Įkraunama...
Įkraunama...

Siurblys robotas

QUOTE(asta1976 @ 2013 09 30, 17:21)
Labai idomu,laukiam,laukiam bigsmile.gif

QUOTE(sm2002 @ 2013 10 02, 10:43)
drinks_cheers.gif  Lauksiu

Tuoj, tuoj, rengiu foto reportažą bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 02 spalio 2013 - 10:14
Tai va. Gavau vakar robotuką šluostuką iRobot Braava 320.
user posted image

Pirmiausia paleidau per svetainę dirbti sausu režimu - valo su sausa šluoste, juda pirmyn tiesia linija ir atgal tiesia linija. Dieną prieš buvau siurbliavus patalpą. Rezultatas va toks:
user posted image

user posted image

Išties rado ką pavalyt, nors vizualiai ant grindų nieko nesimato.

Papildyta:
Paskui jungiau dirbti šlapiu režimu - drėgna šluostė, juda pirmyn/į dešinę, atgal, pirmyn į kairę, atgal - tokia eglute, pasiekęs sieną, apsisuka ir taip pat - realiai gaunas per tą pačią vietą kokius 3-4 kartus pravažiuoja. Buvau paitaupius tokią dėmę po sofa - velnias žino, kas ten buvo išbėgę, greičiausia sultys:
user posted image

user posted image

Paleidau robotuką netoli jos, ir va koks vaizdas prieš:
user posted image

ir po:
user posted image

user posted image

Atrodė, kad lyg įveikė dėmę, tačiau, grindims visiškai išdiūvus, gringys toje vietoje atrodė taip:
user posted image

user posted image

Vadinas, neįveikė iki galo... unsure.gif

Papildyta:
Dar viena dėmelė eksperimentui, greičiausia pridžiūvęs vaisinio ledo trupinėlis (turėjom mažų svečių, kurie vaisinius ledus laižo belekur ir bet kaip hihihi.gif ). Visa eiga ir rezultatas:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Išvada - su pridžiūvusiom dėmėm Braava 320 nesusitvarko iki galo. Kaip būtų su Braava 380 nežinau, nes šis komplektacijoj turi vandens talpą (320 modeliui reikia pirkti atskirai). Nedidelė ta talpa, bet jos paskirtis laiks nuo laiko sudrėkinti šluostę, tad gal geriau dėmes pavalytų. Šu šituo modeliu gudravau - kad nereiktų stabdyti robotuko šluostei sudrėkint, paliedavau jam prieš nosį vandenuko biggrin.gif - susidrėkindavo šluostė, bet juk nežaisi taip kiekvienąkart doh.gif .

Galvočiau, kad šis šluostukas tiktų vonioje, kai reikia išpkauti šviežiai pritaškytą patalpą. Šiandien paleidau jį vonioje, tik pritaškytos vietos jau buvo išdžiūvę ir matės dėmelės. Likau nepatenkinta rezultatu schmoll.gif - neišvalė dėmių, nors į plyteles jos neįsigeria taip kaip į laminatą, atrodo, kad drėgna šluostė lengvai turėtų jas įveikti... Apmozojo tik ir viskas. Kampai liko dulkini doh.gif . Foto nėra, nes nišėjo kokybiškų nuotraukų padaryt - maža patalpa ir prastas apšvietimas dar kolkas smile.gif .

O dar vakar robotukas drėgnu režimu plovė miegamąjį. Dieną prieš tai patalpa irgi buvo siurbliuota. Vakare, prie prasto apšvietimo grindų nuotraukų nedariau, bet vat kokia šluostė liko:

user posted image

user posted image

Išties parankiojo dulkių nemažai - pašniukštinėjo po lova, komodom ax.gif . Ir vienas malonus momentas - atėjus į miegamąjį po šluostymo jutosi toks gaivus švaros/drėgmės kvapas bigsmile.gif . Net prisilenkiau pauostyti grindis - kvepėjo švara thumbup.gif , kai tuo tarpu nevalytos grindys - dulkėmis doh.gif . Tvirtinu, uoslė pas mane gera mirksiukas.gif

Atsakyti
Na, ir paskutinis eksperimentas. Vaiko kambarys. Po lova sustumti stalčiai, tai labai patogi vieta pataupyti dulkėms tokiems eksperimentams lotuliukas.gif .

