QUOTE(laureta @ 2008 04 03, 21:17)
Amerikos pilietybe nera amerikietis. Lietuvos pilietybe turi lenkai, rusai ir kt. tautybes zmones. Bet tai nereiskia, kad jie turedami Lietuvos pilietybe yra lietuviai. Kaip Amerikoje taip ir Lietuvoje ar bet kurioje pasaulio salyje "Jei esi pilietis- turi visas teises ir pareigas bet kokiu atveju". Taciau pilietybe ir tautybe yra du skirtingi dalykai.
Bet aš vistiek nesuprantu, kokią įtaką turi tautybė tam, kad galėtum išsikviest savo sužadėtinę į JAV? Ar natūralizuotas pilietis, ar ten gimęs, turi tokias pačias teises, kaip visi normalūs piliečiai, tame tarpe ir rašyti prašymą sužadėtinės vardu dėl K1 vizos. Pavyzdžiui, mano draugo JAV pase net nėra skyriaus "tautybė", kaip lietuviškame mano pase yra atspaudas. Ten yra tik "nationality"- United States of America. Viskas. Ir niekam nerūpi, kaip tu tą pasą gavai (aišku, jei nenusipirkai
).
Manau, nesusipratimas ir prasidėjo nuo jūsų pasakymo, kad ne Amerikos tautybės žmogus negali siųsti kvietimo dėl sužadėtinės vizos. Va, ko aš nesuprantu: kokią įtaką turi tautybė? Ir išvis, kas ta Amerikos tautybė... Visi jie ten emigrantai, istoriškai pažiūrėjus
QUOTE(hindy @ 2008 04 04, 05:03)
Mums konsulas rekomendavo tuoktis lietuvoje, nes zmoniu skaicius, besitvarkanciu imigracinius dokumentus cia (ir kaimyniniuose regionuose), yra zyyymiai mazesnis nei jav, ir procedura automatiskai atliekama kurkas greiciau. Jei ne ziopla klaida, as zk buciau turejus per 3men, jav tai gali uztrukt net pora metu..
Na, matot, visokių istorijų esu gridėjusi. Ir kad pusę metų Lietuvoj laukia, ir visaip kitaip. Man kas patinka idėjoj susituokti JAV, kad ten susituokus, bet dar nesusitvarkius visų dokumentų, duodamas leidimas dirbti ir gyventi legaliai. Kadangi mes planuojam išvažiuoti vasarą, galim Lietuvoj nespėt viso proceso atlikt, o jei jau pradėsim čia, teks ir laukt, kol pasibaigs, nevažiuojant. Žodžiu, vis svarstom ir svarstom... Dar pliusas tvarkytis K-3 Lietuvoj yra tas, kad bent nereikia į varšuvą, kaip dėl GC ir kitko, važiuoti.
Papildyta:
QUOTE(laureta @ 2008 04 04, 07:32)
ar santuokoje ar ne viza ta pati suzadetines viza?
(nelabai supratau)
Nelabai supratau, ko klausiate, bet kažkiek paaiškinsiu
Jei esate nesusituokę, o norite tai daryti JAV, gaminatės K- 1 sužadėtinės vizą, su kuria, atvykus į JAV, per 90 dienų reikia susituokti. Nesusituokus važiuojama atal.
Susituokus Lietuvoje ar kitur su JAV piliečiu, kaminama K- 3 viza (sutuoktinio). Tai tiek.