Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

Labai paprastas patiekaliukas 4u.gif

Kaip paršelis vištelę pamilo biggrin.gif

*Vištienos filė ( aš naudoju mažąją), tiek kiek suktinukų darysim tiek ir gabaliukų);
*Karšto rūkimo šoninė (tinka ir žalia plonom juostelėm);
*Fermentinio sūrio.


Vištienos filiukus pamušame (gaunasi pailgos juostelės). Tada pabarstome mėgstamais prieskoniais, galima truputį pamarinuoti. Šoninę ir sūrį taip pat susipjaustome plonomis juostelėmis. Sūrį perku raikytą, tai gabaliuką padalinu į 3 dalis.

Dedame šoninę, ant viršaus vištienos juostelę ir tada sūrio juostelę, susukamę ir susmeigiame smeigtuku. Gaunasi simpatiškos rožytės.
Dedame į skardą, užklojame folija ir kepame apie 30 min. 200 laipsnių orkaitėje. Dar 10 min. pakepu nuėmus foliją.

Šį kartą valgėme su bulvių koše ir pekino kopūsto ir agurko salotomis. SKANAUS!


user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mėlynakė_: 10 sausio 2012 - 18:09
Porais ir paprikom idaryta krutinele (uzsikirto lt raides) blush2.gif doh.gif

(Vienai porcijai)
Krutinele
Prieskoniai (galima pamarinuot,galima tik pabarstyt ir iskart kept)

Idarui:
Puse poro.
Puse paprikos ,druska,pipirai

Krutineleje ipjaunam "kisene" prikemsam kepintu poru ir paprikos,sutvirtinam smeigtuku.
Kepam apie 180 laipsniu orkaitej apie 20min.

Padazui:
Susmulkintus spinatus,truputi smulkintos paprikos pakepinam svieste,beriam siek tiek miltu,pakepinam.Pilam grietineles,pieno,gardinam druska,pipirais.


Garnyras pasirinktinai smile.gif

user posted image



Svilpikai

Bulviu
Kiausinis
Druska
Krakmolas

Normu nera,darau viska is akies blush2.gif
Bulves isviriau paprastai,sutryniau trintuve. Ketvirtadali bulviu isemiau ir i ju vieta iberiau krakmolo,lygiai tiek kiek isemiau bulviu. Imusiau kiausini,beriau druskos ir minkiau. Ant miltuoto pavirsiaus pakociojau tesla,supjausciau stambiai ir kepiau orkaitej kol apskrus.
Gaunasi labai sausi,todel butinas
padazas

Spirgai,svogunas,grietine. Visa uzpyliau ir leidau pastovet kelias minutes.Gaila,grybu neturejau.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mammka: 10 sausio 2012 - 22:11
mmmm....mammka,super,kaip skaniai atrodo bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
Mammka...nokautas swoon.gif

Pas mane tai labai paprastai....

Ryžiai su špinatais ir krevetėmis

Jums reiks:
ryžių
špinatų
krevečių
svogūno,česnako
kiaušinio
druskos,pipirų

Ryžius išverdame kaip nurodyta ant įpakavimo.
Krevetės (pas mane šaldytos virtos) atitirpiname.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame smulkintą svogūną su česnakais.
Apkepiname biški ir sudedame krevetės.
Špinatus nuplauname,nusausiname ir supjaustome.
Sudedame prie krevečių,paskaniname druska,pipirais ir apkepiname porą minučių.
Tada sudedame virtus ryžius.
Kiaušinius lengvai suplakame ir pilame į ryžius pastoviai maišydami.
Kepame dar porą minučių ir išjungiame.

Skanaus!

user posted image
user posted image
user posted image


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 11 sausio 2012 - 10:30
QUOTE(mammka @ 2012 01 10, 22:09)

Svilpikai


kaip super atrodo thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kiaulienos kukuliukai su dž.slyvomis ir š.rūk. šonine


user posted image

Reikės:
faršo pagal skonį
dž.slyvų
druskos,prieskonių,
kiaušinio
plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės
morkų
svogūno
česnako
grietinės
pomidorų padažo

Pasiruošiame faršą, formuojame kukuliukus, į vidų įspausdami po dž.slyvą,
kiekvieną apsukame su šoninės gabaliuku.
Imame kepimo indą, ant dugno dedame pjaustytą svogūną,morką.
Grietinę išmaišome su pomidorų padažu, įspaudžiam česnako ir užpilame ant kukulių.
Troškiname orkaitėje 200 'C maždaug 40 minučių.
Skanaus mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
mammka, pranokai pati save bigsmile.gif Super patiekalai- skanus , grazus, pasaka 4u.gif

mickute, suktinukai superiniai, aciu uz ideja 4u.gif

Elena, ka ten parastai- skanu, gurmaniska net sakyciau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2012 01 11, 19:09)
mammka, pranokai pati save  bigsmile.gif  Super patiekalai- skanus , grazus, pasaka 4u.gif


Elena, ka ten parastai- skanu, gurmaniska net sakyciau  thumbup.gif


Ačiū ,pupos,ačiū... kas dien taip nevalgom,negalvokit hihihi.gif .

drinks_cheers.gif krevetės - pasaka wub.gif

Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2012 01 10, 23:09)



Svilpikai


net sele nutiso ax.gif
Atsakyti
Tarybiniai kotletai

user posted image

Šį receptą, gavau prieš penkis metus iš vienos tarybinių laikų virėjos, dirbusios mokyklos valgykloje. Tai labai minkšti, sultingi kotletukai, idealiai tinkantys su bulvių koše ir marinuotų burokėlių mišraine.

Reikės

500 gr maltos mėsos
1/3 mirkyto batono (anais laikais, batono ir maltos mėsos santykis neretai išaugdavo iki pusės batono)
1 didelio svogūno
druska
pipirai
pusė indelio grietinės(gali būti ir šik tiek daugiau)
pusė pakelio sviesto
džiuvesėlių
2 kiaušinių

Maltą mėsą sumaišyti su smulkintu/apkepintu svogūnu, mirkytu batonu, kiaušiniais, druska ir pipirais. Formuoti kotletukus, apvolioti džiuvesėliuose (jų neturi būti daug, tik, kad lengvai padengtų kotletą). Įkaitinti keptuvę, apkepinti kotletus iš abiejų pusių. Apkepusius sudėti į gilesnę skardą. Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti grietinę, aš dar šiek tiek įpilu vandens (kažkas 1/3 stiklinės), berti šiek tiek druskos, pipirų ir užpilti ant kotletų. Grietinės/sviesto mišinys beveik apsems kotletus. Įkaitinti orkaitę iki 180 temp, dėti kotletus ir kepti apie 20-25 min. Kad jie iškepę, matysis iš sugerto padažo, jo beveik nelieka. Skanaus !!!
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2012 01 12, 09:51)
Tarybiniai kotletai

Šį receptą, gavau prieš penkis metus iš vienos tarybinių laikų virėjos, dirbusios mokyklos valgykloje. Tai labai minkšti, sultingi kotletukai, idealiai tinkantys su bulvių koše ir marinuotų burokėlių mišraine.



O gal žinot, kaip gaminama marinuotų burokėlių mišrainė, tokia kaip valgyklose būdavo? Ji man tokia skani, bet namuose nesigauna unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(editav @ 2012 01 12, 10:58)
O gal žinot, kaip gaminama marinuotų burokėlių mišrainė, tokia kaip valgyklose būdavo? Ji man tokia skani, bet namuose nesigauna unsure.gif

as marinuoju pagal ules receptą burokėlius SIS, tai man ju skonis artimas tiems, anu laikams biggrin.gif
Atsakyti