandį(tik pamažinu kamuoliukus, tada vietoj 9 kamuoliukų, darau 18), vietoj duonos prie daržovių sriubos. Skanaus !!!
Reikės
500 gr miltų (man dar prireikė 2 v.š.)
2,5 a.š. sausų mielių
2 v.š. cukraus
1/2 a.š. druskos
200 ml pieno
200 gr sviesto
1 kiaušinis
Įdarui
šį kartą dariau pikantišką mišrainę, kuriai prireikė
4 kaiušinių
3 skiltelių česnako
60 gr fermentinio sūrio
2 v.š. majonezo (aš maišiau 1 v.š. majonezo ir 1 v.š. grietinės)
Tešlos gamyba. Šiltą pieną sumaišyti su cukrumi ir mielėmis, išmaišyti, pridengti ir palaikyti 15 min, kol susidarys kepurėlė. Per tą laiką persijoti miltus, berti druskos ir išmaišyti. Sviestas turi būti kambario temperatūros, jį, pjaustytą gabaliukais, sudėti į miltus ir sutrinti. Turi gautis smulkūs trupinukai. Ant jų supilti mielių/pieno mišinį. Išminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 min.
Pasidaryti pikantišką mišrainę. Išvirti kiaušinius, sutarkuoti per smulkią tarką, įspausti česnaką, įtarkuoti sūrį, dėti majonezą.
Pasiruošti formą. Tinka bet kokia(svarbu ne per didelė), dugną iškloti kepimo popieriumi.
Padalinti tešlą į 9 gabaliukus. Paimti vieną gabaliuką, lengvai pakočioti, dėti įdaro ir gerai užspausti, suformuoti kamuoliuką. Dėti į skardą. Kamuoliukus aptepti kiaušinio plakiniu, pabarstyti pasirinktinai sezamo sėklom, aguonom, šiuo atveju pabarsčiau provanso žolelėmis.
Pašauti į orkaitę 200 temp. 30 min. Dažnai šį pyragą naudoju kaip užkandį(tik pamažinu kamuoliukus, tada vietoj 9 kamuoliukų, darau 18), vietoj duonos prie daržovių sriubos. Skanaus !!!
QUOTE(aistuzele @ 2012 01 11, 11:53)
Sūrus pyragas "Dunojus" su pikantiška mišraine
QUOTE(Elena @ 2011 07 28, 08:52)
Sausainiukai su sūriu
Čia gal daugiau idėja...bet likau sužavėta jais..nes padaromi labai greitai..o įdarus galima improvizuoti...pvz apkepintos daržovės...žuvis...mėsos faršas..varškė...vištiena..
Tik mėsą,žuvį,vištiena manau raikia jau paruoši,apkepinti ar patroškinti..nes kepami jie neilgai
Netikėtiems svečiams liuks vaišes!
Jums reiks formos koldūnams
1 įpakavimas tešlos bemielės
tarkuoto sūrio maždaug 200 gr.
kiaušinio plakinio patepimui
Tešlą atšildome ir biški pakočiojame.
Imame koldūninę,dedame lakštą tešlos ir sudedame įdarą.
Darome panašiai kaip ir koldūnus.
Ant viršaus dedame kitą tešlos lakštą, ir kočiojame.
Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi,dedame mūsų sausainiukus,sutepame kiaušinio plakiniu,apibarstome su sezamo sėklomis ir statome į įkaitintą iki 200 C orkaitę.
Kepame 20-25 min.
Čia gal daugiau idėja...bet likau sužavėta jais..nes padaromi labai greitai..o įdarus galima improvizuoti...pvz apkepintos daržovės...žuvis...mėsos faršas..varškė...vištiena..
Tik mėsą,žuvį,vištiena manau raikia jau paruoši,apkepinti ar patroškinti..nes kepami jie neilgai
Netikėtiems svečiams liuks vaišes!
Jums reiks formos koldūnams
1 įpakavimas tešlos bemielės
tarkuoto sūrio maždaug 200 gr.
kiaušinio plakinio patepimui
Tešlą atšildome ir biški pakočiojame.
Imame koldūninę,dedame lakštą tešlos ir sudedame įdarą.
Darome panašiai kaip ir koldūnus.
Ant viršaus dedame kitą tešlos lakštą, ir kočiojame.
Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi,dedame mūsų sausainiukus,sutepame kiaušinio plakiniu,apibarstome su sezamo sėklomis ir statome į įkaitintą iki 200 C orkaitę.
Kepame 20-25 min.
Mano kolduninė kitokios formos koldunus daro, kaip manote, ar tiktu?
QUOTE(astaria @ 2012 01 11, 13:27)
na man atrodo, kad forma skonio neitakoja drasiai darykit
QUOTE(astaria @ 2012 01 11, 13:27)
Mano kolduninė kitokios formos koldunus daro, kaip manote, ar tiktu?
o kodel gi ne formos gali buti ivairios o jeigu ir idarai dar ivairus stalui super butu puosmena
QUOTE(onute33 @ 2012 01 04, 20:29)
idaras sauksteliams:
indelis varskes surelio su prieskoniais koki megstate,svoguno laiskas,rukytos lasisos gabalelis,2 virti kiausiniai,1 prinokes avokadas, pipiriukai.
skanaus
indelis varskes surelio su prieskoniais koki megstate,svoguno laiskas,rukytos lasisos gabalelis,2 virti kiausiniai,1 prinokes avokadas, pipiriukai.
skanaus
O skanus tie sauksteliai,ar gali buti atmaina krepseliams.Nes as vis ziuriu ziuriu ir nedrystu ju nusipirkti
QUOTE(JulijaR @ 2012 01 12, 16:22)
O skanus tie sauksteliai,ar gali buti atmaina krepseliams.Nes as vis ziuriu ziuriu ir nedrystu ju nusipirkti
Manau, toks idaras tiktu pvz.i vysninius pomidoriukus
QUOTE(sbo @ 2012 01 12, 16:57)
Manau, toks idaras tiktu pvz.i vysninius pomidoriukus
Mane domina kokio skonio tie sauksteliai.Idara,tai jau as pati pasigaminsiu
o aš noriu paklausti - pasibaigusio temoj buvo salotų vainikas Ulės berods, kokie ten sūrio rutuliukai? tokie yra jau pirkti, ar reikia spec.sūrio nusipirkti ir juos suformuoti?
ir Elenos bulvės druskoje su miltais - į kokį indą dedate, kad jos nepridegtų? ir ar reikia dugną kuo patepti?
ačiū
ir Elenos bulvės druskoje su miltais - į kokį indą dedate, kad jos nepridegtų? ir ar reikia dugną kuo patepti?
ačiū
QUOTE(kriziukas @ 2012 01 12, 20:24)
o aš noriu paklausti - pasibaigusio temoj buvo salotų vainikas Ulės berods, kokie ten sūrio rutuliukai? tokie yra jau pirkti, ar reikia spec.sūrio nusipirkti ir juos suformuoti?
ačiū
ačiū
Aš to paties klausiau Ules ir ji atsakė, kad yra pirkti tie rutuliukai uzvakuoti aliejuje. Rašė ir kurioj parduotuvėj būna jų, bet nebepamenu Pašniukštinėkit praeitoj temoj ten tikrai iš kart po rezeptu kituose postuose aptarta viskas
QUOTE(sbo @ 2012 01 12, 16:57)
Manau, toks idaras tiktu pvz.i vysninius pomidoriukus
Visai ne ta turejau omenyje, na bet nesvarbu