Vaizdelis prieš:
user posted image

Vaizdelis po:
user posted image

Šluostės vaizdas padirbus:
user posted image

Išvada: dulkes surenka neblogai, dėmių, deja neįveikia, nors vonioje man ir kampus dulkinus paliko - matyt ant plytelių geriau matosi hihihi.gif. Beje, rekomendacijose rašo, kad geriausiam rezultatui pasiekti reikėtų paleisti pirma dirbti sausu režimu, po to šlapiu. Aš dar pridurčiau, kad prieš tai būtų gerai išsiurbliuoti patalpą. Dėmes irgi patarčiau prieš leidžiant robotuką pasivalyti. Gal, nuolat su juo valant, naujų dėmių neatsirastų ir būtų visai neblogai... g.gif .
Bet kokiu atveju, modelio Braava 320 tikrai nesirinksiu - ilgai kraunas - 10h doh.gif , trumpai dirba - šlapiu režimu gal tik 2h, sausu iki 3h. Braava 380 kraunas trumpiau - 4h, galimas jam turbo krovimas 2h su papildomai perkamu krovikliu, dirba jis šlapiu režimu 2,5h, sausu iki 4h.

Dėl Braava 380 dar pagalvosiu po to, kai išbandysiu robotą plovėją Scooba thumbup.gif Kitas pardavėjas nuramino mane dėl laminato ir Scooba paliekamos drėgmės - sakė, jos nėra daugiau, nei plaunant rankiniu būdu su šluoste. Taigi, kitas eksperimenas turėtų įvykti savaitgalį. Jei nepateisins vilčių Scooba, gal dar Braava 380 palauksiu, kuris atsiras tik spalio vidurį.
Tai tiek žinių. Atsiprašau, kad tiek daug prirašiau - tikiuosi ši informacija bus kam nors naudinga. O jei ir nedomina minėti modeliai, gal bent laiką gerai praleidot skaitydami 4u.gif .

Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 10 02, 13:23)

Išvada: dulkes surenka neblogai, dėmių, deja neįveikia, nors vonioje man ir kampus dulkinus paliko - matyt ant plytelių geriau matosi hihihi.gif. Beje, rekomendacijose rašo, kad geriausiam rezultatui pasiekti reikėtų paleisti pirma dirbti sausu režimu, po to šlapiu. Aš dar pridurčiau, kad prieš tai būtų gerai išsiurbliuoti patalpą. Dėmes irgi patarčiau prieš leidžiant robotuką pasivalyti. Gal, nuolat su juo valant, naujų dėmių neatsirastų ir būtų visai neblogai... g.gif .
Bet kokiu atveju, modelio Braava 320 tikrai nesirinksiu - ilgai kraunas - 10h  doh.gif , trumpai dirba - šlapiu režimu gal tik 2h, sausu iki 3h. Braava 380 kraunas trumpiau - 4h, galimas jam turbo krovimas 2h su papildomai perkamu krovikliu, dirba jis šlapiu režimu 2,5h, sausu iki 4h.

Dėl Braava 380 dar pagalvosiu po to, kai išbandysiu robotą plovėją Scooba  thumbup.gif  Kitas pardavėjas nuramino mane dėl laminato ir Scooba paliekamos drėgmės - sakė, jos nėra daugiau, nei plaunant rankiniu būdu su šluoste. Taigi, kitas eksperimenas turėtų įvykti savaitgalį. Jei nepateisins vilčių Scooba, gal dar Braava 380 palauksiu, kuris atsiras tik spalio vidurį.
Tai tiek žinių. Atsiprašau, kad tiek daug prirašiau - tikiuosi ši informacija bus kam nors naudinga. O jei ir nedomina minėti modeliai, gal bent laiką gerai praleidot skaitydami  4u.gif .

