QUOTE(SmallViolet @ 2006 03 10, 00:42)
uups, ačiū už batukų instrukcijas. Pačios veltas ružavas tapkutes pavadinai "balerinkom". Ar jos minkštos, lanksčios? Noriu padaryt savo dukrai vietoj "čežkių" šokiams į darželį. Jei velsiu nestorą veltinį, odos ant paduko užsiūsiu, gumytes viršuje sukryžiuosiu ir patogu turėtų būt. Ar teisingai įsivaizduoju?
Esu netyčia "suvėlusi" didelį vilnonį megztinį skalbyklėj į mažutėlį, simpatišką, bet... Labai greitai išsitampė ir išdilo ties alkūnėmis. Gal patvaresni vilnos veltiniai?
Kodėl dažnai siūlomas šilkas kaip pagrindas? Retesnio (pvz, marlės) audinio siūlus dar įsivaizduoju, kad vilnos plaukeliai apkabina, o kaip su šilku? Ar būtina pradžioj adatėlėm privelti?
del tapkuciu,- jei velsi nestoro veltinio,- bus lankscios, o su gumytem tai ir patogios. Shablona pasidaryk apibrezhus dukros peda ir pridejus 'parashtems' kokius 2-3 cm. Ash naudoju kartona. Krashtukus apsuk lipnia juosta, kad per greit nesutizhtu. Arba, dar geriau, apvyniok kepimo folija. Velk kaip toj batuku instrukcijoj. Kai jau ishiminesi shablona, kirpk viena pjuvi (ne skyle), tik ne perdaug arti kulno,- antraip kulnas neushsiries ir nepriglus prie kojos (tikiuosi, supranti, ka noriu pasakyt
). Pjuvi daryk kuo mazhesni,- veliau galesi prakirpt daugiau, jei reiks.
Is pradziu gal geriau nuvelk kokius batelius dukros lelytei
pasipraktikuosi, - daugiau shansu, kad pavyks
o del megzto veltinio,- jis tikrai ishsitampo, bet bent jau ash savo tapkes metu i skalbykle ir jos vel susivelia
o del shilko tai man irgi kazhkokia mistika... ji rekomenduoja todel, kad jis naturalus pluoshtas,- pats irgi veliasi (traukiasi).O marle vilna taigi "surauktu" gabalais...
reikes pabandyt kada su tuo shilku kas ir kaip
adateles nenaudojamos, kiek zinau
as tai naudoju vieno numerio viena adata (nei nezinau koks ten as nr, bet, itariu, plona)...
viskas man puikiai susivelia (na, nieko didesnio uzh meshkiuka ir neesu velus)... tiesa, viena nulauzhiau,- nusipirkau kita. neisivaizduoju, kam ten kelisa tas adatas vartot
Ha, paskaitinejau internete,- vilna veliama ne tik ant shilko, bet ir nailono, marles, apskritai bet kokio audinio, svarbu jis butu retas