Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-17

QUOTE(*Keila* @ 2011 12 07, 16:26)
as pasistengsiu isversti si vakara mirksiukas.gif

WOW, Aciu tau labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 12 07, 17:41)
WOW, Aciu tau labai 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Prasau 4u.gif


Naujametinis graikiniu riesutu morengo, sokolado putesiu (musu) tortas su girtom slyvom

Biskvitui:

5 kiausiniai (atskirti tryniai nuo baltymu, ir atsaldyti)
1 puodelis kvietiniu miltu
1 puodelis cukraus
100g graikiniu rieutu
1 a.s. vanilinio cukraus

Morengui:

6 kiausiniu baltymai
450g cukraus
220g graikiniu riesutu
1 ½ v.s. kvietiniu miltu
1 a.s. vanilinio cukraus


Sokoladiniui sviestiniui putesiui (musui)

6kiausiniu tryniai
200g cukraus pudros
100g tamsaus kartaus sokolado
220g sviesto
1 a.s. vanilinio cukraus

Kita

120 g graikiniu riesutu
4 a.s. cukraus
35 dziovintos juodos slyvos
30-40 ml konjako arba romo
350 ml plakamos grietineles
1 a.s. vanilinio cukraus
8 a.s. cukraus pudros
1 griezinelis citrinos
Grietineles standiklis, bet nebutinai
Jusu nuoziura glajus ir papuosimas


Torto diametras 28 cm

Eiga: slyvas sudeti i inda, uzpilti konjaku arba romu, ismaisyti, uzdengti.
Suskaldyti 120 g graikiniu riesutu ir paskrudinti su 4 a.s. cukraus nepridegancioj keptuvej apie 10 min.
Sumalti mesmale likusius graikinius riesutus (320 g.)

Morengui: i puoda ipilti 1/3 vandens. Uzvirti vandeni, ant puodo statyti inda, kuris atsparus karsciui ir tinkamas plakimui. Indas turi isilti nuo puodo virimo. Iberti 450 g. cukraus, 1 a.s. vanilinio cukraus, ir kai indas bus karstas ideti 6 baltymus. Isplakti baltymus rankiniu mikseriu, kol jie taps stori, blizgus su standziom putom. Isplakus, nuimti inda su baltymais nuo verdancio puodo ir atvesinti apie 10 min. Po 10 min, i baltymus iberti 1,5 v.s. miltu, 220 g. maltu graikiniu riesutu ir gerai viska ismaisyti. Formuoti apvalios formos morengus ir deti juos i kepimo skarda isklota kepimo popieriumi.. Morengus kepti ant zemos temperaturos apie 1 val., kol jie taps sausi ir trapus.

Sokoladiniui sviestiniui putesiui (musui): tuo paciu budu, kaip ir su baltymais ant garu puodo isplakti 6 trynius, tirpinta sokolada, , 200 g. cukraus pudros, 1 a.s. vanilinio cukraus. Nuimti nuo verdancio puodo ir atvesinti apie 15 min.
Istirpinti 220 g. sviesto ir imaisyti i sokolado mase.

Biskvitui: 5 trynius isplakti su 1 puodeliu cukraus, 1 a.s. vaniliniu cukrumi bei 2 saukstais salto vandens. 5 baltymus isplakti iki standziu putu. I tryniu mase iberti 1 puodeli miltu, 100 g. maltu graikiniu riesutu ir viska gerai ismaisyti. Sia mase po sauksta atsargiai imaisyti i isplaktus baltymus. Kepti zemoj temperaturoj apie 30 min. Patikrinti mediniu pagaliuku ar iskepes.

Surinkimas: kai visos torto dalys iskeptos ir atvesintos (jei putesiai sukietejo, juos galima siek tiek pasildyti), isplakti grietinele su 8 a.s. cukraus pudros, 1 a.s. vanilinio cukraus ir jei reikia grietineles standikliu. Ispausti citrinos griezinelio sultis i grietinele, pries baigiant ja plakti. Biskvita padalinti i dvi dalis. Pirma biskvito dali deti i torto inda (forma) ant jo uztepti sokolado putesiu. Ant sokolado putesiu uzdeti morengus, siek tiek palauzyti juos, kad uzpildytu laisvas vietas. . Morengus deti viena ant kito, nes jie susispaus (susiplos) veliau. Ant morengu uztepti plaktos grietineles. Ant grietineles uzberti skrudintus graikinius riesutus bei mirkytas slyvas. Ant virsaus uzdeti antra biskvita. Ir uzpilti sokolado glaistu. Puosimas jusu nuoziura. Torta laikyti saldytuve bent 8 val.


Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 12 07, 20:03)
Prasau 4u.gif
Naujametinis graikiniu riesutu morengo,  sokolado putesiu (musu) tortas su girtom slyvom


gal ikelkite i tortu tema-turbut ne viena ji keps ax.gif
Atsakyti
QUOTE(keno @ 2011 12 07, 21:18)
gal ikelkite i tortu tema-turbut ne viena ji keps ax.gif

Gerai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Keila*: 07 gruodžio 2011 - 20:55
QUOTE(DuKatinai @ 2011 12 07, 15:18)
Kaunas ta sirdis biggrin.gif cia kazkuri buvo rasiusi, kad yra kazkur urmo bazej, kita kad prie urmo baziu, o konkreciai nei i AZ nei forume nepasako. nes urma perejau nuo iki ir ne viena bobulyte neturi ir dar baisiai supyksta, kad tokio dalyko klausi, atrodo, kad kalio cianido ieskotum doh.gif


Prie urmo bazių yra Maisto institutas, ten merginos ir perką daug ką. Kažkur turėjau telefoną, bet nerandu doh.gif , įvesk į googl išmes reikiamą info
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erina: 07 gruodžio 2011 - 21:13
QUOTE(*Keila* @ 2011 12 07, 19:03)
Prasau 4u.gif
Naujametinis graikiniu riesutu morengo,  sokolado putesiu (musu) tortas su girtom slyvom


Aciukas tau dar karta 4u.gif 4u.gif 4u.gif

o cia nuorodele sio tortuko, nes nemazai foto kaip pasigaminti ji thumbup.gif

http://www.russianse...-drunken-plums/
Atsakyti
mamytes - patarkite gera pertepima - krema napoleonui? mamo mama daro kondensuota piena su sviestu - bet man per riebu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 12 07, 22:09)
Aciukas tau dar karta  4u.gif  4u.gif  4u.gif

o cia nuorodele sio tortuko, nes nemazai foto kaip pasigaminti ji thumbup.gif

http://www.russianse...-drunken-plums/


Kaip skaniai pjūvis atrodo bigsmile.gif thumbup.gif
Erikiuxx, nu bet tu ir randi visokių receptų receptėlių... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2011 12 07, 21:12)
Prie urmo bazių yra Maisto institutas, ten merginos ir perką daug ką. Kažkur turėjau telefoną, bet nerandu doh.gif , įvesk į googl išmes reikiamą info

dekui 4u.gif , jau gavau kontaktus, eisiu pirkti biggrin.gif

QUOTE(beatka1983 @ 2011 12 08, 11:51)
mamytes - patarkite gera pertepima - krema napoleonui? mamo mama daro kondensuota piena su sviestu - bet man per riebu blink.gif

as dariau is dvieju daliu pertepimui krema toki napoleonas is vaiskystes (ASSENI). Tikrai neriebus gavosi, labai svelnus ir skanus rolleyes.gif aciu Asseni 4u.gif
Atsakyti
Laba vakara, mamytes gal kuri esat is Alytaus ir kepat tortukus?
Atsakyti
QUOTE(jumakavec @ 2011 12 08, 13:29)
Kaip skaniai pjūvis atrodo bigsmile.gif  thumbup.gif
Erikiuxx, nu bet tu ir randi visokių receptų receptėlių... thumbup.gif

pjūvis ir man labai patiko wub.gif kad tik skanus butu ax.gif
bet sluoksniu ten daugiau matau, nei torto aprasyme, gal is 1,5 normos darytas unsure.gif
Atsakyti
Olesta arba kas is mergaiciu ax.gif
TORTAS Varškinis gaivumėlis, to receptuko norma, kokiai formai kepti ???

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 08 gruodžio 2011 - 22:52