Situacija: auginu 2 mazamecius vakius (2 ir 0,5 metuku) ir staiga viena diena aptinku, kad mano sąskaitos (yra 2 ) areštuotos
Pasirodo, ponia anstolė uždėjo savo areštą ant mano sąskaitų, kadangi mano vyras yra skolingas sodrai (jo personalinė įm., kuriosveikla sustabdyta).
1 klausimas, ar gali antstoliai reikalautis pinigų ir kitų šeimos narių (iš mano vyro nelabai išeina, nes alga minimumas, o sąskaitos jau seniai užareštuotos).
2 klausimas - ar aš galiu juos (tuos antstolius) dabar apskūsti ar net paduoti į teismą už tokią savivalę?
kadangi, jie net nepasidomėjo, kokias pajamas aš gaunu. O gaunu - SODROS išmoką vaikui iki 1 metų ir pašalpas vaikui iki 5 metų.
Reali situacija, kad dėl antstolių kaltės visą savaitgalį su mažasis vaikais buvau be cento kišenėj + moralinė žala (nervai ir t.t.)
QUOTE(Melodyy @ 2006 03 14, 08:54)
Situacija: auginu 2 mazamecius vakius (2 ir 0,5 metuku) ir staiga viena diena aptinku, kad mano sąskaitos (yra 2 ) areštuotos
Pasirodo, ponia anstolė uždėjo savo areštą ant mano sąskaitų, kadangi mano vyras yra skolingas sodrai (jo personalinė įm., kuriosveikla sustabdyta).
1 klausimas, ar gali antstoliai reikalautis pinigų ir kitų šeimos narių (iš mano vyro nelabai išeina, nes alga minimumas, o sąskaitos jau seniai užareštuotos).
2 klausimas - ar aš galiu juos (tuos antstolius) dabar apskūsti ar net paduoti į teismą už tokią savivalę?
kadangi, jie net nepasidomėjo, kokias pajamas aš gaunu. O gaunu - SODROS išmoką vaikui iki 1 metų ir pašalpas vaikui iki 5 metų.
Reali situacija, kad dėl antstolių kaltės visą savaitgalį su mažasis vaikais buvau be cento kišenėj + moralinė žala (nervai ir t.t.)
Realiai žiūrint jeigu jūs su vyru esate susituokę, tai ir jūsų ir vyro gaunamos pajamos yra bendroji jungtinė nuosavybė, todėl skaitoma kad tai ir vyro pinigų dalis. Realiai anstoliai šia situacija naudojasi, bet civilinio proceso kodeksas tai draudžia. Bet to kas svarbiausia kad negali anstolis išeiškoti iš jūsų sąskaitos pajamų nes tai yra pašalpos mokamos už vaikus, o iš pašalpų išeiškojimas negalimas. Jūs gaukite pažymas, kad į sąskaita jums pervedamos pašalpos už vaikus ir pristatykite jas anstoliui ir jis jums privalo nuimti nuo sąskaitos areštą. Čia jums praverstų pirminė teisinė konsultacija teikiama savivaldybėse.
Gal yra tokia tema, bet neradau
kas susidure? Mane atakuoja kaip skolininke (is dalies tokia ir esu), ale nelabai noriu su tuo sutikti
Gal kas turejo su ja reikalu, galvoju ar jos bijoti, ar nereaguoti
kas susidure? Mane atakuoja kaip skolininke (is dalies tokia ir esu), ale nelabai noriu su tuo sutikti
Gal kas turejo su ja reikalu, galvoju ar jos bijoti, ar nereaguoti
sveika na as buvau susidurusi su ja.pas mane buvo skola tele2 salone,gal 5 metus manes nieks netrukde,o pries 2metus,atejo laiskas is sitos firmos as paskaiciavau kad tele 2 skolinga apie 500lt,o firma uz isjeskojima ir dar ten kaz ka virs 1000 paskaiciavo,o as kaip tik isejau i dekreta,ir pasakiau kad tokiu pinigu neturiu sumoketi,tada jie tipo pagailejo ir sumazino iki 800lt,na ir man nebuvo kur dietis,nes vistiek ta skola butu ir nieks ja nepanaikintu,ir as paprasiau atsiskaitineti kiekviena menesi,ir viskas.
