Tęsiame pokalbius apie rožių auginimą, priežiūrą ir giriamės žiedais
7 tema.
QUOTE(jediara @ 2011 09 11, 14:02)
Tęsiame pokalbius apie rožių auginimą, priežiūrą ir giriamės žiedais
vaizdelis pritrenkiantis.... ir ačiū už pratęstą temą
aciu visoms uz pagalba,dar ateisiu ne vienakart,nes tik pirmi metai kaip pradedu augint i,tai daug bus klausimu.
o sakykit kada reik pradeti apdengineti rozes ziemai? Is kur pirkau sake -jas visas patrumpint iki 20cm,padaryti kauburi aplink is durpiu ir apdengti,tik nepaklausiau kuom ar agroplevele ar eglisakiais...Tik nzn kada jas patrumpinti...
o sakykit kada reik pradeti apdengineti rozes ziemai? Is kur pirkau sake -jas visas patrumpint iki 20cm,padaryti kauburi aplink is durpiu ir apdengti,tik nepaklausiau kuom ar agroplevele ar eglisakiais...Tik nzn kada jas patrumpinti...
Ačiu už temą, Jediara
Apie dengimą dar ankstoka galvoti - reikia pirmų šaltukų sulaukti. Trumpinti irgi reikia tik arbatines hibridines berods aš savo krūminių ir vijoklinių netrumpinu.
Mano rudeninis kvapnusis kampelis - jubilee celebration angliška, bene stipriausio ir ypatingiausio kvapo rožė pas mane:
Mano rudeninis kvapnusis kampelis - jubilee celebration angliška, bene stipriausio ir ypatingiausio kvapo rožė pas mane:
ant mano vienos rozes lapeliu atsirado juodu demiu. Kas cia? liga kokia nors ar tiesiog ruduo?
Šiandien užmačiau nebrangiai ir nesusilaikiau nenusipirkusi rožės Rhapsody in Blue. Prisiskaičiau kardinaliai priešingų atsiliepimų nuo to, kad kažkam ji pati pačiausia iki tol kad laaabai nepatinka. O kaip bus iš tiesų pati pažiūrėsiu - užkabino, kad tai pati mėlyniausia rožė, tai ir įdomu pasidarė tokią turėt
Ir iškilo klausimukas - rožė tokiame kaip šlapiame durpių gniužule tai galvoju jį ardyt ir šaknis ištiesinėt, ar tiesiog taip užkast ir šaknys pačios pro jį išlįs ir augs Kas turit daugiau praktikos sodinime patarkit. Iki tol pirkdavau vazonėliuose, tai problemos ir nebūdavo. Dvi pirkau kažkada Maximoj tokiam pat gniužule, tai jį išardžiau ir rožės auga, bet gal tada blogai pasielgiau
Ir iškilo klausimukas - rožė tokiame kaip šlapiame durpių gniužule tai galvoju jį ardyt ir šaknis ištiesinėt, ar tiesiog taip užkast ir šaknys pačios pro jį išlįs ir augs Kas turit daugiau praktikos sodinime patarkit. Iki tol pirkdavau vazonėliuose, tai problemos ir nebūdavo. Dvi pirkau kažkada Maximoj tokiam pat gniužule, tai jį išardžiau ir rožės auga, bet gal tada blogai pasielgiau
O man šiandien vėjas "kukliosios" pačią didžiausią šaką nulaužė . Dar ryte skaitydama knygą pagalvojau, kad auginu rožes, o pasimerkusi nebuvau nei vieno žiedo, ir štai- šast visa puokštė... Viršūnėje buvo susidariusios trys didelės žiedų šakos
QUOTE(mumrikas @ 2011 09 13, 19:40)
Šiandien užmačiau nebrangiai ir nesusilaikiau nenusipirkusi rožės Rhapsody in Blue. Prisiskaičiau kardinaliai priešingų atsiliepimų nuo to, kad kažkam ji pati pačiausia iki tol kad laaabai nepatinka. O kaip bus iš tiesų pati pažiūrėsiu - užkabino, kad tai pati mėlyniausia rožė, tai ir įdomu pasidarė tokią turėt
Tai ko nepasitiki savimi ...jei jau išardytos auga... Reiškia viską moki, viską gerai sodini... Išardai transportavimo pakuotę, ištiesini šakneles ir sodini. Prieš tai paruoši sodinimo vietą... iškasi apie pusės metro duobę pusmetrio skersmens, pripili molio apačioje (jei smėlis), toliau kompostinę žemę maišai pusiau su iškasta žeme, pripili vandens, padarai piramidę ir ant jos patupdai su ištaisytomis šaknimis rožės sodinuką ir užpili pagerintomis žemėmis (pusiau su kompostu), apspaudai, apmini aplink, padarai plačią duobelę ir palieji gausiai... Pabučiuoji gėlytę, palinki gerai augti, pasižadi kasdien lankyti ir mylėti...taip pat pasodinti tokių pat draugių Prisegtuke... mano rudeninės nesirengia dar miegoti...
QUOTE(mumrikas @ 2011 09 13, 20:40)
Auginu šią rožę ir tikrai - nieko gero, žiedas tuščiaviduris žydi vos tris dienas, tik vienas mažas pliusas, nebloga spalva ir atsparumas šalčiui, nes jos nedengiu, jei iššaltų - negailėčiau
ačiukas už atsakymus "susibalamūtijau", nes lab noriu, kad augtų, o tos maksiminės atrodė balabaika išgyvens ar ne, tai kai nekreipiau didelio dėmesio, tai puikiai ir gavosi. O šiandien nuplėšiau maišelį, pavarčiau rankose ir kaip sakoma "um zashol za razum" - kuo ilgiau galvojau, tuo neaiškiau darėsi
jediara, sakai nieko gero - niu žiūrėsim kaip ten bus. Bet kokiu atveju rožė nupirkta, tai žiūrėsiu kaip tie mėlyni žiedai jos atrodo
jediara, sakai nieko gero - niu žiūrėsim kaip ten bus. Bet kokiu atveju rožė nupirkta, tai žiūrėsiu kaip tie mėlyni žiedai jos atrodo