Ačiū Flos už naują temą
O aš jau penktos temos vidury ir šviesėja akyse
Pagaliau gavau svarstykles, tai žaidėm su MB: svėrėm viską iš eilės - nuo popieriukų iki tušinukų ir plaukų, bet vis skirtingai rodė... tik tada supratau, kad nenuėmiau dangtelio

tai prigaminau dabar krūvą daiktų ir kiti dar laukia eilės.
Skaitinėju šiuo metu kur kalbama (šitoj senesnėj temoj) apie kvepalų gamybą. Norėčiau paklausti Palominos arba tų, kurios taip pat gali atsakyt - kuo skiriasi "serijiniai, parduotuviniai, sintetiniai" kvepalai nuo natūralių? Turiu omeny kvapo išsilaikymas, jausmas ir t.t.

labai norėtųsi išbandyt...
Ir klausimas iš tos temos: dariausi kūno kremą, į kurį įlašinau benzoino, ylang-ylang ir greipfrutų ea. Ir pamaniau: gal galima pasidaryt tokį "kvapnų kūno kremą" įlašinus visų trijų natų ea? Būtų ala kvepaliukai ant kūno? t.y. ilgai laikytųsi kvapas?
Taip pat dariau dukrytei kremą su alantoinu (vis tik iki šiandien tepiau grynu sviestmedžiu, kuris man kaip panacėja

), tai buvau sugalvojus daryt tik aliejų mišinį: sviestmedžio ir kalendulos macerat, bet alantoinas tirpus tik vandenyje, tai privalėjau pilt vandens... Kitos išeities nėra? (jei be bisabulo).
Gavosi labai malonios konsistensijos, tokį pirkdavau Druide ir vis norėdavau išgaut tokią konsistenciją, toks ne kaip kremas, bet kaip riebalas
Kodėl jeigu aliejus galioja tarkim metus, distiliuotas vanduo taip pat metus - jis sumaišius kartu jau ims gest? t.y., kad būtinai reikia konservanto.

Suprantu, kad gali prarūgt, bet kaip čia išeina, kad atskirai galioja ilgai, o kartu - trumpai?...
Taip pat dariau šampūną iš "Base lavante" iš AZ. Tai Asta_pasta_prakasta buvo rašius, kad pila vandens, todėl ir aš pyliau (20proc) ir tirštinau jį su ksantanu. Taip pat dėjau fitokeratinų, bet sako, kad jie suraugina gaminį

pripyliau cosgard 0,6proc tai gal laikysis ir neprarugs?
Dar eisiu darytis kondicionierių su BTMS ir jeigu dėsiu fitokeratinų nebus "sviestas sviestuotas"? Kur juos geriau naudot - šampūnuose ar kondicionieriuose?
Dar dariau anticeliulitinį kremą su kofeinu, daug daug rozmarino, atlasinio kedro ir greipfrutų ea, o taip pat vitamino E (nes neseniai buvo įmestas straipsnis, kad ir jis gelbsti nuo celiulito).
Dabar jau lėksiu po dušu ir išbandysiu visus savo gaminius.
Dėkoju jei atsakysit
64,7 - 65 - 57
172cm