Įkraunama...
Įkraunama...

Kokias daržoves džiovinate?

Vasara puikus laikas, kai sodai lūžta nuo vaisių ir daržovių. Norisi savo daržovių turėti kiek galima ilgiau - t.y. ir žiemai. Norėjau paklausti, kokias daržoves džiovinate žiemai ir vėliau sekmingai naudojate savo virtuvėje?
Pabandžiau ir susidžiovinau:salierus, krapus, raudonėlį. Kviečiu pasidalinti savo virtuvės paslaptimis
Atsakyti
[quote=agrastiskaaronija,2011 07 23, 22:47]
Vasara puikus laikas, kai sodai lūžta nuo vaisių ir daržovių. Norisi savo daržovių turėti kiek galima ilgiau - t.y. ir žiemai. Norėjau paklausti, kokias daržoves džiovinate žiemai ir vėliau sekmingai naudojate

agrastiskaaronija

džiovinu pomidorus,česnakus,{neminėsiu ką pati džiovini},taip pat džiovinu obuolių{kaimiškų}žieveles{skani arbata žiemą,geras šaltinis vit. C}obuolius,svarainius,kriaušias,erškėcius,mėlynes.
Atsakyti
[quote=regna,2011 07 24, 08:43]
[quote=agrastiskaaronija,2011 07 23, 22:47]

džiovinu pomidorus,česnakus,{neminėsiu ką pati džiovini},taip pat džiovinu obuolių{kaimiškų}žieveles{skani arbata žiemą,geras šaltinis vit. C}obuolius,svarainius,kriaušias,erškėcius,mėlynes.
[/quote]

Labas,norejau paklausti kaip dziovini pomidorus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane: 26 liepos 2011 - 13:35
QUOTE(garbane @ 2011 07 26, 14:34)
Labas,norejau paklausti kaip dziovini pomidorus?

ne manęs klausi, bet atsakysiu ax.gif bent jau kiek žinau tai yra spec. rūšis pomidorų, kur labai mažai skystimo, tokie pailgi auga ir aš juos džiovinu spec. džiovyklėj (Senukuose pirkau gal uz 100 Lt)

šiemet prisidžiovinau levandų žiedų, dar reiks raudonėlio, čiobrelio ir baziliko pasidžiovint- man naminės prieskoninės žolelės tai super - visur tinka.... beje, labai gera mintis dėl salierų džiovinimo ir galvoju gal visai neblogai dar ir poro būtų padžiovint? ar verta g.gif
Atsakyti
O kokia temperatūra palaikoma tavo džiovyklėje? Noriu nusipirkt, bet parduotuvėse jie pastoviai nieko nežino.

Kaip tik turiu vieną tokį sausų pomidorų krūmą-būtinai džiovinsiu juos, nes valgymui per sausi. Ačiū už patarimą.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2011 07 29, 18:57)
O kokia temperatūra palaikoma tavo džiovyklėje? Noriu nusipirkt, bet parduotuvėse jie pastoviai nieko nežino.

Kaip tik turiu vieną tokį sausų pomidorų krūmą-būtinai džiovinsiu juos, nes valgymui per sausi. Ačiū už patarimą.

reik ieškot instrukcijos, tikrai nežinau temperatūros blush2.gif per naktį išdžiūna puikiai, tai aš kažkaip ir nesidomėjau... - ten pastoviai pučia šiltą orą... maniškėj galima džiovint ir grybus, tai ji truputį galingesnė lyg ir... na, bet čia tema ne apie džiovykles, gausim velnių, kad jas aptarinėjam rolleyes.gif
o aš pasikartosiu su klausimu: ar verta džiovint porų laiškus žiemai? gal kas bandėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivad: 01 rugpjūčio 2011 - 08:53
QUOTE(Daivad @ 2011 08 01, 09:52)

o aš pasikartosiu su klausimu: ar verta džiovint porų laiškus žiemai? gal kas bandėt?

Kiekvienais metais džiovinu porus (ir žalią,ir baltą dalį),išlieka labai kvapnūs,tinka sumaišyti su kitkuom - džiovintom morkom,salierais ir t.t.,džiovinu pirtelėj ,kitur neturiu kur ,temperatūrą užkeliam iki 70 laipsnių,ne karščiau,nes paskui jau pakvimpa šienu biggrin.gif ...Dabar įdomu pasidarė,kaip čia su tais pomidorais bigsmile.gif .....kas turit patirties ,prašom pasisakykit ,dėkui 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
O kuom geriau dziovint paciai kai visko yra pirkti siais laikais? Ir tik gaisti laika terliodamasi su tais dziovinimais g.gif
Atsakyti
Džiovinu pomidorus - skonis nepakartijamas ax.gif dalį užmarinuoju su alyvų aliejumi ir prieskoniais. Dar džiovinu papriką, kurią supjaustau juostelėmis, pabarstau druska, prieskoniais - gaunasi super "pakramtukai" prie alaus vyrams biggrin.gif
Braškes, abrikosus, kriaušes, obuolius, slyvas, mėlynes, erškėčius. Aišku prieskonines žoleles.

Alinutia, jei nematai skirtumo tarp pirktinių ir namuose gamintų tai nesuk sau galvos ir vartok pirktinius 4u.gif
Atsakyti
prisimenu, kaip sesė džiovino grybus, tai jie pradėjo dvokti neplautom kojinėm lotuliukas.gif džiovinu pomidorus, labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivisima @ 2011 08 11, 18:09)
prisimenu, kaip sesė džiovino grybus, tai jie pradėjo dvokti neplautom kojinėm lotuliukas.gif

lotuliukas.gif gal grybai kokie netikę buvo? aš grybus irgi džiovinu, kvepia pasakiškai. Kol kas tik voveraites džiovinau, dar reikės susiruošti grybauti smile.gif
Atsakyti
Merginos,gal kuri turi patirties,kaip dziovinti cili pipiriukus-prinoko nemazai,tai nezinau kaip juos dabar laikyti-ar deti i saldikli,ar sudziovinti?Neesu nieko dziovinusi,tai nelabai ismanau kaip tai padaryti ax.gif blush2.gif
Atsakyti