Labai paprastas patiekaliukas
Kaip paršelis vištelę pamilo
*Vištienos filė ( aš naudoju mažąją), tiek kiek suktinukų darysim tiek ir gabaliukų);
*Karšto rūkimo šoninė (tinka ir žalia plonom juostelėm);
*Fermentinio sūrio.
Vištienos filiukus pamušame (gaunasi pailgos juostelės). Tada pabarstome mėgstamais prieskoniais, galima truputį pamarinuoti. Šoninę ir sūrį taip pat susipjaustome plonomis juostelėmis. Sūrį perku raikytą, tai gabaliuką padalinu į 3 dalis.
Dedame šoninę, ant viršaus vištienos juostelę ir tada sūrio juostelę, susukamę ir susmeigiame smeigtuku. Gaunasi simpatiškos rožytės.
Dedame į skardą, užklojame folija ir kepame apie 30 min. 200 laipsnių orkaitėje. Dar 10 min. pakepu nuėmus foliją.
Šį kartą valgėme su bulvių koše ir pekino kopūsto ir agurko salotomis. SKANAUS!
Porais ir paprikom idaryta krutinele (uzsikirto lt raides)
(Vienai porcijai)
Krutinele
Prieskoniai (galima pamarinuot,galima tik pabarstyt ir iskart kept)
Idarui:
Puse poro.
Puse paprikos ,druska,pipirai
Krutineleje ipjaunam "kisene" prikemsam kepintu poru ir paprikos,sutvirtinam smeigtuku.
Kepam apie 180 laipsniu orkaitej apie 20min.
Padazui:
Susmulkintus spinatus,truputi smulkintos paprikos pakepinam svieste,beriam siek tiek miltu,pakepinam.Pilam grietineles,pieno,gardinam druska,pipirais.
Garnyras pasirinktinai
Svilpikai
Bulviu
Kiausinis
Druska
Krakmolas
Normu nera,darau viska is akies
Bulves isviriau paprastai,sutryniau trintuve. Ketvirtadali bulviu isemiau ir i ju vieta iberiau krakmolo,lygiai tiek kiek isemiau bulviu. Imusiau kiausini,beriau druskos ir minkiau. Ant miltuoto pavirsiaus pakociojau tesla,supjausciau stambiai ir kepiau orkaitej kol apskrus.
Gaunasi labai sausi,todel butinas padazas
Spirgai,svogunas,grietine. Visa uzpyliau ir leidau pastovet kelias minutes.Gaila,grybu neturejau.
(Vienai porcijai)
Krutinele
Prieskoniai (galima pamarinuot,galima tik pabarstyt ir iskart kept)
Idarui:
Puse poro.
Puse paprikos ,druska,pipirai
Krutineleje ipjaunam "kisene" prikemsam kepintu poru ir paprikos,sutvirtinam smeigtuku.
Kepam apie 180 laipsniu orkaitej apie 20min.
Padazui:
Susmulkintus spinatus,truputi smulkintos paprikos pakepinam svieste,beriam siek tiek miltu,pakepinam.Pilam grietineles,pieno,gardinam druska,pipirais.
Garnyras pasirinktinai
Svilpikai
Bulviu
Kiausinis
Druska
Krakmolas
Normu nera,darau viska is akies
Bulves isviriau paprastai,sutryniau trintuve. Ketvirtadali bulviu isemiau ir i ju vieta iberiau krakmolo,lygiai tiek kiek isemiau bulviu. Imusiau kiausini,beriau druskos ir minkiau. Ant miltuoto pavirsiaus pakociojau tesla,supjausciau stambiai ir kepiau orkaitej kol apskrus.
Gaunasi labai sausi,todel butinas padazas
Spirgai,svogunas,grietine. Visa uzpyliau ir leidau pastovet kelias minutes.Gaila,grybu neturejau.
mmmm....mammka,super,kaip skaniai atrodo
Mammka...nokautas
Pas mane tai labai paprastai....
