Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

11 temoj kazkuri raset, kad pas pulmonologe vis siuntimo reikia, tai mes pas saviske vaziuojam jau be jokiu siuntimu. Pediatre mums taip ir pasake - ji bus jusu gydytoja dabar.

Atsakyti
Artemidei

pasitikrinkit vaikeliui inkstus. Po BA gydymu, sitie buna pakenkiami del hormonu vartojimo. Todel padarykit slapimo tyrima ir paziurekit, ar ne ten temperaturos priezastis.
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2011 12 12, 23:23)
11 temoj kazkuri raset, kad pas pulmonologe vis siuntimo reikia, tai mes pas saviske vaziuojam jau be jokiu siuntimu. Pediatre mums taip ir pasake - ji bus jusu gydytoja dabar.

sveikutes 4u.gif lygoniukam 4u.gif 4u.gif 4u.gif

mes ir jau be siuntimo vazinejam, kas men pasirodom, pratesia mum vaistus, o jei koks paumejimas gali ir aksciau priimti smile.gif

mes po lygu, mazylei buvo beveik bronhitas, bet va ji vis dar kazkaip pakosija, retkartciais, buna is vis nekosija g.gif
Sunelis nieko jis gerai jauciasi, jam pasirodo bet va men kiek vartojam tuos seretide, tai viskas super, nera paumejimo, o pakosti is vis rietai kad biskiuka, gal net kartais pamirstu kad jis turi kosyti smile.gif

snd mum vel pas pulmonologe, tai ziuresim paklausys mazyle pasakys gal kas jai g.gif

pati as ir va bronhita dar vis gydau, be antibu neapsejau unsure.gif

mes jau kelinta men vartojam barsuko taukus, ir imbera su medum ir citrina, ir kazkaip pastebejau kad mazai sergam, o vat kai baigiesi tie taukai, kol uzsakiau kad mumi vel ju atveztu, te tau ir apsirgom visi, o dbr vel vartojam, tai viskas lyg gerai smile.gif matysim kaip toliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2011 12 12, 16:23)
*Darginavičienė daugiau ne pulmonologė o alergologė. Teko su ja susidurt, hormonus lengva ranka išrašo ir tiek.

**O mano mažiaus astma įsivažiavo. Praėjusią savaitę nuo menko viruso taip suūmėjo, kad neišvengėm ir Prednizolono. Vsio trūko man kantrybė, nes su tai visais Ventolinais ir Flexotide daugiau suėsiu vaiką nei padėsiu jam, tuo labiau kad viskas tik prastėja. Bandysim šalia tradicinio gydymo išbandyt ir homeopatija.

*Jinai, lyginant su kitais, su kuriais teko susidurti, pačias mažiausias hormonų dozes skyrė (jei apie flixotidą kalbant). Mūsų atveju - netgi pernelyg mažas, kad padėtų.

*Kaip bjauru, kad ir purškalus naudojant iki šitokios būklės nueina unsure.gif Mano astminukai per šiuos pora mėnesių turėjo gal 2-3 virusiukus - sloga, kosuliai, bet, tfu tfu tfu, jau be obstrukcijų ir dusulių. Už mėnesio mažint flixotidą pradėsim, tai kažin kaip tada bus.

QUOTE(Vuke @ 2011 12 12, 21:23)

Mūsų pulmonologai irgi be siuntimo neima g.gif
Atsakyti
QUOTE(docinfo @ 2011 12 12, 22:52)
Artemidei

pasitikrinkit vaikeliui inkstus. Po BA gydymu, sitie buna pakenkiami del hormonu vartojimo. Todel padarykit slapimo tyrima ir paziurekit, ar ne ten temperaturos priezastis.

Tai kad mes nevartojom hormonų, Flexotidą išrašė, bet aš nedaviau, o ir nereikėjo (dar kartą pasitvirtino,kad reikia nereikia skiria tuos hormonus, todėl mamos turi ir pačios savo galva vadovautis, kad nenugydytų). O inkstų pakenkimą tik šlapimo tyrimas rodo? Klausiu, nes neseniai juos echoskopavo, kai į ligoninę su nerealiu CRB patekom, tai sakė gerutėliai, ar čia ką kitą rodo šlapimas? Temperatūra realiai dar tik antra para, šiek tiek virš 37, plius kalasi krūminiai ir piktas labai. Tai kol kas galvoju,kad nuo dantų.
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2011 12 12, 22:23)

