Tęsiam
QUOTE(irmulia @ 2011 07 31, 15:42)
aišku, daugelyje kulinarinių blogų panašus receptas išbandytas ( iš vieno jų ir pati nusižiūrėjau bei išbandžiau )
600 ml grietinėlės
indelis saldinto kondensuoto pieno
sausainių "Petit Beure" ( ar kitokių , pvz. selga)
ir tarkuoto šokolado, riešutų ar kit. pagal skonį
grietinėlę išplakti iki standžių putų , sumaišyti su kondensuotu pienu ( ledų pagrindas paruoštas, realiai galima ir tokius šaldyti šaldiklyje ir valgyti ) tada į masę suberti tarkuotą šokoladą, riešutus ir pan.- išmaišyti.
plastininę su dangčių dėžutės ( aš būtent tokią naudojau šiems ledams) dugną iškloti maistine plėvele ( taip bus lengviau iššimti sušalusius ledus) sudėti sausanius , ant jų sukrėsti paruoštą ledų masę, ant masės viršaus sudėti sausainius (tokia pačia tvarka kiap ir ant dugno suklotus) ir uždaryti dėžute dangčiu. Pastatyti į šaldinklį visai nakčiai. Kitą dieną jau galima ragauti
600 ml grietinėlės
indelis saldinto kondensuoto pieno
sausainių "Petit Beure" ( ar kitokių , pvz. selga)
ir tarkuoto šokolado, riešutų ar kit. pagal skonį
grietinėlę išplakti iki standžių putų , sumaišyti su kondensuotu pienu ( ledų pagrindas paruoštas, realiai galima ir tokius šaldyti šaldiklyje ir valgyti ) tada į masę suberti tarkuotą šokoladą, riešutus ir pan.- išmaišyti.
plastininę su dangčių dėžutės ( aš būtent tokią naudojau šiems ledams) dugną iškloti maistine plėvele ( taip bus lengviau iššimti sušalusius ledus) sudėti sausanius , ant jų sukrėsti paruoštą ledų masę, ant masės viršaus sudėti sausainius (tokia pačia tvarka kiap ir ant dugno suklotus) ir uždaryti dėžute dangčiu. Pastatyti į šaldinklį visai nakčiai. Kitą dieną jau galima ragauti
dar mąstau, kad ledų pagrindo (plakta grietinėlė+kondensuotas pienas) masę galima būtų nuspalvoti - tada gausis spalvoti ledai pvz. įmaišyti ištirpinto šokolado ir padaryti "zebro" ledus sluoksniuojant arba kokius "marmurinius"