Ačiu mergaites pasijutau tokia pasiputusi nu jau taip išgyrete mano šimtalapi
miltus vartoju malsenos 550 D su kitom nebandžiau
aguonas malu, dedu kiaušini ir cukraus, gal taip ir atrodo mažokai kai lakšteliai labjau pasikele
Na zinokit ragavau tikru tikriausia simtalapi... idealu... kepta peciuj, ir skonis fantastinis, vaizdas dar fantastiskesnis... niekad neesu tokio net macius
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 04 27, 15:25)
Na zinokit ragavau tikru tikriausia simtalapi... idealu... kepta peciuj, ir skonis fantastinis, vaizdas dar fantastiskesnis... niekad neesu tokio net macius
gal turi foto
Na va-pagaliau tai ivyko...Atnesu savo namu darbus (po ilgu tyrinejimu jusu pamokeliu)-gal tai ir ne panasu i sedevrus ar originalus,bet komandos ivertinimas buvo-NU JAU TOKS ZIAURIAI SKANUUUS...
Aciu visoms uz pasidalinima savo patirtimi
Aciu visoms uz pasidalinima savo patirtimi
Savaitgalį įvyko mažas stebuklas ir aš pasėdėjusi SM forume, pati sau netikėtai sugalvojau kepti šimtalapį. Kepiau pagal išgirtąjį Cypciuko receptą. Miltus naudojau karališkus. Procesas sekėsi neblogai, dar MB padėjo minkyti, o po to kartu kočiojom ir tampėm. Taigi gamybos procesas vyko sparčiai ir sklandžiai. Tik va galutinis rezultatas nebuvo "spindintis". Nežinau kodėl bet šiek tiek padėgė šimtalapio apačioje ir šonuose buvęs sviestas - karamelė. Tai iškepusi dar nurinkau "angliukus".
Ką sekantį kartą tobulinčiau?
Kepčiau ne ilgiau valandos. (šį kartą 1 val. 10 min.)
Svarstau, kad verta dėti vien sviestą, nemaišant su margarinu (gal tas turėjo įtakos "degimui")
Būtinai dvigubinsiu aguonų dozę (į kurias jau šį kartą įmaišiau truputį cukraus).
Pyragas buvo skaniausias trečią dieną, kai per naktį palaikiau maišelyje. O ketvirtą dieną ragauti neteko - tiesiog nebeliko
Deja to mažojo stebuklo foto neturiu. Bet kai patobulėsiu, būtinai pasigirsiu.
Sėkmės kepėjėlėms!
Ką sekantį kartą tobulinčiau?
Kepčiau ne ilgiau valandos. (šį kartą 1 val. 10 min.)
Svarstau, kad verta dėti vien sviestą, nemaišant su margarinu (gal tas turėjo įtakos "degimui")
Būtinai dvigubinsiu aguonų dozę (į kurias jau šį kartą įmaišiau truputį cukraus).
Pyragas buvo skaniausias trečią dieną, kai per naktį palaikiau maišelyje. O ketvirtą dieną ragauti neteko - tiesiog nebeliko
Deja to mažojo stebuklo foto neturiu. Bet kai patobulėsiu, būtinai pasigirsiu.
Sėkmės kepėjėlėms!