Mes anksciau visad turedavom gauti siuntima pas pulmonologa.Baigesi kantrybe,kai musu gydytoja atostogavo, o budinti nebeprieme. tada suzinojau internete,kad tai privaloma ir pati paprasiau, kad pulmonologe mano zuiki dispanseriziuotu - ji iskart sutiko.Dabar tiesiogine musu gydytoja del BA yra ji , einam pagal nurodymus gana daznai ir nebereikia jokiu siuntimu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2011 12 13, 13:24)
Mes anksciau visad turedavom gauti siuntima pas pulmonologa.Baigesi kantrybe,kai musu gydytoja atostogavo, o budinti nebeprieme. tada suzinojau internete,kad tai privaloma ir pati paprasiau, kad pulmonologe mano zuiki dispanseriziuotu - ji iskart sutiko.Dabar tiesiogine musu gydytoja del BA yra ji , einam pagal nurodymus gana daznai ir nebereikia jokiu siuntimu ax.gif

geras punktas, aciu, kad pasidalinai ziniom 4u.gif mums irgi buve, kad pas gydytoja reik daznai, o su tais isuntimais isprotejimas... tai reikes turet omeny 4u.gif
Papildyta:
o mano vyresnėliui, tfu 3 k., teko visą savaitę ventolinu pagyvent, dar pulmonologės vizito net nesulaukėm, nors jau užrašiau net nelaukdama kada duos siuntimą, o sekmadieni ėmė ir baigėsi visi kosuliai, kaip nebūvę thumbup.gif bet eisiu pas pulmo ir sakysiu, kad bandytume atlikt spirometriją, nes tiek ant ventolino sėdėjom, tai bent po laiko tegu atlieka savo darbą... doh.gif
Atsakyti
Na o mes pasimetime...nakti kosejam nezemiskai, nemoku net apsakyt to priepuolinio kosulio, ryte kaip nebuta kosuliu...ventolinas nepadeda, tai neduodam...visa diena ishbuna iki 5 vakaro ir vel prasideda kosuliai doh.gif nieko nesuvokiu, o koseja ir dregnai ir paskui jau iskosejus ka turi, sausai
Atsakyti
Laba, jungiames ir mes i jusu buri, turim alergine astma, kuria issiaiskinom tik prie kelias savaites, kai po daugybes obstrukciniu bronchitu atsidurem klinikose.. kolkas sunkiai sekasi su tuo susigyventi, po kiekvieno kostelejimo rankos/kojos drebet pradeda. va ir dabar miegojo sau ir pradejo lojanciai koset iki ziaugciojimo.. bet nurimo ir vel miega, o man jau ir miegot nesinori, budejimo rezimas isijunge unsure.gif
gydomes kolkas monkasta ir salbutamoliu, dar geriam laritina. klinikose mus gyde bubnaitiene. Gal galit ka pakomentuot apie ja? Nezinau, dabar kai kontrolei eisim, ar pas ja registruotis ir kazko kito pasiieskot.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2011 12 13, 19:01)
Na o mes pasimetime...nakti kosejam nezemiskai, nemoku net apsakyt to priepuolinio kosulio, ryte kaip nebuta kosuliu...ventolinas nepadeda, tai neduodam...visa diena ishbuna iki 5 vakaro ir vel prasideda kosuliai doh.gif  nieko nesuvokiu, o koseja ir dregnai ir paskui jau iskosejus ka turi, sausai

nezinau,ar galiu lyginti, bet mums paskutinius sykius irgi taip buvo - naktinis kosulys, ne baisus,bet istisinis nenustojantis sausas.....ventolinas nepadeda.gydytoja sake,kad siuo atveju - tik prednizolonas (kad nutrauktu kosuli). O neziurint situ keliu pavieniu atveju - jauciasi gerai,gydytoja net doze seretido sumazino (kas buvo jau seeenaii) - tik vienas iputimas ryte thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena, mažųjų ligoniukų mamytės. Vykdome apklausą ir labai norėtume susisiekti su rusakalbių 4-11 metukų vaikučių, sergančių astma mamytėmis. Norime kalbėtis apie informacinį kalbos barjerą dėl ligos, ir, be abejo, ne už ačiū :0. Labai prašau mamas, galinčias skirti laiko, atsiliepti, parašykite į až savo tel. nr., kad galėčiau jums paskambinti dėl detalesnės info.
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2011 12 13, 18:01)
Na o mes pasimetime...nakti kosejam nezemiskai, nemoku net apsakyt to priepuolinio kosulio, ryte kaip nebuta kosuliu...ventolinas nepadeda, tai neduodam...visa diena ishbuna iki 5 vakaro ir vel prasideda kosuliai doh.gif  nieko nesuvokiu, o koseja ir dregnai ir paskui jau iskosejus ka turi, sausai

kad man čia tipinis astminis... pas mano vyresnėlį lygiai taip pat dabar buvo sad.gif bet mes turbūt visi alergikai, ir man, ir sesei, ir jam, kol kas ventolinas tfu 3 k nuima tokius priepolius - gan greitai juos sudrėkina ir baigiasi, tai bent tiek gerai. tai po savaitės ventolino, dabar vėl be jo bandom, tik kosčioja, žiūrėsim...
Atsakyti