O pas mane Bitej
Ir galvoju ar cia labai ju bijoti ar ne, visgi kokia teise jie turi tiek pinigu isieskoti
Ir galvoju ar cia labai ju bijoti ar ne, visgi kokia teise jie turi tiek pinigu isieskoti
o kaip čia suprast, iš kur jie išieško? kokiu būdu čia "įklimpote"?
QUOTE(Lindra @ 2007 01 29, 12:01)
o kaip čia suprast, iš kur jie išieško? kokiu būdu čia "įklimpote"?
lindra, tu panasi i Lindorff
Na mes skolininkai (nors nelabai as sutinku su ta skola), ir jie atidave i isjieskojimo firma skolininkus, o tie jau gasdina
Mane vyras juokina kad as bijau, o as bijau
Norejau Bitei susimoketi, alie tie pasake, kad jau visus duomenys atidave isjieskojimo firmai
Tai ir bijau...bet gaila ir atiduot pinigus
Gaila ar negaila, bet atiduot reikės.
Aišku jūs galite ir nereaguoti, bet tada raštą dėl išieškojimo perduos į jūsų darbovietę, ten jau norėsite ar nenorėsite iš jūsų išskačiuos.
O jeigu nedirbate skola kol kas kabės. Bet kai tik įsidarbinsite iškarto prisistatys tas skolos raštas.
Išieškot jie gali iš darbo užmokesčio ir panašių pajamų.
Išieškot gali iki 50 proc. iš darbo užmokesčio dalies neviršijančios MMA (šiuo metu 600 Lt) ir iki 70 proc. iš dalies viršijančios MMA.
O kad jau atidavė išieškojimo įmonei ar anstoliams, tai niekur nedingsit, juolabiau kad pripažįstat kad ištikrųjų skolingi (iš dalies ar visiškai čia jau kita situacija, kurios mes nežinom), bet išieškos ir pačią skolą ir kitas anstolio išlaidas, kurios kartais būna didesnės nei pati skola.
Aišku jūs galite ir nereaguoti, bet tada raštą dėl išieškojimo perduos į jūsų darbovietę, ten jau norėsite ar nenorėsite iš jūsų išskačiuos.
O jeigu nedirbate skola kol kas kabės. Bet kai tik įsidarbinsite iškarto prisistatys tas skolos raštas.
Išieškot jie gali iš darbo užmokesčio ir panašių pajamų.
Išieškot gali iki 50 proc. iš darbo užmokesčio dalies neviršijančios MMA (šiuo metu 600 Lt) ir iki 70 proc. iš dalies viršijančios MMA.
O kad jau atidavė išieškojimo įmonei ar anstoliams, tai niekur nedingsit, juolabiau kad pripažįstat kad ištikrųjų skolingi (iš dalies ar visiškai čia jau kita situacija, kurios mes nežinom), bet išieškos ir pačią skolą ir kitas anstolio išlaidas, kurios kartais būna didesnės nei pati skola.
ir dar neparasiau as kad jus itrauk i juoda sarasa,ir negalesit niekur nieko lizingu paimti ir panasiai.tai kad galit nevisa suma moket o paprasyti kad dalimis,kaip ir as.
Šiaip visų skolų išieškojimo firmų reik prisibijoti, negailestingi anie
na lizingus man dave, be jokiu problemu, darbe irgi nedirbu...bet zinau kad neisvengsiu mokejimo
Tik kai tokia firma, tai nelabai skubu...Nors jei prigriebs antstoliai, tai bus beda
va vyras kazkada pamirso 100 Lt mentams sumoketi, tai anstoliai 300 nulupo
Bet galvoju kai gaunu neregistruota laiska, tai del palukanu ju galiu pasidereti?
Tik kai tokia firma, tai nelabai skubu...Nors jei prigriebs antstoliai, tai bus beda
va vyras kazkada pamirso 100 Lt mentams sumoketi, tai anstoliai 300 nulupo
Bet galvoju kai gaunu neregistruota laiska, tai del palukanu ju galiu pasidereti?
na bandik,sekmes