Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 08 22, 11:32)
viename ir tame pačiame laukelyje/daržely užtenka garstyčių. Iki nukerpant mažiausiai 60 dienų praeis (paskaičiuojam - spalio pabaiga), lubinams nebelieka laiko. Po garstyčių galima  būtų žiemkenčius pasisėt.

O dėl sliekų, tai nėra ko čia panikuot. Kur bus maisto, ten jie ir gyvens.

O iš kur jūs tų žemkenčių gaunat? nes niekur nesu mačiusi pirkti
Atsakyti
kažkada Žalioj stotelėj pirkau. Ūkininkų turguose reiktų ieškot, ten kur grūdais prekiauja.

http://www.dotnuvosp...roducts/3/1/g-8
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 22 rugpjūčio 2011 - 11:06
Bet kaip kaip pas jus taip gretai viskas suyra?Pas mane ne,siltnamyje buvau ganaplonai uzdejus rugiu nupjautu o poto is kaimyno gavau su vejapjove nupjautos zoles(tai buvo birzeli) ir beveik viskas tebera.Tad galvoju kaip pasesiu rugius g.gif O dar buvau zie.cesnakus apmulciavus panasiai tik vietoj vejos zolytes dejau ravejas ir garsvu lapus,tai garstycios labai blankiai sudygo,tokiais lopeliais.Mulciuoti yra gerai,nes nereikia ravet ir purent,bet man gavosi nekas :hmKaune grudu seklu yra Aleksoto turguje pirkti pas ukininkus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 22 rugpjūčio 2011 - 11:57
QUOTE(Venta9 @ 2011 08 22, 12:53)
Bet kaip kaip pas jus taip gretai viskas suyra?

Greičiausiai nuo valgytojų kiekio priklauso biggrin.gif . Man atrodo, jei mulčo sluoksnis ilgai stovi vietoj, tai kažkas ten nelabai tvarkoj (per plonai, per storai, per sausai ir t.t.), kad gyventojų trūksta g.gif
Pas mane vienos lysvės mažiau, kitos labiau "valgesnės", bet bendrai paėmus, tai vejos žolytė tiesiog sprogsta beveik per kelias dienas doh.gif
QUOTE(edinka @ 2011 08 21, 23:32)
Bet gi per žiemą kieti augalai nesuyra, tai kaip po to pavasarį sėti, kai ant dirvos visokios "kakos" voliojasi... blink.gif  Na jau ne, geriau aš mulčiuosiu šiaudais ir žolyte, o visa kita - į kompostinę arba laužą.

Man šitoj situacijoj labai gelbsti šakų smulkintuvas - visokius stagarus ir šakeles perleidžiam per jį - ir mulčas ilgiau grojantis gaunasi, ir pats mulčiavimas daug patogesnis, malonesnis (ir vaizdas estetiškesnis blush2.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 22 rugpjūčio 2011 - 13:13
QUOTE(bitule @ 2011 08 22, 14:10)
Greičiausiai nuo valgytojų kiekio priklauso  biggrin.gif . Man atrodo, jei mulčo sluoksnis ilgai stovi vietoj, tai kažkas ten nelabai tvarkoj (per plonai, per storai, per sausai ir t.t.), kad gyventojų trūksta g.gif
Pas mane vienos lysvės mažiau, kitos labiau "valgesnės", bet bendrai paėmus, tai vejos žolytė tiesiog sprogsta beveik per kelias dienas  doh.gif

Man šitoj situacijoj labai gelbsti šakų smulkintuvas - visokius stagarus ir šakeles perleidžiam per jį - ir mulčas ilgiau grojantis gaunasi, ir pats mulčiavimas daug patogesnis, malonesnis (ir vaizdas estetiškesnis  blush2.gif ).

Mulčiuoju jau daugiau negu tris metus,tad šiltnamiuose žolė sunyksta labai greitai.
O lapai būna tamsūs ,tad juos išvis greit suvalgo.
Atsakyti
Kitąmet noriu pabandyti užauginti bulve po šiaudais. Kaip man teisingai paruošti žemę? Toje vietoje, kur galvoju bulvių laukelį daryti augo kviečiai, dabar jie jau nukulti, liko šaknys. Galvoju ant tų šaknų kloti kartoną ir jį užmulčiuoti.... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2011 08 22, 16:17)
Kitąmet noriu pabandyti užauginti bulve po šiaudais. Kaip man teisingai paruošti žemę? Toje vietoje, kur galvoju bulvių laukelį daryti augo kviečiai, dabar jie jau nukulti, liko šaknys. Galvoju ant tų šaknų kloti kartoną ir jį užmulčiuoti....  rolleyes.gif

kam tas kartonas?Bulves geriausia negiliai įtepti į žemę ir mulčiuoti tiek šienu,tiek šiaudais.Vien šiaudais ne kas ,nebent labai gera žemė.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 08 22, 12:53)
Bet kaip kaip pas jus taip gretai viskas suyra?Pas mane ne,.

