O kur pirkote kama miltus?
QUOTE(liusė @ 2011 04 23, 18:06)
O kur pirkote kama miltus?
juos MB parvežė iš Estijos
keptas camemberto suris:
1 suris -120gr
1 plaktas kiausinis
maltu dziuveseliu
prieskoniu,pipiru
pavolioti suri kiausino plakinyje su prieskoniais ir pipirais,paskui dziuveseliuose.deti i orkaite ir kepti 20-30min.
1 suris -120gr
1 plaktas kiausinis
maltu dziuveseliu
prieskoniu,pipiru
pavolioti suri kiausino plakinyje su prieskoniais ir pipirais,paskui dziuveseliuose.deti i orkaite ir kepti 20-30min.
QUOTE(onute33 @ 2011 04 25, 15:08)
keptas camemberto suris:
atrodo tikras skanestas o kokius prieskonius naudojot?
QUOTE(Kristi_25 @ 2011 04 25, 21:38)
atrodo tikras skanestas o kokius prieskonius naudojot?
nieko ypatinga-tik druska ir pipirai
QUOTE(onute33 @ 2011 04 25, 15:08)
keptas camemberto suris:
o kur suri pirkot?
QUOTE(onute33 @ 2011 04 25, 14:08)
keptas camemberto suris:
Jetau kaip nesveikai skaniai atrodo Įdomu ar ir skonis toks pats
QUOTE(Koxamte @ 2011 04 26, 13:20)
Jetau kaip nesveikai skaniai atrodo Įdomu ar ir skonis toks pats
patikekit-ziauriai skanu .traski plutele o viduje karstas skystas suris.man tai nerealiai skanu.
Žinokit žiauriai skanus toks sūris su bruknių arba spanguolių uogiene...niam niam Ypač prie vyno
QUOTE(onute33 @ 2011 04 26, 15:07)
patikekit-ziauriai skanu .traski plutele o viduje karstas skystas suris.man tai nerealiai skanu.
o kokį būtent sūrį pirkot, pavadinimą gal galit pasakyt, nes tų camembertų būna visokių
La Paella mixta (Ispaniska juros gerybiu ir vistienos paelja)
Is tiesu tikra paella gamina arba vistienos ir triusio arba juros gerybiu. Veliau buvo sumaisyta turistu receptoriams patenkinti.
Teko gyventi keleta metu Ispanijoje, musu megstamas ir daznai gaminamas patiekalas. Su proporcijom sudetinga, bet pabandysiu is akies apskaiciuoti.
- Vistienos gabaliukai, smulkiai padalinti, su kauliukais taip pat;
- Krevetes apie 500g, aisku, skaniau sviezios ir neislukstentos;
- 1-2 sv kalmarai;
- Ryziai 400g, nevirti;
- puse svoguno;
- pora skilteliu cesnako;
- zaliu ankstiniu pupeliu apie 8-10vnt;
- pomidoras;
- koncervuoti artisokai;
- druska, safranas, rozmarino sakele, alyvuogiu aliejus, vanduo.
I ikaitinta keptuve ipilti gerus 5 saukstus alyvuogiu aliejaus ir apkepinti vistienos gabaliukus ant kaitriausios liepsnos. Kai apkepa vistiena, sudeti ziedais pjaustytus kalmarus ir siek tiek apkepti. Tada vistiena ir kalmarus patraukti i keptuves sonus, i vidu supilti smulkintus svogunus ir cesnakus. Kai cesnakai prades "sokti" supilti sutarkuota pomidora. Dabar reiketu dar iberti colorante (lietuviskai butu daziklis), be kurio manau galima apsieiti, nes yra pirkti tik Ispanijoje, jis kaip koks indiskas karis, kuri visur naudoja. Tai net ne prieskonis, o tiesiog spalva.
Siek tiek leisti susilti ir sudeti ankstines pupeles supjaustytas 2-3 cm ilgio. Galima viska kartu sumaisyti ir pora min pakepinti. I keptuve ipilti vandens, kad viska apsemtu, kazkur gaunasi apie 1,5L, kai uzvirs palikti ant silpniausios ugnies 30min. Gaunasi sultinukas, kuri padruskinam ir supilam safrana pries tai uzpyle siltu vandenuku. Kaip ispanai juokauja, leiskit druskinti sveciams, tad jei persudys bus ka kaltinti Sudeti artisoku sirdis perpjautas per puse.