Ryžiai su špinatais ir krevetėmis
Jums reiks:
ryžių
špinatų
krevečių
svogūno,česnako
kiaušinio
druskos,pipirų
Ryžius išverdame kaip nurodyta ant įpakavimo.
Krevetės (pas mane šaldytos virtos) atitirpiname.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame smulkintą svogūną su česnakais.
Apkepiname biški ir sudedame krevetės.
Špinatus nuplauname,nusausiname ir supjaustome.
Sudedame prie krevečių,paskaniname druska,pipirais ir apkepiname porą minučių.
Tada sudedame virtus ryžius.
Kiaušinius lengvai suplakame ir pilame į ryžius pastoviai maišydami.
Kepame dar porą minučių ir išjungiame.
Skanaus!
Pas mane tai labai paprastai....
Ryžiai su špinatais ir krevetėmis
Jums reiks:
ryžių
špinatų
krevečių
svogūno,česnako
kiaušinio
druskos,pipirų
Ryžius išverdame kaip nurodyta ant įpakavimo.
Krevetės (pas mane šaldytos virtos) atitirpiname.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame smulkintą svogūną su česnakais.
Apkepiname biški ir sudedame krevetės.
Špinatus nuplauname,nusausiname ir supjaustome.
Sudedame prie krevečių,paskaniname druska,pipirais ir apkepiname porą minučių.
Tada sudedame virtus ryžius.
Kiaušinius lengvai suplakame ir pilame į ryžius pastoviai maišydami.
Kepame dar porą minučių ir išjungiame.
Skanaus!
Kiaulienos kukuliukai su dž.slyvomis ir š.rūk. šonine
Reikės:
faršo pagal skonį
dž.slyvų
druskos,prieskonių,
kiaušinio
plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės
morkų
svogūno
česnako
grietinės
pomidorų padažo
Pasiruošiame faršą, formuojame kukuliukus, į vidų įspausdami po dž.slyvą,
kiekvieną apsukame su šoninės gabaliuku.
Imame kepimo indą, ant dugno dedame pjaustytą svogūną,morką.
Grietinę išmaišome su pomidorų padažu, įspaudžiam česnako ir užpilame ant kukulių.
Troškiname orkaitėje 200 'C maždaug 40 minučių.
Skanaus
Reikės:
faršo pagal skonį
dž.slyvų
druskos,prieskonių,
kiaušinio
plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės
morkų
svogūno
česnako
grietinės
pomidorų padažo
Pasiruošiame faršą, formuojame kukuliukus, į vidų įspausdami po dž.slyvą,
kiekvieną apsukame su šoninės gabaliuku.
Imame kepimo indą, ant dugno dedame pjaustytą svogūną,morką.
Grietinę išmaišome su pomidorų padažu, įspaudžiam česnako ir užpilame ant kukulių.
Troškiname orkaitėje 200 'C maždaug 40 minučių.
Skanaus
mammka, pranokai pati save Super patiekalai- skanus , grazus, pasaka
mickute, suktinukai superiniai, aciu uz ideja
Elena, ka ten parastai- skanu, gurmaniska net sakyciau
mickute, suktinukai superiniai, aciu uz ideja
Elena, ka ten parastai- skanu, gurmaniska net sakyciau
QUOTE(brashke77 @ 2012 01 11, 19:09)
mammka, pranokai pati save Super patiekalai- skanus , grazus, pasaka
Elena, ka ten parastai- skanu, gurmaniska net sakyciau
Elena, ka ten parastai- skanu, gurmaniska net sakyciau
Ačiū ,pupos,ačiū... kas dien taip nevalgom,negalvokit .
krevetės - pasaka
QUOTE(mammka @ 2012 01 10, 23:09)
Svilpikai
net sele nutiso
Tarybiniai kotletai
Šį receptą, gavau prieš penkis metus iš vienos tarybinių laikų virėjos, dirbusios mokyklos valgykloje. Tai labai minkšti, sultingi kotletukai, idealiai tinkantys su bulvių koše ir marinuotų burokėlių mišraine.
