Įkvėpti Bumblausko Senosios Lietuvos Istorijos.. šiemet nutarėm aplankyti Prūsiją..
Viso užtrukom vieną savaitę, susukom 2464km, mašinoje praleidom 51 valandą
Vidutinis greitis 48 km/h. Nakvojom viešbučiuose ir visa tai mums kainavo nepilnus 2000lt.
Maršrutas atrode taip:
1 diena
Vilnius- Punsk - Sejny - Wingry - Gyzicko- Sczytno - Olsztyn
2 diena
Olsztyn- Ostroda - Olsztynek - Grunwald - Nidzika - Dzialdowo - Brodnika - Golub Dobryzyn - Torun
3 diena
Torun- Chelmno-Chelmza Radzyn - Grudziadz Kwidzyn - Gniew
4 diena
Pelplin- Odri - Bytow - Darlowo - Slupsk - Lebork - Leba
5 diena
Leba - Mechowo - Puck - Hel - Gdynia - Sopot - Gdansk
6 diena
Gdansk - Malbork - Sztum - Eblag - Frombork - Braniewo Paniezno - Orneta- Lidzbark warm
7 diena
Lidzbark warm - Reszel - SW.Lipka - Bezlawki -Ketrzyn -Gierloz - Barciany -Rydzowka - Vilnius
Lankytinas vietas rinkomes pagal jau minetą istorijos knygą ( tebunie pašlovintas jos autorius ) , supermamiečių istorijomis ir Lenkijos gidu ''polish highways and byways''
Nors kelionė prasidėjo liepos menesį oras atrodė rudeniškas, voraytinkliai ant žolių, rūkai
Nors pro Seinus važiuota nekartą tik šį kart nutarėm aplankyt Lenkijos lietuvių miestelius.
Punskas
Punskas labai gerai nuteikė.. Lenkija o visi žmonės eina ir lietuvškai šneka.. buvo labai keista bet malonu
Nors kelionė prasidėjo liepos menesį oras atrodė rudeniškas, voraytinkliai ant žolių, rūkai
Nors pro Seinus važiuota nekartą tik šį kart nutarėm aplankyt Lenkijos lietuvių miestelius.
Punskas
Punskas labai gerai nuteikė.. Lenkija o visi žmonės eina ir lietuvškai šneka.. buvo labai keista bet malonu
Bažnyčios viduje
nustebau atributai, kurių pavadinimo nežinau, buvo su lietuviškais užrašais
Labai pralinksmino stendas su lankytinomis vietomis
Punske neužtrukom, judėjom link Seinų.
Pakeliui, nužiūrėjom Smolany bažnytėlę
o štai ko lietuviams reiktų pasimokyti.. aišku daug dabar spekuliacijos šia tema, bet lenkams už tai pagarba
nustebau atributai, kurių pavadinimo nežinau, buvo su lietuviškais užrašais
Labai pralinksmino stendas su lankytinomis vietomis
Punske neužtrukom, judėjom link Seinų.
Pakeliui, nužiūrėjom Smolany bažnytėlę
o štai ko lietuviams reiktų pasimokyti.. aišku daug dabar spekuliacijos šia tema, bet lenkams už tai pagarba
Seinai
Garsėja jaunimo teatro festivaliais birželį ir jaunimo mano pasirodymais, tapybos poezijos ir t.t. rugpjūtį
meno kūriniai
o čia radau mūsų tautinius valgius vietinėje kavinukėje
chlodnik ir..
Garsėja jaunimo teatro festivaliais birželį ir jaunimo mano pasirodymais, tapybos poezijos ir t.t. rugpjūtį
meno kūriniai
o čia radau mūsų tautinius valgius vietinėje kavinukėje
chlodnik ir..
Tiesą saknt labai gražios vietovės, labai daug vandens aplink ežerai, daug plaukiojančių baidarėmis, nemažai kempingų
vienoje tokioje nuostabioje vietelėje įsikūrę vigriai ( wigry)
Vienuolymnas berods
ir vaizdas nuo bokšto
Toliau laukė ilgėlėsnė kelionė, planavom važiuot i Szczytno bet navigacija nuvedė netoli Gizycko, tad užsukom
Planuota buvo jį aplankyt paskutinę dieną, na bet jei jau čia.. Apžiūrėję reklaminį Boyen tvirtovės stendą nutarėm, kad tokio tipo statiniai mūsų nedomina, nes esantys Daugpilyje didelio įspūdžio nepadarė
bet jei kam reikia linkas http://www.boyen.giz...lt/main_lt.html
Gižycke buvau pasižymėjus jog yra kažkokia pilis, bet neradom
pasiskolinu
http://www.flickr.co...yuk/3634879463/
mūsų navigacija vedė per tiltą, kuris buvo nukeltas, kad laiveliai galėtų praplaukti.