Na pasipasakosiu apie savo velykini kepini
Gaila bet foto taip ir nespejau padaryti, bet pasakysiu...gavosi jis man TOBULAS
Beja, tesla ruosiau duonkepej (tiktais uzminkiau) o atskiras bandas kildinau atskirai, galvojau bus sakes kazkaip pasirode, kad tesla labai kieta ir jau vienu momentu norėjau von mesti , bet pabandziau tampyti...ogi WUALIA... super issitampe, labai gerai susisuko...nu zodziu as be zodziu labai patenkinta siuo kepiniu buvau
Gaila bet foto taip ir nespejau padaryti, bet pasakysiu...gavosi jis man TOBULAS
Beja, tesla ruosiau duonkepej (tiktais uzminkiau) o atskiras bandas kildinau atskirai, galvojau bus sakes kazkaip pasirode, kad tesla labai kieta ir jau vienu momentu norėjau von mesti , bet pabandziau tampyti...ogi WUALIA... super issitampe, labai gerai susisuko...nu zodziu as be zodziu labai patenkinta siuo kepiniu buvau
QUOTE(Katuliux @ 2011 05 05, 13:09)
Na pasipasakosiu apie savo velykini kepini
Gaila bet foto taip ir nespejau padaryti, bet pasakysiu...gavosi jis man TOBULAS
Beja, tesla ruosiau duonkepej (tiktais uzminkiau) o atskiras bandas kildinau atskirai, galvojau bus sakes kazkaip pasirode, kad tesla labai kieta ir jau vienu momentu norėjau von mesti , bet pabandziau tampyti...ogi WUALIA... super issitampe, labai gerai susisuko...nu zodziu as be zodziu labai patenkinta siuo kepiniu buvau
Gaila bet foto taip ir nespejau padaryti, bet pasakysiu...gavosi jis man TOBULAS
Beja, tesla ruosiau duonkepej (tiktais uzminkiau) o atskiras bandas kildinau atskirai, galvojau bus sakes kazkaip pasirode, kad tesla labai kieta ir jau vienu momentu norėjau von mesti , bet pabandziau tampyti...ogi WUALIA... super issitampe, labai gerai susisuko...nu zodziu as be zodziu labai patenkinta siuo kepiniu buvau
uzmaisei duonkepei tik , ar ta minkyma atlikai kur 30min reikia minkyti?
QUOTE(matuke @ 2011 05 05, 14:27)
uzmaisei duonkepei tik , ar ta minkyma atlikai kur 30min reikia minkyti?
na as parinkau programa, "teslos minkymas" ir tiek
labas prisiziurejau fantastisku simtalapiu seiles ryju, nu ir ka, kepiau ir as, nors minkiau saziningai pusvalanduka, oro pusleliu spragejimo negirdejau, tesla tampesi visai neblogai, beveik nesuplysinejo ir gavosi plonutciai sluoksniai,tik prie krastu kokia 0,3 cm gavos siek tiek storesni,nejo istampyti na ir galutinis rezultatas, gavosi pyragas, ne simtalapis labai skanus,bet tesla iskilo,ispuro,net geda foto det, kas negerai? cia tie neissitampe krasciukai issipute?
QUOTE(aftersun @ 2011 05 07, 18:42)
labas prisiziurejau fantastisku simtalapiu seiles ryju, nu ir ka, kepiau ir as, nors minkiau saziningai pusvalanduka, oro pusleliu spragejimo negirdejau, tesla tampesi visai neblogai, beveik nesuplysinejo ir gavosi plonutciai sluoksniai,tik prie krastu kokia 0,3 cm gavos siek tiek storesni,nejo istampyti na ir galutinis rezultatas, gavosi pyragas, ne simtalapis labai skanus,bet tesla iskilo,ispuro,net geda foto det, kas negerai? cia tie neissitampe krasciukai issipute?
nematant galima tik spet bet jei gavosi 3mm storio vietomis, tai tikrai nesistebiu kad iskilo teslyte per tas vietas, nes tesla tai mieline nepergy venk, kita kart gausis geriau mano pirmasis irgi nebuvo tobulas
Klausimas: kokiose skardose kepat DIDELIUS šimtalapius? (turiu omenyje 3kg ir daugiau)....
QUOTE(dangiuk @ 2011 05 08, 13:51)
Klausimas: kokiose skardose kepat DIDELIUS šimtalapius? (turiu omenyje 3kg ir daugiau)....
Didelese
o jei rimtai tai as masciau kad deciau i virtuvine skarda, formuociau kaip pasageles forma