Supilti ryzius pliusu ir atsargiai lopetele paskirtyti po visa keptuve. Auksciausioj temp kepam 7min, kad visas sultinys suburbuliuotu i ryzius. Tik nemaisyti. Tada dar 5min ant letos ugnies, sudedeti virtas krevetes tik, kad pasiltu. Jei dar yra pakankamai skyscio, tada dar pora min. Ryziai turi islikti siek tiek kietoki, bet skanus, valgomi. Paprastai ryziai siek tiek prisvyla, bet taip turi buti. Jei paella ne pridege, reiskia tai prasta paella
Isjungti ugni, ideti rozmarino sakele, uzdengti ranksluostuku ir palaikyti dar 5min, kad subrestu. Atidengti, rozmarino sakele isimti, papuosti citrina.
Skanaus!
Jei kas susidomes placiau, galesiu ideti video paprasciausios gamybos.
Is tiesu tikra paella gamina arba vistienos ir triusio arba juros gerybiu. Veliau buvo sumaisyta turistu receptoriams patenkinti.
Teko gyventi keleta metu Ispanijoje, musu megstamas ir daznai gaminamas patiekalas. Su proporcijom sudetinga, bet pabandysiu is akies apskaiciuoti.
- Vistienos gabaliukai, smulkiai padalinti, su kauliukais taip pat;
- Krevetes apie 500g, aisku, skaniau sviezios ir neislukstentos;
- 1-2 sv kalmarai;
- Ryziai 400g, nevirti;
- puse svoguno;
- pora skilteliu cesnako;
- zaliu ankstiniu pupeliu apie 8-10vnt;
- pomidoras;
- koncervuoti artisokai;
- druska, safranas, rozmarino sakele, alyvuogiu aliejus, vanduo.
I ikaitinta keptuve ipilti gerus 5 saukstus alyvuogiu aliejaus ir apkepinti vistienos gabaliukus ant kaitriausios liepsnos. Kai apkepa vistiena, sudeti ziedais pjaustytus kalmarus ir siek tiek apkepti. Tada vistiena ir kalmarus patraukti i keptuves sonus, i vidu supilti smulkintus svogunus ir cesnakus. Kai cesnakai prades "sokti" supilti sutarkuota pomidora. Dabar reiketu dar iberti colorante (lietuviskai butu daziklis), be kurio manau galima apsieiti, nes yra pirkti tik Ispanijoje, jis kaip koks indiskas karis, kuri visur naudoja. Tai net ne prieskonis, o tiesiog spalva.
Siek tiek leisti susilti ir sudeti ankstines pupeles supjaustytas 2-3 cm ilgio. Galima viska kartu sumaisyti ir pora min pakepinti. I keptuve ipilti vandens, kad viska apsemtu, kazkur gaunasi apie 1,5L, kai uzvirs palikti ant silpniausios ugnies 30min. Gaunasi sultinukas, kuri padruskinam ir supilam safrana pries tai uzpyle siltu vandenuku. Kaip ispanai juokauja, leiskit druskinti sveciams, tad jei persudys bus ka kaltinti Sudeti artisoku sirdis perpjautas per puse.
Supilti ryzius pliusu ir atsargiai lopetele paskirtyti po visa keptuve. Auksciausioj temp kepam 7min, kad visas sultinys suburbuliuotu i ryzius. Tik nemaisyti. Tada dar 5min ant letos ugnies, sudedeti virtas krevetes tik, kad pasiltu. Jei dar yra pakankamai skyscio, tada dar pora min. Ryziai turi islikti siek tiek kietoki, bet skanus, valgomi. Paprastai ryziai siek tiek prisvyla, bet taip turi buti. Jei paella ne pridege, reiskia tai prasta paella
Isjungti ugni, ideti rozmarino sakele, uzdengti ranksluostuku ir palaikyti dar 5min, kad subrestu. Atidengti, rozmarino sakele isimti, papuosti citrina.
Skanaus!
Jei kas susidomes placiau, galesiu ideti video paprasciausios gamybos.