Įkraunama...
Įkraunama...

Adenoidai- VIII

QUOTE(jurgbute @ 2012 02 20, 17:02)
Aisku bus viskas gerai ir as save taip pat raminu, greiciau isoperuoti ir tikekimes  maziau ligu. Tad jei galesite po visko parasykit kaip Jums sekesi. As dar labai bijau personalo elgesio su vaiku. Mes kai pirma syki i Santariskes vaziavom konsultuotis, tai maniskei buvo didziulis stresas, klykiancia laikiau, kad galetu apziureti ir mane pacia galima sakyti apsauke jog vaiko nesuvaldau. Nebuvo jokio bandymo sukontaktuoti su mazu vaiku, jog jis neissigastu ir panasiai. Na bet mes pas ta gydytoja daugiau ir nebesilankem. Todel labai bijau kad nesikartotu tokios situacijos.
Tad ziurekit nesusirkit ir jei galesit parasykit kaip sekesi.
Sekmes

na as taip pat nepastebejau kokio kontakto su vaiku, bet kadangi tam kabinete daug televizoriu, laidu laideliu tai mano vaikas tik dairesi aplinkui isputes akis is nuostabos biggrin.gif o dar kai ausis tikrino pridejus aparaciuka tai jam is vis stebuklas buvo kaip cia taip ir dar piesia ant televizoriaus biggrin.gif butinai parasysiu po operacijos mirksiukas.gif nelabai bijau narkozes, tai yra vaiko veiksmu po jos, nes mes jau tvarkemes 2 dantukus su daline narkoze tai daug maz galiu isivaizduoti kaip jis elgsis po jos smile.gif tai jau tam esu senai nusiteikus smile.gif
Atsakyti
Na ką,mes jau po adenoidų operacijos.Šiandien,operavo Kaune,3 ligoninėj,gydytoja Saladžinskienė.Atsiliepimai kuo geriausi,nors pakišų nedaviau niekam.Personalas ir puikus,malonios sesutės.Gulėjom palatoj keturiese (4 mergytės buvo),visom adenoidai.Nustatyti,mano mergaitei buvo 2 laipsnio adenoidai,o išoperavus pasakė,kad buvo dideli,3 laipsnio.Pasakyt galiu tiek,kad man baisiausia buvo tas laikas,kai nuvedė į operacinę,kai išgirdau verkiančią savo mergytę....iki operacinės palydėjau,o toliau negalima,vat ji ir išsigando...nes jokių tabletyčių apsvaigimui nedavė,o pati paklausti,per stresą,pamiršau....bet svarbiausia,kad ji neprisimena nieko,net klausia,o kur man tą "drugelį" (kateterį) įdėjo?ką darė ir pan.Va čia tai gerai,mažiau streso vaikui,kai neprisimena thumbup.gif po narkozės aišku verkė,išsigandus buvo,bet žvakutę įdėjo ir greitai užmigo,atsikėlė nusiraminusi ir žvali.Ėjo pažaisti,į tualetą ir pan.Tiesa,dar labai gerti prašė,tai iš karto ir daviau po gurkšniuką.O namo važiuojant jau ir valgyt prašė,nu kolkas džiaugiuosi.Nosytė vat valosi,šnypščiam vis,o toliau matysim kaip bus.
Ir dar,man sunkiausia buvo,ryte išlaikyti vaiką nevalgiusį ir negėrusį.Ji vis prašė ir prašė gerti,o negalima...tai gerai,kad mūsiškę pirmą operavo,nes paskutinei mergaitei vos ne iki 12 val. teko laukti operacijos.

Atsakyti
sveikos, man si tema pasidare labai aktuali po apsilankymo pas lorista vietoje speliojamo ausu uzdegimo diagnozavo didelius adenoidus, o vaikutis dar toks mazutis, bet sake jie dideli musu atveju kuo greiciau rekomenduoja juos salinti, tad norejau paklausti gal kas zino koki gera gydytoja klaipedoje
Atsakyti
QUOTE(Vaida83 @ 2012 02 21, 23:34)
sveikos, man si tema pasidare labai aktuali po apsilankymo pas lorista vietoje speliojamo ausu uzdegimo diagnozavo didelius adenoidus, o vaikutis dar toks mazutis, bet sake jie dideli musu atveju kuo greiciau rekomenduoja juos salinti, tad norejau paklausti gal kas zino koki gera gydytoja klaipedoje

