Įkraunama...
Įkraunama...

Gustuko, mano angelėlio, gimimo istorija

O buvo taip...
2005 metų spalio 5 diena. Rytas. Būsimasis tėvelis keliasi į darbą.Iš vakaro prašiau, kad prižadintų mane kartu papusryčiauti. Po keliolikos minučių (nes aš jau buvau prabudusi blush2.gif ) atėjo manes žadinti - pradėjo švelniai bučiuoti. wub.gif . Naktį blogai miegojau, kaip ir visas praėjusio mėnesio dienas. Mano pilvukas buvo labai didelis, ir įtariau, kad vaikelis gali gimti nemažas blink.gif .
Rytas buvo rūkanotas...Per langa buvo liūdna matyti niuroką orą. Bet žinojau, kad taip laukiama diena jau visai šalia lotuliukas.gif ...
Tik išslinkus iš lovos - tiesiai į tauletą. Jau buvo gal penktas apsilankymas tą naktį.Prieš sedantis ant klozeto - "kažkas" nubėgo...Kadangi pirmasis gimdymas neįsivaizdavau kaip turi atrodyti nubėgę vandenys. Iš karto padariau išvadas, kad gimdau... doh.gif Išėjus iš tualeto, pranešiau naujieną vyrui : "Jau..."
Pasiskambinau gydytojui, jis patarė atvažiuoti. Išsimaudžiau, susidėjau daiktus, kurių nebuvau susidėjusi prieš šešis mėnesius lotuliukas.gif . Ir buvau pasiruošusi važiuoti. Tėtį išsiunčiau į darbą - juk tik apžiūrės gydytojas, gal dar visai negimdau. O jei reikės vėliau išsikviesiu. Pasiprašiau draugės pagalbos, kad nuvežtų į ligoninę. Pati jau nedrįsau vairuoti. schmoll.gif
Atvažiavus į ligoninę, mane apžiūrėjo rezidentė ir pasakė, kad kaklelis jau atsidaręs 3 cm. Kad aš jau gimdyvė, bet dar galėčiau pasivaikščioti lauke pora valandų, kad procesas greičiau vyktų. Gydytojas, pas kurį turėjau gimdyti, tuo metu turėjo operaciją, todėl užtruko pora valandų...
Pasivaikščiojau, dar pasivaikščiojau... Tada dar pasivaikščiojau... Grįžau atgal... Gydytojas jau buvo laisvas. Jis mane apžiūrėjo. Jo diagnozė - dar galiu važiuoti namo, ir laukti kada tikrai prasidės gimdymas. Vandenys nebuvo nubėgę. O vaikelis jau buvo pernešiotas 4 dienas. Aš griežtai pasakiau : iš čia aš niekur nevažiuosiu, aš gimdysiu šiandien! Gydytojas atsiklausė, ar tikrai noriu gimdyti šiandien. Aš užtikrintai tariau, kad taip. bigsmile.gif
Jaučiausi labai gerai, nes tikėjau, kad dar šiandien laikysiu tave savo rankose. Ir kas galėjo pamanyti, kad aš klydau.
Buvo 12.30 kada "susitarėme" su gydytoju, kad aš gimdysiu. Gimdykloje buvau apie 14 valandą. Apie 14.30 įstatė kateterį į ranką ir paleido vaistukus gimdymo veiklai reguliuoti. Tada atėjo anesteziologas daryti epidūrinės nejautros. Apie 15 valandą gydytojas nuleido vandenis. Bet ir tada kaklelis atsidarinėjo labai lėtai, o kai buvo leidžiami nuskausminamieji jis atsidarinėjo dar lėčiau. schmoll.gif Taigi, vaistai tik trukdė gimdymo veiklai ir apie 21 valandą nuskausminamųjų jau nebegavau schmoll.gif . Be to nejautra veikė labai įdomiai - skausmą jaučiau pilvo apačioje, o gimdos susitraukimų ne. Negalėdavau pasakyti kada sąrėmis. Jau 21 valandą buvo nuspręsta daryti cezarį, tačiau gydytojas dar laukė, turėjau pagimdyti pati.
Sąremiai buvo per silpni, kaklelis neatsidarinėjo, man labai skaudėjo. Galvojau neištversiu, numirsiu, nepagimdysiu. Prašiausi cezario...Prašiau, kad šiandien išleistų namo...Žadėjau atvažiuoti "pabaigti gimdyti" kitą dieną. Tikėjau tuo, ko prašiau. Deja, mano prašymai taip ir liko nesuprasti.
