Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

As taip pat po zieve jokios pleveles nedejau, kolkas jokiu zoliu nera smile.gif
Atsakyti
Ačiu benražygėm biggrin.gif Norėčiau kokia nuolaidą pagauti žievei ax.gif Nors rododendrams tiktų ir iš lentpjūves irnesakyk.gif
Atsakyti
Siulyciau deti tik pusu zieve, nes ji rugstina
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 06 13, 10:16)
Ačiu benražygėm biggrin.gif  Norėčiau kokia nuolaidą pagauti žievei ax.gif Nors rododendrams tiktų ir iš lentpjūves  irnesakyk.gif

Aš pirkau didmaišį 1540 ltr. už 175 lt. pušų žievės nerūšiuotos, įdėsiu foto su rožėm, matysis mulčas
user posted image
pirkau čia: http://www.deluxe.lt.../pusu_zieve.htm
gal pravers blush2.gif
Atsakyti
Nelabai suprasčiau,žiedų ar lapų spurgai sudėti,bet kai ant mini raudono jie raudoni,tai darau toliaregišką išvadą,kad jau kraunami žiedai ateinantiems metams ax.gif cool.gif
Atsakyti
Pasirodo,žiedai sukrauti šiems metams blink.gif Baltas rododendras žydi ir ruošiasi pilnai apsipilti žiedais..Kuo baigsis šitas nesusipratimas unsure.gif
Taškuotas nuo bordo skiedinio,atsitiktinai kliuvo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 03 rugpjūčio 2012 - 21:45
Žydi laukiniai rododendrai (Dolomitinės Alpės)
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Mano rododendras pradėjo leisti vaikučius, kaži ar jie nenušals
Atsakyti
Ant rododendrų lapų atsirado tokios rudos dėmės, paskui jos padidėjo, lapai pradėjo geltonuot, kristi. Liko praktiškai tik šiųmečiai lapai. Kažin ar tai gali būti maras? Nors perpjoviau šakelę išilgai, tai nepastebėjau jokių pažeidimų. Gal tai azoto, ar kokių mikroelementų trūkumas? Aš jau kokius 5 juos numarinau, dabar turiu jau tik 2, niekaip jų neperprantu schmoll.gif
Atsakyti
Laba diena,
Mano rododendras ruošiasi žydėti šiais metais antra karta. Jam visai galvelė susisuko. Ar leisti jam žydėti ar žiedus išskinti? Ar toks vėlyvas žydėjimas nepakenks augalui? Kaip geriau apsaugoto rododenrą žiemą, kad nenušaltu?
Papildyta:
QUOTE(Amri @ 2012 08 27, 10:05)
Ant rododendrų lapų atsirado tokios rudos dėmės, paskui jos padidėjo, lapai pradėjo geltonuot, kristi. Liko praktiškai tik šiųmečiai lapai. Kažin ar tai gali būti maras? Nors perpjoviau šakelę išilgai, tai nepastebėjau jokių pažeidimų. Gal tai azoto, ar kokių mikroelementų trūkumas? Aš jau kokius 5 juos numarinau, dabar turiu jau tik 2, niekaip jų neperprantu schmoll.gif

Pas mane vidurvasari ir taip buvo. Aš užpyliau truputi trašų "agro balt" skirtų rododenrams, gausiai palaisčiau. Gelstančių lapų sumažėjo 90 procentų.
Atsakyti
[quote=SoftKiss,2012 09 06, 19:11]
Laba diena,
Mano rododendras ruošiasi žydėti šiais metais antra karta. Jam visai galvelė susisuko. Ar leisti jam žydėti ar žiedus išskinti? Ar toks vėlyvas žydėjimas nepakenks augalui? Kaip geriau apsaugoto rododenrą žiemą, kad nenušaltu?

Mano rododendras maksiminis irgi sukrove pumpurus, bet as ji auginu ji pirmus metus, tad pagalvojau, kad kazkoks remontantas ir jam tai normalu g.gif
Atsakyti
Rododendrai peržydėję pavasarį augina naujus ūglius ir vasarą krauna žiedpumpurius kitiems metams - tai jiems absoliučiai natūralu mirksiukas.gif Su pilnai subrendusiais pumpurais jie ir žiemos, o pavasarį žydės biggrin.gif
Atsakyti