Manau tikrai naudingas toks fotoreportažas thumbup.gif
Pas mane Scooba lygiai taip pat pridžiūvusių dėmių negali išvalyti iki galo, pavalau jas atskirai su kempine. Nors vonioje gerai valo - man lieka tik už gyvatuko vamzdžių ir pačius kampus išvalyti. Prieš plaunant visada paleidžiu Roomba, nes tada Scoobos šepetėliai daug švaresni būna, negu pačiai siurbiant. Skaičiau, kad Braava turi nemažai pliusų: tyliai dirba, galima palikti namie vieną, laminatą šluosto bigsmile.gif
Atsakyti
Tiesa, didelis pliusas, kad dirba super tyliai thumbup.gif . Praktiškai girdisi tik šluostės trynimasis į grindis, ratelių riedėjimas šiek tiek ir pirmieji atsitrenkimai į kliūtis, nes kitus jau sušvelnina - prisimena, kur buvo kliūtis ir sulėtina greitį. O dėl vieno palikomo - nesupratau? Ar nereaguoja į jį judesio jutikliai? Nebandžiau vieno palikt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 10 02, 14:06)
Tiesa, didelis pliusas, kad dirba super tyliai  thumbup.gif . Praktiškai girdisi tik šluostės trynimasis į grindis, ratelių riedėjimas šiek tiek ir pirmieji atsitrenkimai į kliūtis, nes kitus jau sušvelnina - prisimena, kur buvo kliūtis ir sulėtina greitį. O dėl vieno palikomo - nesupratau? Ar nereaguoja į jį judesio jutikliai? Nebandžiau vieno palikt  unsure.gif

Scoobos nepatariama palikti ilgesniam laikui vieno pvz. iš ryto išeinant į darbą - gali bala padaryti biggrin.gif Ant plytelių tai nieko, o laminatas ir parketas nukentėtų.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 10 02, 14:06)
Tiesa, didelis pliusas, kad dirba super tyliai  thumbup.gif . Praktiškai girdisi tik šluostės trynimasis į grindis, ratelių riedėjimas šiek tiek ir pirmieji atsitrenkimai į kliūtis, nes kitus jau sušvelnina - prisimena, kur buvo kliūtis ir sulėtina greitį. O dėl vieno palikomo - nesupratau? Ar nereaguoja į jį judesio jutikliai? Nebandžiau vieno palikt  unsure.gif

supetine foto sesija ir naudinga! na idomu kaip tas kitas modeliukas kiek ta suoste slapina ar ne per daug ir klausimas? o nebandei tokioja patalpoja valyti kai viduri kambario kilimas ir jam tik sonus reikia isvalyti, KAI LIEKA IKI SIENOS TEN KOKS PUSE METRO AR METRAS ar iveikia tokia kliuti kaip kilimas? nu ir lauksime palyginimu su scoba, kuris geresnis? o sitai kaip jums duoda ji isbandyti, reikia paciai pasiimti, o gal atsiuncia per kurjieri koki uz kaskoki tai mokesti? nes noreciau ir as babandyti, man labai idomu kaip su kliutimis susitvarko, nes pasmane miegame ir siauras pravaziavimas nes vaiko lovyte stovi, ir reiketu po ja palysti ir uz jos palei langa toliau pavaziuoti...
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 10 02, 13:23)
Tai tiek žinių. Atsiprašau, kad tiek daug prirašiau - tikiuosi ši informacija bus kam nors naudinga. O jei ir nedomina minėti modeliai, gal bent laiką gerai praleidot skaitydami  4u.gif .

Labai aciu uz informatyvia fotosesija. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gitana.v @ 2013 10 04, 15:41)

Vat pabandysiu dabar Scooba ir paskui tarsiuos su tuo pačiu pardavėju, kad Braava 380 duotų pabandymui, kai jį turės prekyboje. Braava 320 ėmiau bandymui iš kito pardavėjo, tik šitam reikėjo pervesti užstatą už robotuką 1000Lt, atsiuntė per kurjerius, atsiuntimas nekainavo, išsiuntimas atgal mano sąskaita, bet pristatyti reikia į ofisą, užstatą tą pačią dieną grąžino. Galėjau bandyti 2 dienas, buvo davę naują robotą - nes tai atnaujintas modelis. O tasai pardavėjas, kur Scoobą išsiuntė vakar (šiandien važiuosiu į stotį pasiimt thumbup.gif ), užstato jokio neėmė schmoll.gif . Sakė, per 5 metus praktikos dar nebuvo tokių nesąžiningų žmonių, kad neatiduotų prekės. Žadėjo atsiųsti irgi per kurjerius mano sąskaita, bet pas juos ten kažkokių nesusipratimų iškilo, tai gavos taip, kad išsiuntė diena vėliau ir per autobusų stotį, bet man mokėti už siuntimą nereikės thumbup.gif . Įprastai jie duoda išbandyti savaitgaliui, bet dėl tų pačių nesklandumų, gaėsiu bandyti iki 2-dienio bigsmile.gif. Siųsiu atgal per kurjerius.
Jeigu galvot apie Braava pirkimą, tai pas šituos pardavėjus jis dvigubai pigiau kainuoja blink.gif ... nežinau, kodėl anie tiek kainą išsikėlę g.gif .
Klilimų pas mus nėra, tai ir negaliu tiksliai pasakyt, kaip Braava elgtųsi - tikriausia sustotų ir apsisuktų.
QUOTE(linamog @ 2013 10 04, 15:54)
Labai aciu uz informatyvia fotosesija. 4u.gif