Klausiau gydytojo kada galėsiu stumti. Jis pažadėjo, kad gal būt apie 12 val nakties. Atėjo ir lauktoji valanda, bet kaklelis buvo pilnai neatsidaręs. Kankinausi ir toliau. Prašiau nuskausminamųjų, bet jie tik dar labiau prailgino gimdymo veiklą. Man suleido nežmoniškai daug gimdymo veiklą reguliuojančių vaistų, bet jie ne ką padėjo. Minutės ėjo kaip valandos, skausmas buvo nepakeliamas. Drąsino mane ir vyras, ir akušerė ir gydytojas.
Aš ramiai kentėjau skausmą, dejavau, nešaukiau, nes maniau, kad tave išgąsdinsiu. Norėjau tik viena, kad tai greičiau pasibaigtų. Bet... verysad.gif
Kadangi dar vaikelio galvytė nebuvo įsistačiusi į dubenį, apie 2.30 naktį gydytojas pasiūlė pabandyti stumti. Pabandžiau... Gal būt pasisekė, man jau niekas nieko neaiškino. Buvau labai nusilpusi. Apie 4 val nakties pradėjau stumti, prasidėjo gimdymas. Kaklelis jau buvo pilnai atsidaręs. Stūmiau iki 6 ryto. Bet nea... schmoll.gif niekas nevyko. Galvutė napajudėjo iš vietos. Vaiko širdies tonusai pradėjo silpti... Gydytojo sprendimas - vakuumas.
Jau neregavau kas vyksta, man norėjosi tik viena, kad viskas kuo greičiau baigtųsi. verysad.gif Jaučiausi pavargusi, nusilpusi, išsekusi.
Vakuumo pagalba per 20 min mano angelėlis gimė.
Tačiau taip ir neleido man tavęs palaikyti. Pasiūlė tečiui nukirpti virkštelę. Ką tik gimusį iškėlė man parodyti. Mačiau tave... Nors negaliu teigti kad mačiau... pro miglą akyse mačiau tavo siluetą. wub.gif Pasirodei man labai rudas, tarsi įdegęs. Bet iš tikrųjų buvai pamėlęs nuo ilgos bevandenės. Gimei 2005 metų spalio 6 dieną, 6.18. Buvai 4000 kg svorio, ir 55 cm ūgio. Gimei didelis, o tai ir buvo priežastis kodėl as smulki ir maža laiminga mamytė negalėjau tavęs pati išstumti. Gydytojas ir akušerės negalėjo patikėti, kad užauginau ir pagimdžiau tave tokį didelį.
Tave atėmė iš manęs iš karto po gimdymo, tu gimei ne tik pridusęs, bet buvo ir patemptas kaklelis, ir puslytė ant galvytės buvo, apibrozdintas visas. Vėliau paaiškėjo, kad dar prisimetė ir stipri kraujo infekcija, bei gelta.
Viskas buvo baigta, o gal tik prasidėjo? Juk žinojau, kad jau greit tave laikysiu rankose... blush2.gif
Daug apie savo gimdymą pasakojau visiems, ir didžiavausi, kad teko tai patirti, nes tave myliu labiau nei gailėjausi patirto skausmo.
Niekas negali labiau džiuginti, nei tavo egzistavimas. Niekas nepakeis tavo akyčių žvilgesio. Niekas negalėtų pasisavinti mano meilės tau, mano mažasis angelėli.
Ir tai ką patyriau, neatstoja visko, ką gavau kartu su tavo gimimu. Tarsi švelnus angelo bučinys, švelnus kaip šilkas buvo pirmasis pasimatymas su tavimi. wub.gif
Nėra nieko gražiau pasaulyje, kaip susilaukti tokio kaip tu. Tu pats nuostabiausias. Ir nebaisu dar daugiau iškentėti vardan tokio angelo. Būk laimingas, mano mažasis angelėli.... wub.gif
Atsakyti
Labai grazi istorija, apsiasarojau eilini karta. Bukit sveiki ir aukit diduciai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sigitac @ 2006 03 03, 23:54)
Labai grazi istorija, apsiasarojau eilini karta. Bukit sveiki ir aukit diduciai  4u.gif

