Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(pasauliosaule @ 2011 12 29, 13:36)
tiesiog perskaičius supermama bei apžiūrėjus foto man ji prilipo, buvo daug kur paminėta Pag sala smile.gif  Mes pirmam kartui visuomet atsižvelgiu į kitų nuomonės, o vėliau jau renkames vietas pagal save

Mums ir teko ją pamatyt... nusivylėm blush2.gif Keisčiausia, kiek prieš kelionę teko skaityt apie Pago salą – teko susudurt su dviem visiškai skirtingom nuomonėm – vieni ją labai gyrė, kiti - peikė ax.gif Norėjau pasitikrint kaip yra iš tikro. Atvirai pasakius, labiau tikėjau tais kurie gyrė, kad ši sala nereali, išskirtinė ir t.t. ax.gif O iš tikro radom niūrią, pilką ir... prarūgusiom žolėm dvokiančią salą doh.gif Turėjau viltį, kad tik pirmas įspūdis toks susidarė, vis atkalbinėjau savo vyrus nuo noro suktis ir važiuot lauk iš jos, bet ties Pago miestu ir pati neištvėriau blush2.gif Man atrodo neverta gaišti laiko jos lankymui – Kroatijoj tikrai yra daug gražesnių ir vertesnių pamatyt vietų drinks_cheers.gif Aišku, čia tik mano subjektyvi nuomonė cool.gif Gal jums ji visai patiks g.gif Juk grožį kiekvienas suprantam skirtingai drinks_cheers.gif

Gražios ir įspūdingos Jums kelionės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 12 31, 14:12)
Mums ir teko ją pamatyt... nusivylėm blush2.gif Keisčiausia, kiek prieš kelionę teko skaityt apie Pago salą – teko susudurt su dviem visiškai skirtingom nuomonėm – vieni ją labai gyrė, kiti - peikė ax.gif  Norėjau pasitikrint  kaip yra iš tikro. Atvirai pasakius, labiau tikėjau tais kurie gyrė, kad ši sala nereali, išskirtinė  ir t.t.  ax.gif O iš tikro  radom niūrią, pilką ir... prarūgusiom žolėm dvokiančią salą doh.gif  Turėjau viltį, kad tik pirmas įspūdis toks susidarė, vis atkalbinėjau savo vyrus nuo noro suktis ir važiuot lauk iš jos, bet ties Pago miestu ir pati neištvėriau blush2.gif Man atrodo neverta gaišti laiko jos lankymui – Kroatijoj tikrai yra daug gražesnių ir vertesnių pamatyt vietų drinks_cheers.gif  Aišku, čia tik mano subjektyvi nuomonė cool.gif  Gal jums ji visai patiks g.gif  Juk grožį kiekvienas suprantam skirtingai drinks_cheers.gif

Gražios ir įspūdingos Jums kelionės 4u.gif

dėkui už pastebėjimą, manau tokie komentarai labai naudingi:)o ką siūliutumėt istrijoj būtinai pamatyt?
Atsakyti
QUOTE(pasauliosaule @ 2011 12 31, 17:39)
dėkui už pastebėjimą, manau tokie komentarai labai naudingi:)o ką siūliutumėt istrijoj būtinai pamatyt?

istrija lieka istrija-nebuvus pieciau gal ir grazu,taciau tikras grozis prasideda nuo Senj. kuo pieciau,tuo graziau
Atsakyti
QUOTE(pasauliosaule @ 2011 12 31, 16:39)

Siūlyčiau Istrijoje aplankyti Hum miestelį (mažiausias pasaulio miestas) ir Rovinjį. Bent jau man tai šios vietos paliko nuostabų įspūdį. O jei norit aplankyti salą, tai galit plaukti iš Zadaro į Kornati salas.
Mes kaip tik šią vasarą labai panašiu maršrutu važiavom. Aplankėm Plitvicas, Zadarą, Paklenicos nac. parką, gyvenom Starigrade. Po to važiavom Istrijos link Jadranska magistrale. Apsistojom Opatijoje ir iš ten tyrinėjome šiaurinę Kroatijos dalį - Krk salą, Rijeką, Opatiją. Istrijoje aplankėme Humą, Poreč, Vrsar, Rovinjį, Pulą ir pakrante grįžom į Opatiją. Bet vis tik Kroatijos pietuose gamta gražesnė.
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2011 12 31, 17:04)
istrija lieka istrija-nebuvus pieciau gal ir grazu,taciau tikras grozis prasideda nuo Senj. kuo pieciau,tuo graziau