kur buvote pas ka ?
jei neteko lankytis pabandykite dar pasikonsultuoti su Nefridoje dirbancia gyd. Saule Dubosiene
mano merginai siulo adenoidus irgi salinti tai nzn kaip elgtis, dar noreciau issiaiskinti kokius tyrimus dar galima padaryti ir atlikti kol nesusilaukem operacijos
Atsakyti
Galima pas LOR gydytoją prašyti, kad padarytų tyrimus nosies pasėlio. Jei dažnos slogos, ištirs ar kokių bakterijų nosyje negyvena. Dar reikia išsitirti dėl alergijos, nes jeigu tokią turite, adenoidų pašalinimas bėdų neišspręs.
Mes praėjome nemažai LOR gydytojų. Norint išsamios ir aiškios konsultacijos reikia lankytis privačiai, bent jau Klaipėdos apylinkėse.
S. Dubosienė dar konsultuoja ir operuoja Northway med.centre Kretingoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo heryte: 21 vasario 2012 - 23:15
QUOTE(natur @ 2012 02 22, 00:56)
kur buvote pas ka ?
jei neteko lankytis pabandykite dar pasikonsultuoti su Nefridoje dirbancia gyd. Saule Dubosiene
mano merginai siulo adenoidus irgi salinti tai nzn kaip elgtis, dar  noreciau issiaiskinti kokius tyrimus dar galima padaryti ir atlikti kol nesusilaukem operacijos

lankemes vaiku poliklinikoje pas gyd. Skot ar kazkaip panasiai bet man nepatiko nieko neaiskina paziurejo ir jau raso atsakyma gydytojai, poto apsilankeme Lornoje pas gyd. Samiene as jai niek nepasakojau kas mus kamuoja tik sakiau kad vaikas ausis tampo ji patikrino ir pasake kad adenoidai cia kalti nes musu atveju jie dideli ir patine israse vaistu tai dabar nei slogos neturime tai galvoju gal jie ne tokie ir dideli tai gal ir operuoti nereikia skubeti, na tik man del ausu neramu sake jose nuo istisai adenoiduose laikancios infekcijos yra susikaupe skyscio ir bugneliai idube papilke.
mes atlikome alergijos testa, visiems alergenams atsakymai buvo neigiami, bei pasidareme nosiarykles paseli jame niekas neisaugo
Atsakyti
QUOTE(Vaida83 @ 2012 02 22, 12:03)
lankemes vaiku poliklinikoje pas gyd. Skot ar kazkaip panasiai bet man nepatiko nieko neaiskina paziurejo ir jau raso atsakyma gydytojai, poto apsilankeme Lornoje pas gyd. Samiene as jai niek nepasakojau kas mus kamuoja tik sakiau kad vaikas ausis tampo ji patikrino ir pasake kad adenoidai cia kalti nes musu atveju jie dideli  ir patine israse vaistu tai dabar nei slogos neturime tai galvoju gal jie ne tokie ir dideli tai gal ir operuoti nereikia skubeti, na tik man del ausu neramu sake jose nuo istisai adenoiduose laikancios infekcijos yra susikaupe skyscio ir bugneliai idube papilke.
mes atlikome alergijos testa, visiems alergenams atsakymai buvo neigiami, bei pasidareme nosiarykles paseli jame niekas neisaugo