Prašom, nėr už ką irnesakyk.gif - pačiai labai įdomu ir smagu pasidalinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 10 05, 12:38)
Jeigu galvot apie Braava pirkimą, tai pas šituos pardavėjus jis dvigubai pigiau kainuoja blink.gif ... nežinau, kodėl anie tiek kainą išsikėlę g.gif .
Klilimų pas mus nėra, tai ir negaliu tiksliai pasakyt, kaip Braava elgtųsi - tikriausia sustotų ir apsisuktų.

o kad as pas tuos pardavejus bravos nematau kad butu pardavime, tik scoba? o kiek ji cia kainuoja jai ta su papurskimu? ir ta naujasni modeliuka duos isbandyti sitie kur dabar scoba parsisiuntei?
Atsakyti
Matau žaidžiate žaidimą su siubliais lotuliukas.gif nebus nei vieno,kuris idealiai išvalys....kartu dirbs labai tyliai+greitai krausis..bla bla bla...vis tiek bus kur kabinėtis...jau matau iš jūsų aprašo..o patirties su žmonėmis tai turiu labai daug.Juk net mes pačios grindų idealiai neišsivalom,juk rodėte kiek dar robotukas pririnko dulkių po jūsų plovimo doh.gif Robotus reikia jungti kiekvieną dieną,tada ir dulkių mažiau surinks ir išplaus geriau,o jeigu jungsit tik į savaitę kartą tai net neverta pirkti.Mano kiekvieną dieną dirba ir vis pilnas pareina doh.gif Linkiu išsirinkti patį pačiausią ir čia padaryti jo foto sesiją tada.
Atsakyti
QUOTE(spalvinga @ 2013 10 06, 15:36)

Aha, žaidžiu hihihi.gif . O kodėl nepažaisti, jeigu suteikiama tokia galimybė unsure.gif ...
Pritariu, nė vienas neišplaus idealiai. Suklydote sakydama, kad po savo plovimo leidau robotuką. Ne, ne po plovimo, rašiau, kad dieną prieš tai buvau siurbliavus patalpą mirksiukas.gif .
Aprašą stengiaus kuo objektyvesnį pateikti - tai nėra kabinėjimasis, tik faktų konstatavimas bigsmile.gif . Nesupratau, kodėl paminėjote savo patirtį su žmonėmis unsure.gif ...
Pritariu, kad norint geriausio rezultato, reikėtų lesti robotukus dirbti kasdien. Ir anksčiau rašiau apie Braava, kad jei jis kasdien dirbtų, gal ir tų dėmių, kurių jis nelabai įveikia, neatsirastų - juk nuolat grindys būtų prašluostomos.
Žinokit dabar bandau Scooba ir kas labiausia man jame nepatinka - tai jo skleidžiamas triukšmas. Vakar net galvą įsiskaudėjo, nes buvau toje pačioje patalpoje beveik visą plovimo laiką, stebėjau jo darbą. Toks triukšmas kiekvieną dieną 2-3 valandas mane išvarytų iš proto... Vieno palikti dirbt negalėčiau, nes signalizacija suveiks, o ir kažkas minėjo, kad balą didelę gali palikt. O jo darbo metodika primena blaškymąsi po patalpą... Nežinau, gal ir yra kažkokia logika jo judėjimo trajektorijoj, bet labai sunku ją suprasti man savo žemiškom smegenim doh.gif lotuliukas.gif . Po viena kėde prie salos malėsi gal 5 kartus, o po valgomuoju stalu pravažiavo kelis kartus, tikrai neapėjo visų stalo kojų.
Jeigu nesupyksit, pateiksiu dar nuotraukyčių, kai baigsiu eksperimentą... Galiu ir nedėti, jei labai erzina tokie fotoreportažai... unsure.gif
Beje, ačiū už palinkėjimą 4u.gif
Atsakyti