mes kaip tik nuo senj įvažiavom į pakrantės kelią....absulbom...vaizdas nuo kalno buvo toks, kad sunku ašaras akyse buvo sulaikyti...ir nuo senj važiavom iki pat piečiausio taško... o gyvenome 100km nuo Dubrovniko labai gražiame kempinge wub.gif 7km nuo Korčulos salos wub.gif (tiesiai iš kempingo laiveliu buvom nusikėlę)..žodžiu noriu dar tą patį maršrutą pakartot...dar ir dar biggrin.gif
apžavėjo mus Krotatija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 01 sausio 2012 - 20:18
[quote=Aidluka,2011 12 31, 14:12]
Mums ir teko ją pamatyt... nusivylėm blush2.gif Keisčiausia, kiek prieš kelionę teko skaityt apie Pago salą – teko susudurt su dviem visiškai skirtingom nuomonėm – vieni ją labai gyrė, kiti - peikė ax.gif Norėjau pasitikrint kaip yra iš tikro. Atvirai pasakius, labiau tikėjau tais kurie gyrė, kad ši sala nereali, išskirtinė ir t.t. ax.gif O iš tikro radom niūrią, pilką ir... prarūgusiom žolėm dvokiančią salą doh.gif Turėjau viltį, kad tik pirmas įspūdis toks susidarė, vis atkalbinėjau savo vyrus nuo noro suktis ir važiuot lauk iš jos, bet ties Pago miestu ir pati neištvėriau blush2.gif Man atrodo neverta gaišti laiko jos lankymui – Kroatijoj tikrai yra daug gražesnių ir vertesnių pamatyt vietų drinks_cheers.gif Aišku, čia tik mano subjektyvi nuomonė cool.gif Gal jums ji visai patiks g.gif Juk grožį kiekvienas suprantam skirtingai drinks_cheers.gif

100 proc pritariu.
Atsakyti

Ir vis dėlto - tai kiekvieno tik subjektyvi nuomonė, turiu omeny apie tai, kad pietinė Kroatija gražesnė. Graži visa Kroatija, kiekviena sala ir įlanka savita ir nereikia varyti D į medį. tongue.gif Jei turistai lekia "iškišę liežuvius" ir per savaitę nori pamatyti viską, jie nespėja įvertinti ir pasibūti be forsavimo. Jau geriau tada ramiau apvažiuoti vieną regioną, nei blaškytis po truputį per visus ir užsidėti varnelę "buvau", nors tas buvimas - deklaracija ne dėl savęs, o dėl kitų.

Pvz. Pag sala. Ji yra unikali, nes vienoje saloje gali pamatyti skirtingus vaizdus, įtakotus gamtos stichijų. Viena dalis bus kaip koks Iranas, gali filmus filmuoti dykynėse, nuplautose jūros druskų, ten niekas neauga. Kita vertus, gali pakliūti į tokius vėjo mūšius, rodos dangus su žeme maišosi, ten kaip skersvėjis tarp kalnų ir jūros, tas tarpas, tas taip pat nerealu. Jūros dumbliai - tos kempinės, na taip, čia nebus tokio sterilumo, bet tuo pačiu ten labai šiltas vanduo, žymiai šiltesnis nei kitur, šilumos mėgėjams patiks. Bet jei keliauji pakrante, reikia visur užsukti. Mums pvz. Pag vietinis raudonas vynas - vienas skaniausių Kroatijoje. Niekur kitur nenusipirksi. Šią vasarą vėl važiuosime pasibūti centriau ir piečiau, ir tuo pačiu vyno dėžėm užsipirkti. Na, mūsų gyvenimo būdas nebūtinai turi tikti kitiems, bet linkėčiau mėgautis įspūdžiais ir patiems keliauti, ir nekreipti dėmesio į subjektyvius vertinimus, net į mano komentarą. Nėra nei vienos tiesos, tiesa - tai jūsų pačių akys ir nuotaika. Nuotaika, nusiteikimas taip pat svarbu. Jei nėra nuotaikos, viskas bus š.
Atsakyti
gal kas žinot kiek kainuoja pravažiavimas tiltu į KRK salą? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pasauliosaule @ 2012 01 02, 20:54)
gal kas žinot kiek kainuoja pravažiavimas tiltu į KRK salą? smile.gif

Jei neklystu skaiciau kad 30 kunu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2012 01 02, 17:59)
drinks_cheers.gif

BET ŽINOSIM KUR RAUDONAS VYNAS SKANIAUSIAS biggrin.gif

Na ne tik ten skanus (skaniausias būtų per daug drąsu, nes skonis - subjektyvus dalykas) 4u.gif Raudonas teran rūšies vynas yra Istrijos pasididžiavimas. Yra Istrijos vyno kelias http://www.istria-go.../en/experiences Kasmet į Istriją atplaukia R. Abramovičius su šeima, ir ne tik jis. Skaniausi paršai griliuje - tik ten. Švieži triufeliai - tik Istrijoje. Na čia gurmaniški reikalai, bet kas vertina, supras.
Atsakyti
QUOTE(skveras @ 2012 01 02, 22:08)
Jei neklystu skaiciau kad 30 kunu  smile.gif

o tai ne taip ir skaudžiai smile.gif
ne kaip keltas iš rumunijos į bulgariją per dunojų 100 eurų lotuliukas.gif
Atsakyti
Kas gali nurodyt koki nebloga juros gerybiu restoraneli aplink Zadara? smile.gif
Atsakyti