Pirmoji dukrytė gimė 38ą savaitę, tad ir šįkart tikėjaus ankstyvo gimdymo, o dar sesė atvažiavo į svečius, negalėjau užtrukti niekaip. Bet, praėjo 38 savaitė, man jau nerimas, o nieko. Išaušo gražus 39 savaitės rytas, labai labai ankstus rytas, noriu į wc, atsikeliu ir - šilta srovelė bėga, valio, prasidėjo! Esu labai labai laiminga, nebesimiega, einu sėdėt ant kamuolio. Mb ne toks laimingas, jo akyse matau nerimą, pirmojo gimdymo prisiminimus ir šiokį tokį pasimetimą.
Iki pietų vis spyruokliuoju ant kamuolio, sąrėmių rimtų nėra, tik lengvas maudimas. Pasiskambinu į ligonininę, atsiliepia labai miela akušerė, ji pasiūlo atvažiuot pasitikrinti, visgi antras gimdymas.
Ligoninėje stebuklingai patenku pas tą pačią akušerę, tokia laiminga, džiugi ji, kad abi juokiamės šnekamės, smagu. Iki tol buvę šiokie tokie sąrėmiai, žinoma, dingsta, bet to ir tikėjaus. Akušerė Genie labai džiaugias, kad mano leliukas very very happy

Ten pasitinka akušeris, Genie jam parodo mano gimdymo planą, abu perskaito visus punktus. Palinki man sėkmės, apkabina, pabučiuoja. Naujasis akušeris neskubėdamas užsimauna pirštines, klausia ar noriu kokio nuskausminimo. Tiesiog iš inercijos sakau taip, padeda šalia dujų vamzdelį, jo net nepaimu. Dairaus po gimdymo kambarį, saulė šviečia, negaliu patikėti, kad tokią gražią dieną jau gimdau.. Akušeris sako stumk, kai tik norėsi stumti. Man visdar keista, negaliu patikėti, klausiu - tikrai, jau dabar? Pajaučiu ateinantį sąrėmį, prasideda stūmimas. Vėl įsikandu antklodę, taip jėgos lieka su manimi ir pati galiu susikaupti. Tarpvietėje jaučiu tooookį spaudimą, deginimą, karštį, kad oioioi.. Dar vienas ilgas ilgas sąrėmis, jaučiu, kaip kažkas didelio didelio veržiasi ir staiga didžiulis palengvėjimas, viskas, galvytė užgimė.. Skausmas dingo, dar lengvas sąrėmis ir mano leliukas čia.. O koks fantastiškas išstūmimo jausmas, įsčių kvapas!.. gal, kad pirmąkart to nepatyriau, man būtent toji patirtis yra kažkas sunkiai nusakomo žodžiais - stiprybė, moters kūno galia, vienybė.. Ir negaliu patikėti, žiūriu, matau, esu tokia laiminga.. Klausiu kas, mergytė

Štai tokia paprasta mano gimdymo istorija, bet man ta diena buvo labai ypatinga, šviesi emocijomis, iki šiol kaip užtaisą laikau savyje patirtas nuotaikas, jausmus. Patyriau tokį gimdymą, apie kokį visąlaik svajojau ir tai užgydė likusias pirmojo gimdymo nuoskaudas, mintis. Išeidama iš ligoninės palikau atviruką akušerei Genie, kuri tikrai padėjo man, tarsi suteikė džiugų atspalvį visai gimdymo patirčiai.

Ir labai tikiuos, kad dar bent kartą patirsiu gimdymo džiaugsmą..