Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

Salotos su šilta vištiena, vynuogėmis ir riešutais

user posted image

Aisbergo salota
kelios juostelės paprikos
saujelė graikiškų riešutų
saujelė vynuogių
kelios riekelės skrudinto batono
apie 200 gr. smulkiai pjaustytos apkeptos kalakutienos
100 gr. varškės sūrio su prieskoniais
druska, pipirai

Salotas suplėšyti, vynuogių kauliukus pašalinti ir supjaustyti, berti smulkinta papriką, batoną, kalakutieną, riešutus, kubeliais pjaustytą sūrį pagardinti druska, pipirais ir apšlakstyti padažu.

user posted image

Padažui:

šaukštas medaus
3-4 šaukštai balzamiko acto
šaukštas alyvuogių aliejaus ( naudojau draugės gamintą ir dovanotą prieskoninį)
šaukštelis grūdėtų garstyčių
šaukštas sojos
Viską išplakti šluotele ir užpilti ant salotų.
Skanaus!!

Atsakyti
Sūrus pyragas "Dunojus" su pikantiška mišraine

user posted image

Reikės

500 gr miltų (man dar prireikė 2 v.š.)
2,5 a.š. sausų mielių
2 v.š. cukraus
1/2 a.š. druskos
200 ml pieno
200 gr sviesto
1 kiaušinis

Įdarui

šį kartą dariau pikantišką mišrainę, kuriai prireikė

4 kaiušinių
3 skiltelių česnako
60 gr fermentinio sūrio
2 v.š. majonezo (aš maišiau 1 v.š. majonezo ir 1 v.š. grietinės)

Tešlos gamyba. Šiltą pieną sumaišyti su cukrumi ir mielėmis, išmaišyti, pridengti ir palaikyti 15 min, kol susidarys kepurėlė. Per tą laiką persijoti miltus, berti druskos ir išmaišyti. Sviestas turi būti kambario temperatūros, jį, pjaustytą gabaliukais, sudėti į miltus ir sutrinti. Turi gautis smulkūs trupinukai. Ant jų supilti mielių/pieno mišinį. Išminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 min.
Pasidaryti pikantišką mišrainę. Išvirti kiaušinius, sutarkuoti per smulkią tarką, įspausti česnaką, įtarkuoti sūrį, dėti majonezą.
Pasiruošti formą. Tinka bet kokia(svarbu ne per didelė), dugną iškloti kepimo popieriumi.
Padalinti tešlą į 9 gabaliukus. Paimti vieną gabaliuką, lengvai pakočioti, dėti įdaro ir gerai užspausti, suformuoti kamuoliuką. Dėti į skardą. Kamuoliukus aptepti kiaušinio plakiniu, pabarstyti pasirinktinai sezamo sėklom, aguonom, šiuo atveju pabarsčiau provanso žolelėmis.
Pašauti į orkaitę 200 temp. 30 min. Dažnai šį pyragą naudoju kaip užkandį(tik pamažinu kamuoliukus, tada vietoj 9 kamuoliukų, darau 18), vietoj duonos prie daržovių sriubos. Skanaus !!!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2012 01 11, 11:53)
Sūrus pyragas "Dunojus" su pikantiška mišraine

tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 07 28, 08:52)
Sausainiukai su sūriu

Čia gal daugiau idėja...bet likau sužavėta jais..nes padaromi labai greitai..o įdarus galima improvizuoti...pvz apkepintos daržovės...žuvis...mėsos faršas..varškė...vištiena..
Tik mėsą,žuvį,vištiena manau raikia jau paruoši,apkepinti ar patroškinti..nes kepami jie neilgai  4u.gif
Netikėtiems svečiams liuks vaišes!


Jums reiks formos koldūnams
1 įpakavimas tešlos bemielės
tarkuoto sūrio maždaug 200 gr.
kiaušinio plakinio patepimui

Tešlą atšildome ir biški pakočiojame.
Imame koldūninę,dedame lakštą tešlos ir sudedame įdarą.
Darome panašiai kaip ir koldūnus.
Ant viršaus dedame kitą tešlos lakštą, ir kočiojame.
Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi,dedame mūsų sausainiukus,sutepame kiaušinio plakiniu,apibarstome su sezamo sėklomis ir statome į įkaitintą iki 200 C orkaitę.
Kepame 20-25 min.

user posted image



Mano kolduninė kitokios formos koldunus daro, kaip manote, ar tiktu?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(astaria @ 2012 01 11, 13:27)
Mano kolduninė kitokios formos koldunus daro, kaip manote, ar tiktu?
user posted image


na man atrodo, kad forma skonio neitakoja tongue.gif drasiai darykit
Atsakyti
QUOTE(astaria @ 2012 01 11, 13:27)
Mano kolduninė kitokios formos koldunus daro, kaip manote, ar tiktu?

o kodel gi ne smile.gif formos gali buti ivairios o jeigu ir idarai dar ivairus stalui super butu puosmena smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingauk: 12 sausio 2012 - 15:15
QUOTE(onute33 @ 2012 01 04, 20:29)
idaras sauksteliams:
indelis varskes surelio su prieskoniais koki megstate,svoguno laiskas,rukytos lasisos gabalelis,2 virti kiausiniai,1 prinokes avokadas, pipiriukai.
user posted image
skanaus biggrin.gif

O skanus tie sauksteliai,ar gali buti atmaina krepseliams.Nes as vis ziuriu ziuriu ir nedrystu ju nusipirkti g.gif
Atsakyti
QUOTE(JulijaR @ 2012 01 12, 16:22)
O skanus tie sauksteliai,ar gali buti atmaina krepseliams.Nes as vis ziuriu ziuriu ir nedrystu ju nusipirkti  g.gif

Manau, toks idaras tiktu pvz.i vysninius pomidoriukus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2012 01 12, 16:57)
Manau, toks idaras tiktu pvz.i vysninius pomidoriukus  rolleyes.gif


Mane domina kokio skonio tie sauksteliai.Idara,tai jau as pati pasigaminsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
o aš noriu paklausti - pasibaigusio temoj buvo salotų vainikas Ulės berods, kokie ten sūrio rutuliukai? tokie yra jau pirkti, ar reikia spec.sūrio nusipirkti ir juos suformuoti?

ir Elenos bulvės druskoje su miltais - į kokį indą dedate, kad jos nepridegtų? ir ar reikia dugną kuo patepti?

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kriziukas @ 2012 01 12, 20:24)
o aš noriu paklausti - pasibaigusio temoj buvo salotų vainikas Ulės berods, kokie ten sūrio rutuliukai? tokie yra jau pirkti, ar reikia spec.sūrio nusipirkti ir juos suformuoti?

ačiū 4u.gif


Aš to paties klausiau Ules ir ji atsakė, kad yra pirkti tie rutuliukai uzvakuoti aliejuje. Rašė ir kurioj parduotuvėj būna jų, bet nebepamenu 4u.gif Pašniukštinėkit praeitoj temoj ten tikrai iš kart po rezeptu kituose postuose aptarta viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2012 01 12, 16:57)
Manau, toks idaras tiktu pvz.i vysninius pomidoriukus  rolleyes.gif

Visai ne ta turejau omenyje, na bet nesvarbu rolleyes.gif
Atsakyti