Mes vis dar laukiam atsakymo is kliniku, pasidarem kovo menesi. Idomu kokia tikimybe mums...
QUOTE(irbyte @ 2013 07 09, 10:57)
Mes vis dar laukiam atsakymo is kliniku, pasidarem kovo menesi. Idomu kokia tikimybe mums...
AŠ LAUKIAU VIRŠ METŲ, NES BUVO PAMETĘ PIRMUOSIUS ANTIKŪNIŲ TYRIMUS... UPS... PASKUI GYDYTOJAI ATOSTOGAVO...VĖLIAU GENETIKAI ATOSTOGAVO...VĖL NAUJI TYRIMAI...LAUKIMAS...O LAIKAS BĖGA GREITAI, KAI NE TAU SKAUDA...
QUOTE(vidikė @ 2013 07 17, 16:32)
Mes jau irgi po tyrimų, bet deja, mums jokių vilčių nesuteikė... Tik tiek, kad dabar jau viskas išbandyta ir jau jokiais stebuklais nebereikia tikėti, tik nebent savo ir vaiko jėgomis...
ech...
ech...
Neliūdėk, vidike, dabar bent save gali guosti, kad viską viską, ką galima šiai dienai, išbandei. stiprybės. aš visada sakau, kad būna ir blogiau...
Sveikos. Gal čia rasiu patarimų. Aną savaitę mano dukrai (3,5 metų ) darė gliukozės tyrimą iš piršto, tada parodė 6,1 . Iš vakaro ji buvo valgiusi šokolado, nors nuo to iki tyrimo buvo praėję 12val. Vakar tyrimą vėlgi kartojome iš pradžių nevalgius : parodė lygiai 5, o po to kartojome praėjus 2val. po valgio, tada rodė 6,5. Giminėj sergančių diabetu yra mano močiutė. Kolkas nežinau kokio tipo. Bet pripažintas jis jai jau senatvėje.
Klausimas būtų ar man jau sunerimti? Nes gydytoja siūlo stebėti, ir net pasikonsultuoti su vaikų endokrinologu.
Klausimas būtų ar man jau sunerimti? Nes gydytoja siūlo stebėti, ir net pasikonsultuoti su vaikų endokrinologu.
QUOTE(Kategoriška @ 2013 07 31, 11:41)
Sveikos. Gal čia rasiu patarimų. Aną savaitę mano dukrai (3,5 metų ) darė gliukozės tyrimą iš piršto, tada parodė 6,1 . Iš vakaro ji buvo valgiusi šokolado, nors nuo to iki tyrimo buvo praėję 12val. Vakar tyrimą vėlgi kartojome iš pradžių nevalgius : parodė lygiai 5, o po to kartojome praėjus 2val. po valgio, tada rodė 6,5. Giminėj sergančių diabetu yra mano močiutė. Kolkas nežinau kokio tipo. Bet pripažintas jis jai jau senatvėje.
Senatvėje diabetas būna 2 tipo, kai kasa dirba bet dėl nutukimo ir riebalų insulinas neįsisavina. šiai metais pradėjo tirt naują diabeto tipą mody tai tas pats kaip jaunų žmonių 2 tipo diabetas ( kasa funcionuoja bet nepilnai). Vaikai dažniausiai serga 1 tipo kai nebedirba kasa Ar jūsų dukra nutukusi? ar geria daug skysčių tarkim naktį keliasi atsigert, ar nėra baltų apnašų ant liežuvio, dažniau šlapinasi, ar negraužia akių ir gerklės? jei nėra šių požymių, jaudintis tikrai nėra ko
Genetinius tyrimus mums padarė vasario mėnesį, bet gegužę sužinojau kad atsakymų galim tikėtis nebent rugsėjį nes vis dar niekas neišsiūsta į šveicariją. Mums minėjo kad pagal simptomus labai didelė tikimybė mody tipo nors ir susirgo būdamas 10. Spalio mėnesį bus jau metai laiko per diena leidžiasi humologo iki 6vnt, o bazinio vis dar nereikia. Naktimis jo cukrus nekyla daugiau 7. O su maistu ir nekyla daugiau kaip 18 čia max kas buvo užkile per tiek laiko. Gydytoja sako kad remisijai jau per ilgai kad taip gerai kontroliuojasi be bazinio insulino
QUOTE(Sniegas4 @ 2013 08 04, 07:32)
Genetinius tyrimus mums padarė vasario mėnesį, bet gegužę sužinojau kad atsakymų galim tikėtis nebent rugsėjį nes vis dar niekas neišsiūsta į šveicariją. Mums minėjo kad pagal simptomus labai didelė tikimybė mody tipo nors ir susirgo būdamas 10. Spalio mėnesį bus jau metai laiko per diena leidžiasi humologo iki 6vnt, o bazinio vis dar nereikia. Naktimis jo cukrus nekyla daugiau 7. O su maistu ir nekyla daugiau kaip 18 čia max kas buvo užkile per tiek laiko. Gydytoja sako kad remisijai jau per ilgai kad taip gerai kontroliuojasi be bazinio insulino
Na tai tik valio būtų jeigu pasitvirtintų... Turbūt tikrai būtų lengviau gyventi.