Reikės
500 gr maltos mėsos
1/3 mirkyto batono (anais laikais, batono ir maltos mėsos santykis neretai išaugdavo iki pusės batono)
1 didelio svogūno
druska
pipirai
pusė indelio grietinės(gali būti ir šik tiek daugiau)
pusė pakelio sviesto
džiuvesėlių
2 kiaušinių
Maltą mėsą sumaišyti su smulkintu/apkepintu svogūnu, mirkytu batonu, kiaušiniais, druska ir pipirais. Formuoti kotletukus, apvolioti džiuvesėliuose (jų neturi būti daug, tik, kad lengvai padengtų kotletą). Įkaitinti keptuvę, apkepinti kotletus iš abiejų pusių. Apkepusius sudėti į gilesnę skardą. Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti grietinę, aš dar šiek tiek įpilu vandens (kažkas 1/3 stiklinės), berti šiek tiek druskos, pipirų ir užpilti ant kotletų. Grietinės/sviesto mišinys beveik apsems kotletus. Įkaitinti orkaitę iki 180 temp, dėti kotletus ir kepti apie 20-25 min. Kad jie iškepę, matysis iš sugerto padažo, jo beveik nelieka. Skanaus !!!
Šį receptą, gavau prieš penkis metus iš vienos tarybinių laikų virėjos, dirbusios mokyklos valgykloje. Tai labai minkšti, sultingi kotletukai, idealiai tinkantys su bulvių koše ir marinuotų burokėlių mišraine.
Reikės
500 gr maltos mėsos
1/3 mirkyto batono (anais laikais, batono ir maltos mėsos santykis neretai išaugdavo iki pusės batono)
1 didelio svogūno
druska
pipirai
pusė indelio grietinės(gali būti ir šik tiek daugiau)
pusė pakelio sviesto
džiuvesėlių
2 kiaušinių
Maltą mėsą sumaišyti su smulkintu/apkepintu svogūnu, mirkytu batonu, kiaušiniais, druska ir pipirais. Formuoti kotletukus, apvolioti džiuvesėliuose (jų neturi būti daug, tik, kad lengvai padengtų kotletą). Įkaitinti keptuvę, apkepinti kotletus iš abiejų pusių. Apkepusius sudėti į gilesnę skardą. Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti grietinę, aš dar šiek tiek įpilu vandens (kažkas 1/3 stiklinės), berti šiek tiek druskos, pipirų ir užpilti ant kotletų. Grietinės/sviesto mišinys beveik apsems kotletus. Įkaitinti orkaitę iki 180 temp, dėti kotletus ir kepti apie 20-25 min. Kad jie iškepę, matysis iš sugerto padažo, jo beveik nelieka. Skanaus !!!
QUOTE(aistuzele @ 2012 01 12, 09:51)
Tarybiniai kotletai
Šį receptą, gavau prieš penkis metus iš vienos tarybinių laikų virėjos, dirbusios mokyklos valgykloje. Tai labai minkšti, sultingi kotletukai, idealiai tinkantys su bulvių koše ir marinuotų burokėlių mišraine.
Šį receptą, gavau prieš penkis metus iš vienos tarybinių laikų virėjos, dirbusios mokyklos valgykloje. Tai labai minkšti, sultingi kotletukai, idealiai tinkantys su bulvių koše ir marinuotų burokėlių mišraine.
O gal žinot, kaip gaminama marinuotų burokėlių mišrainė, tokia kaip valgyklose būdavo? Ji man tokia skani, bet namuose nesigauna
QUOTE(editav @ 2012 01 12, 10:58)
O gal žinot, kaip gaminama marinuotų burokėlių mišrainė, tokia kaip valgyklose būdavo? Ji man tokia skani, bet namuose nesigauna
as marinuoju pagal ules receptą burokėlius SIS, tai man ju skonis artimas tiems, anu laikams