Diskutuojam toliau apie daržo, šiltnamio mulčiavimą..
Sena tema čia
mulčiuojant reikia atsiminti pagrindinius kriterijus:
*mulčiuoti reikia pastoviai.
*po mulčiu visada turi būti drėgna ir prieiti oras.
*mulčią dedame tam, kad daugėtų gerųjų dirvos gyventojų ir jie turėtų ką "valgyti".
*neturi likti tarpų su juoda žeme.
*jeigu neturite pakankamai mulčio, mulčiuokite tik dalį savo daržo. Čia netinkamas variantas-visur, bet po truputį. Geriau mažesnė dalis, bet protingai ir sistemingai.
*tik ką nupjautą žolę kloti su saiku, kad nekaistų ir nenudegintų augalų.
*kai žolė padžiūsta-galima vėl kloti antrą sluoksnį.
dėkui rytorasai už naują temą
*mulčiuoti reikia pastoviai.
*po mulčiu visada turi būti drėgna ir prieiti oras.
*mulčią dedame tam, kad daugėtų gerųjų dirvos gyventojų ir jie turėtų ką "valgyti".
*neturi likti tarpų su juoda žeme.
*jeigu neturite pakankamai mulčio, mulčiuokite tik dalį savo daržo. Čia netinkamas variantas-visur, bet po truputį. Geriau mažesnė dalis, bet protingai ir sistemingai.
*tik ką nupjautą žolę kloti su saiku, kad nekaistų ir nenudegintų augalų.
*kai žolė padžiūsta-galima vėl kloti antrą sluoksnį.
dėkui rytorasai už naują temą
QUOTE(Coccinela @ 2011 08 09, 21:54)
Gal yra kokia knyga, mulčiavimo ABC? arba gal straipsnių kokių yra?
Noriu tėvams duoti pasiskaitinėti, bet jie netu nelabai naudojasi, tad forumai - jiems netinkama forma informacijai susirinkti
Noriu tėvams duoti pasiskaitinėti, bet jie netu nelabai naudojasi, tad forumai - jiems netinkama forma informacijai susirinkti
abc nėra, bet bent Kurdiumovą gali duoti paskaityti...
Tik nepakibkit ant tų jo knygose taip reklamuojamų "raugų/arbatėlių" - mulčiuojant jos reikalingos TIK PIRMAM kartui , kada pirmąsyk uždedamas mulčias pavasarį ant dirvos, kad "užkurti" mikroorganizmų veiklą, vėliau jie patys gražiuoju dauginasi, ir maitina augalus skaidydami mulčią.
Straipsnių yra. Ir apie Saulių Jasionį, ir mūsų Diasają. Paieškok senose temose - jos tik dvi priplepėtos... Skaitymo nedaug bus
Oi... Tu Hansijoj gyveni. Tada artimesnis kaip kaimynas Sepas Holzeris, Austrijoje. Jis permakultūros Austrijoje pradininkas. Pasidomėk, bet atsirinkti irgi reikia kas tinka kalnuotam Sepo sklypui, o kas Lietuvos "atseit" kalvoms
QUOTE(Coccinela @ 2011 08 09, 22:47)
Ačiū už atsakymą ir kad nedaug temų priplepėt buvo nežinojau.
O Kardiumovas - Tinginio sodas/daržas/šilnamis ar dar kažką jis turi parašęs?
O Kardiumovas - Tinginio sodas/daržas/šilnamis ar dar kažką jis turi parašęs?
ne tik Kurdiumovo knygų galima nusipirkti. nepasakysiu tiksliai pavadinimų, bet aš vis skaitinėju:
"Ekologija darže"
"Darnus daržas".
vien tik apie mulčiavimą knygos nelabai rasite, tai visa sistema. Man nuo mulčiavimo tik viskas prasidėjo, o toliau.............. kuo gilyn į mišką, tuo daugiau medžių
QUOTE(Coccinela @ 2011 08 09, 23:19)
diasaja, o gal dar kokią knygą gali parekomenduot, kurią verta įsigyti?
vertingų knygų kol kas tik kelias turiu ir jas išvardinau. O jūsų parodytos, man nežinomos. Niekada neperku knygų, jų nepavarčius. O šiaip geriausia knygą-tai žmogus, turintis daug praktikos.
Man ši labai patinka, skaitau kaip maldaknygę, labai aiškiai, paprastai, trumpai:
Jei kas norit galiu i e-maila atsiusti Protingas darzas ir sodo ir darzo patarimai
QUOTE(Coccinela @ 2011 08 10, 02:09)
Benaršant radau video
aš rusiškai nelabai... gal ten yra koks mygtukas ir galima paskaitą parsisiųsti?
aš rusiškai nelabai... gal ten yra koks mygtukas ir galima paskaitą parsisiųsti?
radai Lietuvos guru įrašą iš praktinio šio pavasario seminaro.
Ne, jos parsisiųsti manau nesigaus, nes tik įdėta internete.
Šio seminaro (vyko prieš porą savaičių) vieningu balsavimu gamtinės žemdirbystės forume nefilmavo...
o tu pasididink ant viso ekrano ir matysi normaliai. Visgi filmuota mėgėjiška kamera, ir studijinio vaizdo nesitikėk...
QUOTE(Coccinela @ 2011 08 10, 01:09)
Benaršant radau video
Gali ir toks video sueis uz mokomaji My Webpage
Saulius minėjo kad verčia dar vieną knygą apie daržininkyste, tai artimiausiu metu pasirodys. (kiek žinau jis Kordiumova išvertė)