Gyd. Škrut iš tiesų labai jau nekalbus, tai mane irgi papiktino. Uždaviau krūvą klausimų ir negavau nei vieno atsakymo.
Su tom ausim pas mus tas pats buvo... Nuo lapkričio mėn iki dabar niekaip neišgydėme ausų uždegimų. Išbandėm ir homeopatiją ir krūvą antibiotikų. Po operacijos praėjo kelios dienos, vakar buvom pas LOR, tai ausys jau gražios. Žiūrėsim, kaip viskas klostysis toliau.
Atsakyti
musu sunu antradieni isoperavo klp. tai pries operacija dave tabletyte nuo kurios sunus tapo toks nesavas. tada as ji iki operacines nunesiau, prie duru atidaviau seselei. sunus nereagavo del vaistuku. operacija truko apie 40min. kai parnese jis verke. jokiu vaistuku mums nedave po operacijos, zvakuciu nekiso unsure.gif o nuo ko tos zvakutes?vaikui nuo vamzdelio gerklyte pazeide tai toks sniokstimas kvepuojant girdisi. sake vaikas turi uzmigti, bet deje... musiskis tik po kokiu 4val po operacijos uzmigo unsure.gif gerti leido jau po pusvalandzio. o po 3val jau ir valgyt leido ligonines duotus pietus. vaikas buvo ziauriai alkanas, net akys nusvito. bet man keista, visos raso kad ta diena tik jogurtai ir bananai. o mums leido ir mesini kukuliuka su bulviu kosyte valgyti. klause del biuliotenio. sakau rasykit tiek kiek ir kitiems. tai daktare pareiske kad kiti jau sekancia diena i darzeli eina blink.gif nesupratau... na mes ememe biuleteni savaitei. del maisto tai galima viska tik neastriai, nerugsciai, kad negrauztu. nieko nepaaiskino kaip ta nosyte priziureti, ar galima pusti nosi ir t.t. jus kazkaip priziurit nosyte? g.gif
Atsakyti
Galima plauti jūros vandeniu ir pūsti, tik nelabai kas pučiasi. Man gydytoja sakė, kad net Imuwash galima naudot.
Dėl maisto, tai tik ligoninėj jogurtas ir bananas, namie mes irgi valgėm sriubos su mėsyte.

Nuo skausmo vaistų mano vaikui visai neprireikė, nieko jam neskaudėjo, išskyrus ranką, kur kateteris buvo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo heryte: 22 vasario 2012 - 17:23
QUOTE(heryte @ 2012 02 22, 17:22)
Galima plauti jūros vandeniu ir pūsti, tik nelabai kas pučiasi. Man gydytoja sakė, kad net Imuwash galima naudot.
Dėl maisto, tai tik ligoninėj jogurtas ir bananas, namie mes irgi valgėm sriubos su mėsyte.

Nuo skausmo vaistų mano vaikui visai neprireikė, nieko jam neskaudėjo, išskyrus ranką, kur kateteris buvo  smile.gif

mano sunui irgi niekas neskaudejo. gal todel ir nedejo zvakutes. reiks ir man ipurksti juros vandens, nes matosi daug pridziuvusiu krauju, bijojau kazka purksti, o jum gydytoja leido? jusu vaikui gerklytes neskauda? maniskiui paskaudena kartais, matyt nuo tos slangeles kur isdraske. kazi ka panaudoti galeciau? unsure.gif
Atsakyti
Skaitau ir džiaugiuosi už jūsų vaikučius,na kad neskauda nieko.Mano mergaitė miega va šalia ir dejuoja...gerklytę skauda,tempa laikosi...duodu vaistų nuo tempos,tuo pačiu ir skausmą kažkiek numalšina...valgyt visai nenori,svarbu geria arbatą...jau nebežinau,ką galvoti,kiek dienų ta tempa laikysis,kada pro nosytę kvėpuos,nes kolkas be šansų,karkia ir pan.Nors vis pučia ji,tik sunku ką išpūsti...
Tiesa,padraika22 kiekvienoj ligoninėj vis kitaip.Pas mus žvakutes dėjo visiems,po operacijos,kad nusiramintų,nuima skausmą ir vaikai užmiega 4u.gif dėl darželio nėra net kalbos,davė pažymą 10 dienų,net liepė į lauką neiti per tas dienas,nemaudyti ir pan.,nedarbingumo man nereikėjo (atostogauju),bet ir būtų davę 10 dienų.
Atsakyti
labai skirtingai visur ziuriu, mums nieko nesake kad nemaudyt, nevesti i lauka. mes siandien truputi jau buvom lauke, sunus nekantravo. o jums gal ir angina operavo, kad taip skauda? uzuojauta... maniskis tai is po operacijos paverke pusvalandi del streso, paskui verke nes norejo begiot, daktarai neleido iskart. tai teko lovoj zaisti, jam judriam buvo kosmaras, begiot negalima, valgyti irgi. o kai jau leido vaiksciot tai jau jokiu problemu, mano mama juokes, vaikas is po operacijos o visai neatrodo, koks buvo toks ir yra. kitos rase, kad pora naktu prastai miega, maniskiui jokios itakos neturejo ta operacija. tik jau jauciasi, kad lengviau kvepuoja per nosi. kalba dar per nosi, bet gal pageres per laika
Atsakyti