Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

QUOTE(vasarelele @ 2011 05 23, 01:27)
Galvoju lysvę pasidaryti vieną, bet dabar suabejojau, ar reikia perkasti, ar užteks žolės sluoksniu apdėti ir sodinti. Bet paskui jeigu nerasiu savo augintinio  blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Laimuška @ 2011 05 23, 09:44)
Sveiki.Šiemet ir aš pradėjau kovoti su sraigėmis, pusę kibiro pririnkau po lietaus nago dydžio sraigių doh.gif kai pernai man jos viską naikino tai nieko kito nelieka kaip jas bent  jau rinkti.kadangi žolės mulčavimui dar parsinešu iš gretimo sodo, tai ir sraigių atsargas pasipildau. Na bet ir mulčutame darže nėra labai jas sunku rinkti. O sraigės pastebėjau labai mėgsta gėles irisus, kopūstus, agurkus, nasturtes, rabarbarų lapus ir agrastų krūmus biggrin.gif Čia nuoroda kur pirmiausia jų ieškoti smile.gif

dar prie ju gardumynu prideciau petunijas,jurginus, braskes ir agurkus 4u.gif
Atsakyti
Vakar šviežiai nupjauta žole apdėjau jaunas pušeles g.gif kažin ar gerai padariau, jeigu po žolėm atsiranda azoto, tai kažkur viena ausim girdėjau, kad netinka spygliuočiams schmoll.gif gal žinote ar galima pušis mulčiuoti?
Atsakyti
QUOTE(egute @ 2011 05 23, 10:51)
Na man mulčas ir sraigėms rinkti netrukdo... bet vat kur jas surinkus dėti kad negryžtu atgal...

dar klausimas kyla? biggrin.gif Su maišu į sraigių supirkimo punktą lotuliukas.gif

Aš dabar mąstau,kaip man protingai išsodinti cukinijas ir moliūgus į lauką, kad apmulčiuot ir sraigės nepasiektų g.gif Jeigu nemulčiuot tai galima būtų agro užmesti, gerai prispausti visus šonus, bet mulčiavimo atveju net nežinau kaip pasielgti g.gif nes jos gi per naktį viską suės doh.gif
Atsakyti
Del sraigiu,tai antys begikes tinka biggrin.gif .Ju pulkeli siandiena maciau,tokios pasimetusios matyt paklydusios.O siaip ,tai arbuzu zieve joms labai tinka,rasite ju ten visa galybe,kas ju turite.
atleiskit ,bet niekaip neijungiu lietuvisko srifto,eilini karta kompas durnioja.
Atsakyti
Po mulčium labai daug skruzdėlių. Kaip manot, reikia jas naikinti, ar nepakenks mano pomidorams?
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2011 05 23, 12:09)
Po mulčium labai daug skruzdėlių. Kaip manot, reikia jas naikinti, ar nepakenks mano pomidorams?

Pas mus šiltnamy irgi labai daug skruzdėlių unsure.gif Bet kažkokio blogo jų poveikio nepastebėjau g.gif tik tiek kad gal bjauru, kad jos lipa ant kojų
Atsakyti

pas mane irgi yra, bet žalingo poveikio dar nepastebėjau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 22, 21:42)
nu čia dabar kas? Bus, tik gal vienos liepos mėnesį skins galvas, pati skinsi rugpjūtį ar rugsėjo pradžioj. Viskas bus gerai wink.gif

bigsmile.gif na va sakau kai užsidaro durys,kažkas atidaro langą thumbup.gif
mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(vasarelele @ 2011 05 23, 12:14)
Pas mus šiltnamy irgi labai daug skruzdėlių unsure.gif Bet kažkokio blogo jų poveikio nepastebėjau g.gif tik tiek kad gal bjauru, kad jos lipa ant kojų

QUOTE(Bozena83 @ 2011 05 23, 12:18)

pas mane jos pernai pusę braškių gal sugraužė doh.gif oi pyko vaikai ant jų, kai nusiskindavo braškę, o ten skruzdėlės... vaišinau aš jas boro rūgštim su cukrum, bet kad visai būtų išnykę, tai nepasakyčiau... turbūt laiko reikia g.gif (o šiaip tai bandžiau ir kavos tirščius pilti, ir karštą vandenį - nieks nepadeda sad.gif ) gal dar kokį natūralų būdą žinot? 4u.gif
p.s. sorry, kad ne į temą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 05 23, 12:18)

drinks_cheers.gif

kas link šliužų - paskaičiau, nagi pas man dar ne tokie nuostoliai gaunas bigsmile.gif - pas man jurginų tikrai daug pernai buvo prisodinta, ir agurkai ir braškės galima sakyt visai nenukentėjo (na, gal kokius 5 proc.) - o va pekinai ir dar kelios plonalapės salotų rūšys doh.gif doh.gif doh.gif - stagarai beliko. Gal ir šiemet - šliužam reik pasodinti jų "skanėstų", tai bent dėl likusio daržo augalų rami galėsiu likt biggrin.gif . Tik, kad nesusišaukt visų kiamynų šliužų, kaip kad kažkas forume apie alaus bliūdą aniems minėjo lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Daivad @ 2011 05 23, 13:02)
pas mane jos pernai pusę braškių gal sugraužė  doh.gif oi pyko vaikai ant jų, kai nusiskindavo braškę, o ten skruzdėlės... vaišinau aš jas boro rūgštim su cukrum, bet kad visai būtų išnykę, tai nepasakyčiau... turbūt laiko reikia  g.gif (o šiaip tai bandžiau ir kavos tirščius pilti, ir karštą vandenį - nieks nepadeda sad.gif ) gal dar kokį natūralų būdą žinot?  4u.gif
p.s. sorry, kad ne į temą  blush2.gif

biggrin.gif tai gal nėr kas joms daugiau valgyt? "Maniškės" tai auginasi fermas amarų - ir pagrinde nasturtose doh.gif - VISOS nasturtos, ar prie vaismedžių, ar darže pas mane nusėtos amarais pilnai, tik žiedų negraužia (man jie tai niam niam tongue.gif -skanuma).
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2011 05 23, 13:15)
biggrin.gif  tai gal nėr kas joms daugiau valgyt? "Maniškės" tai auginasi fermas amarų - ir pagrinde nasturtose  doh.gif  - VISOS nasturtos, ar prie vaismedžių, ar darže pas mane nusėtos amarais pilnai, tik žiedų negraužia (man jie tai niam niam  tongue.gif -skanuma).

Ir nasturtos valgomos? blink.gif
Atsakyti