
Gandi receptas
Nuplautus pomidorus ( tinka ir zali ir raudoni, tik visi turi buti kieti) sumetu i iskaitintus stiklainius, pridedu lauro lapo, kvep. pipiru zirniukais, ziedais pjaustytu svogunu, ant ju uzpilu verdanti marinata, po5min. ji nupilu atgal i puoda ir dar karta uzverdu. Tada vel uzpilu ant pomidoru( jie nuo karscio jau buna susirauksleje, bet neissigask) ir greitai uzdarau iskaitintais dangteliais. Uzkloju silta antklode, o ryte sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu.
Marinatas:6l vandens, 1 stikline druskos, 0.5 stiklines cukraus, 1 stikline acto.
Sis receptas labai geras ir agurku marinavimui. Sekmes
Blakstienos ketciupas -
3kg pomidoru
10 galvuciu svogunu
2 stiklines cukraus
1 stikline acto 9%
5 sauktai druskos (nubraukti)
2 arbatiniai sauksteliai pipiru
1 arbatinis saukstelis cinamono
10 vienetu gvazdikeliu
produktai sumalami, viskas sudedama ir virinama 1 val laiko. galima ant pacio galo ideti krakmolo kad gautusi tirstesne mase , manau 1-2 saukstus. saip ragavau be krakmolo liuks tik skystas!!!!!
VIP receptas-
1 l vandens
1 didelis šaukštas druskos (ne su kaupu)
1 didelis šaukštas cukraus (be kaupo)
Išverdu marinatą, atvesinu, į stiklainius sudedu pomidorus, jei labai dideli galima perpjauti per pusę, įberiu kelis juoduosius pipirus (į litrinį kokius 3 pipirus), užpilu atvėsusiu marinatu. Dedu stiklainius į puodą kaitinimui (pridengiu dangteliais) ir virinu iki 80-90 laipsnių (kol pradeda truputį kilti burbuliukai), ištraukiu ir užsuku. Niekada šitie dar nebuvo nušovę ar sugedę.
Ules receptas-
1.5 kg. pomidorų
1 galvutė česnako
3 litram marinato reikės:
5-6 grūdeliai pipirų
5-6 kvepiantys pipirai
2 šaukštai druskos
7 šaukštai cukraus
150 gr. acto
Pomidorus parinkti kietesnius, peiliu vos vos įpjauti ir įkišti česnako skiltelę į kiekvieną pomidorą.
Pomidorus sudėti į iškaitintus stiklainius, užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 10 min. nukošti atgal į puodą, sudėti marinatui skirtus visus ingridientus užvirinti ir užpylti atgal ant pomidorų , užsukti dangteliai.Šiltai apkloti apverstus stiklainius ir palaikyti kol atvės.
Ausrinkos zaliu bulgarisku pomidoru receptas-
4 kg žalių pomidorų
1 kg morkų
1 kg svogunų
1 kg saldžiųjų paprikų
1 stiklinė 6% acto (dariau su obuolių)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
Druskos pagal skonį
Šią mišrainę dar mano mama darydavo. Ir aš darau, nes tikrai skanu. Berods tik pomidorų padažo dar reikia. Aš ją naudoju ant picos pagrindo. O ypač skanu su vištiena: pakepu šiaudeliais supjaustytą vištienos krūtinėlę, užpilu mišrainės, dar kokias 3 min patroškinu, garnyrui išverdu ryžių Ir greitai, ir skanu. Ir dar į sriubas pagardinti tinka.
ritat29 receptas-
3-ju lirtu stiklainis su pomidorais,3 griezineliai zaliu burokeliu (galima ir daugiau),keleta skilteliu obuoliu,2 nedideli svogunai, krapai, petrazoles.
Stiklaini su pomidorais ir visais priedais uzpilti verdanciu vandeniu, palaikyti 20 min., nupilti vandeni ir jame ruosti marinata:
3 litru stiklainiui:
1 saukstas (su kaupu) druskos
150 g cukraus
70 g acto.
Uzpilti marinatu pomidorus, uzvakuoti, apversti, uzkloti.
Ules pagal rusaites belgiskas receptas-
Pomidorus subadyti sakute.
Sudeti i iskaitintus stiklainius,imesti po kelis lauro lapus.Uzpylti verdanciu vandeniu ir palaikyti 15-20min.Vandeni nupilti i puoda i kuri suberti (3 litram)
5saukstai cukraus
2saukstai druskos
2saukstai acto
viska uzkaitinti iki uzvirimo,supilti atgal ant pomidoru,imesti po kelis zirnelius pipiru ir greit uzsukti dangteliais.Apversti ir siltai uzkloti parai.
Liaga smaguriu ppomidoriuku receptas-
Sūrymui: 1,5 1 vandens, 3 šaukštai druskos, 4 šaukštai cukraus,
6 juodųjų pipirų žirneliai, 3 laurų lapeliai, šaukštas acto, krienų
lapų, 3 juodųjų serbentų lapai, krapų žiedų, kelios česnakų
skiltelės.Iš šių produktų paruošite 3 l stiklainį. Pomidoriukus nuplaukite
ir nusausinkite. Sterilizuokite stiklainius. Ant dugno dėkite
krienų ir serbentų lapus, krapų žiedus, kelias česnako skilteles,
tada kuo glausčiau, kad neliktų didelių tarpų, dėliokite
pomidoriukus.
Užvirkite vandenį, į jį berkite druską, cukrų, juodųjų pipirų
žirnelius, laurų lapelius, kelias minutes pakaitinkite, nukelkite.
Karštą sūrymą pilkite ant pomidoriukų, uždenkite dangteliais ir
5 minutes leiskite pastovėti. Marinatą nuliekite į puodą,
užvirkite ir vėl tekinkite į stiklainį, gardinkite šaukštu acto ir
uždarykite. Apverskite ir ataušinkite. Galite laikyti 2-3 metus.
Simikes receptas-
Pomidorų,
1 litrui marinato:
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai aliejaus,
1,5 šaukšto druskos,
1,5 šaukšto acto,
krapų, česnako, lauro lapelių, kvapiujų ir juodųjų pipirų.
Pomidorus imkit kietesnius, juos švariai nuplaukit. Mažesnių smulkinti nereikia, didesnius perpjaukit į keletą dalių (stambiom skiltim). 0,5 l stiklainiui reikės 1 česnako skiltelės, šaukšto šviežaus smulkinto krapo, lauro lapelio ir po porą pipirų žirnelių. Sumeskit viską į stiklainį, dėkit pomidorus, tik nespauskit. Išsivirkit marinatą ir juo užpilkit pomidorų stiklainius. Dėkit stiklainius į puodą, pilkit šilto vandens ir kaitinkit apie 5 min. 90 laipsnių temperatūros vandenyje.
Normos paimtos is knygos "Populiariausios koncervu,naminio vyno, trauktiniu recepturos" knygos
citrinos rugstele valgonas saukstas-25 g;
smulki zelatina valgomas saukstas-15 g;
pomidoru padazas valgomas saukstas-25g;
tarkuoti krienai valgomas saukstas-25g;
actas valgomas saukstas-15g;
druska valgomas saukstas-30 g;
cukrus valgoma saukstas-25g;
aliejus valgomas saukstas-17 g;
malti pipirai arbatinis saukstelis-5g.