Dėkui už palinkėjimus, ir kad nepatingėjot paskaityti. ax.gif
Sėkmės
Atsakyti
Graži istorija, ir aš susigraudinau cray.gif Linkėjimai Gustukui nuo Gustuko heart.gif
Atsakyti
Vargshiukai jus, shitiek ishkentejot!
Ash tikrai suprantu ir uzhjauchiu. Mano suniukas irgi gime priduses ir visas melynai violetinis. Aplink kakla buvo apsivyniojusi virkshtele. Musu irgi ishkart namo nepaleido nes buvo ishnarinta, apibrozdinta rankyte ir prasidejo gelta. Dvi paras shvitino! Na nesvarbu, dabar viskas jau praeity! Linkiu jums augti sveikiems ir linksmiems! 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(žibaliux @ 2006 03 04, 09:39)
Graži istorija, ir aš susigraudinau cray.gif Linkėjimai Gustukui nuo Gustuko heart.gif

Siunčiame atgal linkėjimus Gustukui ax.gif Malonu, kad istorija patiko. rolleyes.gif

QUOTE(norchikas @ 2006 03 04, 10:02)
Vargshiukai jus, shitiek ishkentejot!
Ash tikrai suprantu ir uzhjauchiu. Mano suniukas irgi gime priduses ir visas melynai violetinis. Aplink kakla buvo apsivyniojusi virkshtele. Musu irgi ishkart namo nepaleido nes buvo ishnarinta, apibrozdinta rankyte ir prasidejo gelta. Dvi paras shvitino! Na nesvarbu, dabar viskas jau praeity! Linkiu jums augti sveikiems ir linksmiems!  4u.gif  thumbup.gif

Taip iškentėjom daug, mano ašaros liejosi laisvai, kai vis ateidavo ir pasakydavo, kad dar ne namo, dar kelias dieneles ligoninėj praleisim. schmoll.gif Bet, kaip sakai viskas jau praeity, mums viksas ok, ir gyvenam sau linksmai lotuliukas.gif To paties linkim ir Jums wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Andžela @ 2006 03 04, 01:25)
Taip iškentėjom daug, mano ašaros liejosi laisvai, kai vis ateidavo ir pasakydavo, kad dar ne namo, dar kelias dieneles ligoninėj praleisim.  schmoll.gif Bet, kaip sakai viskas jau praeity, mums viksas ok, ir gyvenam sau linksmai  lotuliukas.gif To paties linkim ir Jums  wub.gif

labai dekui uzh linkejimus. shtai dabar uzh 2 savaichiu jau laukiames antro zhmogeliuko ateinant i shi pasauli ir tikimes, kad viskas bus OK thumbup.gif
Atsakyti
Gerai, kad viskas gerai beigėsi 4u.gif Aukit stiprūs, gražūs ir laimingi 4u.gif
Atsakyti
Tikrai labai graži istorija... 4u.gif
Aukit sveikučiai 4u.gif
Atsakyti
o mažiukas taip nekentėjo dėl vakumo, turiu minty gimė nubrozdintas, su puslyte galvytėj ir pan??
Smagu, kad jau viskas praeity ir gyvenat linksmi ir laimingi wub.gif
Atsakyti
uiii kaip gražu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(norchikas @ 2006 03 04, 12:08)
labai dekui uzh linkejimus. shtai dabar uzh 2 savaichiu jau laukiames antro zhmogeliuko ateinant i shi pasauli ir tikimes, kad viskas bus OK thumbup.gif

Norchikai, linkiu kuo geriausios kloties sulaukiant antrojo vaikelio... ax.gif Lengvo gimdymo, sveiko ir gražaus vaikelio... Sveikatos ir stiprybės... wub.gif

Ačių visoms už tai kad nepatingėjot paskaityti ir manosios istorijos. Kas kart kai pati ją paskaitau - apsiašaroju, ir bėgu niurkyti savo mažylio... wub.gif Sėkmės visoms... wub.gif
Atsakyti