O kai atsigulėte pirmą kartą į ligoninę, jums nedarė antikūnų prie insuliną tyrimo? Mums dabar kai pakėlė ligos istoriją ir pažiūrėjo, kad buvo darytas tas tyrimas ir jau tada parodė padidėjusį antikūnų kiekį - pasakė, kad vilčių mody tipui nėra. Nors vaikas 7 metų, sergam jau beveik 2 metai, bet insulino poreikis irgi labai mažas. Kai negauna saldumynų per dieną užtenka 5-6 vnt trumpo veikimo insulino, o bazinio leidžiame 2 vnt, ir tai buvome kelis kartus pamiršę suleisti, ir nei naktį, nei sekančią dieną jokio neįprasto cukraus nebuvo... Tai vienintelį ką mums pasakė, "turbūt, itin gerai pasisavinamas insulinas"...
QUOTE(vidikė @ 2013 08 05, 10:55)
Na tai tik valio būtų jeigu pasitvirtintų... Turbūt tikrai būtų lengviau gyventi.
O kai atsigulėte pirmą kartą į ligoninę, jums nedarė antikūnų prie insuliną tyrimo? Mums dabar kai pakėlė ligos istoriją ir pažiūrėjo, kad buvo darytas tas tyrimas ir jau tada parodė padidėjusį antikūnų kiekį - pasakė, kad vilčių mody tipui nėra. Nors vaikas 7 metų, sergam jau beveik 2 metai, bet insulino poreikis irgi labai mažas. Kai negauna saldumynų per dieną užtenka 5-6 vnt trumpo veikimo insulino, o bazinio leidžiame 2 vnt, ir tai buvome kelis kartus pamiršę suleisti, ir nei naktį, nei sekančią dieną jokio neįprasto cukraus nebuvo... Tai vienintelį ką mums pasakė, "turbūt, itin gerai pasisavinamas insulinas"...
Darė bet mums nieko nepasakė apie tą tyrimą tik tiek kad jo kasa išmeta daug peptido nežinau kas čia per velnias. Mūsų diabeto mokytoja minėjo kad erikui mody yra labai didelė tikimybė. Rudenį gulsimės į ligoninę reiks grupę vėl tvarkytis. Bus matyt ką mums pasakys
QUOTE(robertuxas68 @ 2013 08 09, 09:44)
Kaip manot vaikui pries keturis menesius buvo tikrintas cukrus tada buvo 4 mmol, o dabar sako kad niezti oda bijau, kad nebutu diabeto
tai čia labai žemas cukrus tikrai nėra ko jaudintis. Diabeto simptomai tai ne odos niežulys, o troškulys, baltos apnašos ant liežuvio, griaužia akis ir gerklę nuo ketonų, skauda pilvą. Šlapimas neįprasto kvapo. Blizgančios akys. Mano sūnui buvo jau labai pažengus liga, jis pakliuvo į renimaciją nes nuo ketonu ne tik gerklę griaužė bet jau ir vemdavo bent kelis kartus per savaitę, kai išvežėm į ligoninę jam jau buvo dideli skausmai pilvo ir nugaros. Tada jam cukrų rado 42mmol kai dabar norma leidžiama iki 6 mmol
QUOTE(Lapė+ @ 2013 08 20, 10:39)
Kadangi bręsta reikalas pasirinkti endokrinologą, natūraliai kyla klausimas, pas ką gydosi Vilniaus cukrinukai?
Sniegas4, ką reiškia "vėl tvarkytis grupę"? Kas kiek laiko tai daroma??
Sniegas4, ką reiškia "vėl tvarkytis grupę"? Kas kiek laiko tai daroma??
Neįgalumas, pas sūnų viodutinio sunkumo neįgalumas jį suteikė 1 metams. Gaunam invalidumą. Kai baigiasi terminas vėl eini pas gydytojus, į komisiją ir vėl skiria kokio sunkumo neįgalumas. Kaikuriems suteikia 2 metams kaikurie gauna be termino