Miestelis paliko labai gerą įspūdį, visai [patikyų man jame paatostogauti
vienoje tokioje nuostabioje vietelėje įsikūrę vigriai ( wigry)
Vienuolymnas berods
ir vaizdas nuo bokšto
Toliau laukė ilgėlėsnė kelionė, planavom važiuot i Szczytno bet navigacija nuvedė netoli Gizycko, tad užsukom
Planuota buvo jį aplankyt paskutinę dieną, na bet jei jau čia.. Apžiūrėję reklaminį Boyen tvirtovės stendą nutarėm, kad tokio tipo statiniai mūsų nedomina, nes esantys Daugpilyje didelio įspūdžio nepadarė
bet jei kam reikia linkas http://www.boyen.giz...lt/main_lt.html
Gižycke buvau pasižymėjus jog yra kažkokia pilis, bet neradom
pasiskolinu
http://www.flickr.co...yuk/3634879463/
mūsų navigacija vedė per tiltą, kuris buvo nukeltas, kad laiveliai galėtų praplaukti.
Miestelis paliko labai gerą įspūdį, visai [patikyų man jame paatostogauti
Tiesa aplink Gizycka labai daug buvo vietų nakvynei, tipo pensionų ir šiaip pas žmones. Mes norėjom nuvažiuot iki Olštyno
pakeliui sustojame miestelyje Szczytno, kryžiuočių pilies gynybinės sienos liekanų pažiūrėt
Kiek suprantu šis pastatas yra Naujoji pilis pastatyta ant senosios pamatų, dabar jame įsikūręs muziejus, kurį Lenkijos gidas labai rekomendavo. Mes nesam mažų muziejų fanai tad neužsukom
Nakvynę radom neprivažiavę Olsztyn. Gražiam pensione už 100 zlotų.
Deja oras subjuro ir gan stipriai ėmė lyti. Nuvažiavom iki senmiesčio, bet taip ir nepasivaikščiojom.
Kitos dienos rytas. Galima sakyt kad kelionės vinis buvo Olštyno boba. Labai jau norėjau ją pamatyt
Užsukom pasimaudyt šalia ežero esačiame ežeriuke
o koks didžiulis paplūdimys
Deja oras subjuro ir gan stipriai ėmė lyti. Nuvažiavom iki senmiesčio, bet taip ir nepasivaikščiojom.
Kitos dienos rytas. Galima sakyt kad kelionės vinis buvo Olštyno boba. Labai jau norėjau ją pamatyt
Užsukom pasimaudyt šalia ežero esačiame ežeriuke
o koks didžiulis paplūdimys
QUOTE(sim2002simas @ 2011 07 21, 11:53)
Tiek daug miesteliu?!! Kaip tik mano Lenkijos sarasiukui
To tak Prosze bardzo
pvszistko bardzo piekne )))
Laukiam laukiam tolimesnių nuotykių po artimąjį užsienį aprašymo
QUOTE(vidiga @ 2011 07 24, 14:08)
Labai laukiam ir norim kaliauti kartu
Jaučiu šį kart ilgai užtruks jei neskaitėt apie mano pernai kelionę i rumuniją, galit palandžiot
Beja rumunija patiko daug labiau nei lenkija ( matyt kad kalnuos nebuvom )
http://www.supermama...howtopic=620100
Olštyne mašiną pasistatėm prie šitos bažnyčios, buvau daug vietos mašinai ir už dyką
Olsztyn pilis
įėjimas į pilies vidų, kiek keliavom po Lenkiją visur buvo nemokams ( išskyrus Malork ), tik jei norit pavaikščioti pmuziejaus pastato viduje, tada reika
O čia iš tolo pamačiau savo prūsišką vyruką stabą
Kaip negražiai šios statulos dabar yra vadinamos.. Olštyno boba, iš tikro tai kariai su ūsais, ragu ir kardu.
ir šitas pats šauniausias
Papildyta:
Statuloms kažkur apie 700 metų, jas sukūrė prūsai. Nežinoma nei kaip prūsai jas vadino, nei kam jos buvo skirtos. Spėjama kad tai buvo garbinimo objektas. Mistiškiausia , kad tokios skultūros buvo rastos ukrainos stepese ir kazakstano rytinėse žemėse, kur gyveno turkų kilmės žmonės ir vadino BABA ( na kirtis kaip Ali Baba ). Tos skluptūros buvo paminklai karių kapinėse ir turėjo visus vyriškus atributus. Beje Baba turkiškai reikšia tėvą, vyrą.
Įdomu ir tai kad slavai tokių statulų neturėjo, nors gyveno tarp prūsų ir turkų.. mistika
Olštyniečiai jas brangina ir miestą jomis reprezentuoja
o čia tarp bobučių
Koperniką pasigavau, apie žemę papostringavom
Papildyta:
Senamiestis
Katedros bokštas berods
ir aukštutiniai vartai
Miestukas fainas, tox.. man patiko