Pas mane ir ne visur suyra g.gif Ypač šiltnamyje. Džiaugiausi, kad laistyt dažnai nereikia, bet kai pakeliu mulčą- sausa g.gif Ar nebus čia priežastis g.gif Tiesiog drėgmės trūksta g.gif Sliekai eina ten, kur maisto yra, bet nebūna ten, kur sausa. Aš taip sąmprotauju g.gif
Papildyta:
QUOTE(argus @ 2011 08 22, 11:53)
O iš kur jūs tų žemkenčių gaunat? nes niekur nesu mačiusi pirkti

Žiemkenčiai- tai tokia kultūra, kuri išbūna pasėta laukuose iš rudens per žiemą. Pavasarį sužaliuoja. Gali būti žieminiai rapsai, rugiai, kvietrugiai, gal dar kas blush2.gif Aš naudoju rugius. Pirkti tikrai yra pas ūkininkus arba turguje prie pašarų gyvuliams. Ir sėklų paduotuvėje. Rugių esu pirkusi netgi Maximoje, prie eko kruopų, bet tas buvo prieš kelis metus, gal dabar nebūna g.gif
Papildyta:
QUOTE(bitule @ 2011 08 22, 14:10)
Man šitoj situacijoj labai gelbsti šakų smulkintuvas .

Nu, čia mano svajonė šitas daiktas wub.gif Ot, prasineščiau per krūmynus thumbup.gif Labai puiku, kad jį turi drinks_cheers.gif Ar elektrinis?
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2011 08 22, 14:26)
O lapai būna tamsūs ,tad juos išvis greit suvalgo.

O kodėl jie tamsūs būna g.gif Ar jau tokius patrūnijusius sudedi rudens gale g.gif
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2011 08 22, 16:17)
Kitąmet noriu pabandyti užauginti bulve po šiaudais. Kaip man teisingai paruošti žemę? Toje vietoje, kur galvoju bulvių laukelį daryti augo kviečiai, dabar jie jau nukulti, liko šaknys. Galvoju ant tų šaknų kloti kartoną ir jį užmulčiuoti....  rolleyes.gif

Kartoną kloja, kiek žinau, ant velėnos, kur žemė nepuri g.gif Gal po kviečių jo nereikia g.gif Niekad nebandžiau taip auginti, bet pavasarį bandysiu ir aš g.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 08 22, 20:27)
kam tas kartonas?Bulves geriausia negiliai įtepti į žemę ir mulčiuoti tiek šienu,tiek šiaudais.Vien šiaudais ne kas ,nebent labai gera žemė.

na, kad žemė piktžolėm neužželtų... rolleyes.gif tai nereikia? Žemė nėra labai gera, tokia prie molio.. Tai man palikti tą žemę ramybėj iki pavasario, o paskui sodinti bulves šiek tiek įterpiant į žemę, užmulčiuoti ir stebėti, kad mulčo netrūktų?

QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 22, 21:05)
Kartoną kloja, kiek žinau, ant velėnos, kur žemė nepuri g.gif Gal po kviečių jo nereikia g.gif Niekad nebandžiau taip auginti, bet pavasarį bandysiu ir aš  g.gif

na, žemė ten nėra puri... rolleyes.gif tai nebežinau dabar- reikia to kartono, ar nereikia.. doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 22 rugpjūčio 2011 - 21:56
QUOTE(*GREISI* @ 2011 08 22, 14:26)
Mulčiuoju jau daugiau negu tris metus,tad šiltnamiuose žolė sunyksta labai greitai

drinks_cheers.gif tikrai, pastebėjau, kad kuo senesnė lysvė, tuo geriau ten viskas dirba bigsmile.gif
Nu, čia mano svajonė šitas daiktas

Na, ne tokia ir nepasiekiama ta svajonė biggrin.gif, pirkom dėvėtą, tai kaina visiškai nesikandžiojo, o naudos tikrai daug thumbup.gif
Dabar svajoju kaip būtų gerai turėti veikiančią akselinę blush2.gif - stambesnei žolei smulkinti. Bet šitam agregatui nemažai vietos reikia, neišsitektų mūsų ūkelyje.

QUOTE(rytorasa @ 2011 08 22, 22:54)
tai nebežinau dabar- reikia to kartono, ar nereikia..  doh.gif  biggrin.gif

Turbūt reikia žiūrėti pagal situaciją - kokio lygio žolynas ir velėna.
Aš tai jau dabar užmulčiuočiau, o pavasarį beliktų tik bulves suslėpti ir dar ant viršaus šiek tiek mulčo pridėti.
Šiemet eksperimentavau - tiesiai ant laukinės pievos dėjau bulviukus (be jokio kartono ar komposto), užklojau čia pat nurauta žole ir... pamiršau. Šiandien buvo bulviakasis - nelabai gausu, bet sėklai kiaušinio dydžio bulvyčių turėsiu pakankamai thumbup.gif .
Atsakyti

Laba diena.

O pas mane pusė kiemo nuklota ąžuolo lapais, nes jis pas mus didelis ir auga visai netoli namo. Jau taip džiaugiausi, kad nuklosiu visą daržą lapais, bet dabar galvoju, gal negerai g.gif Nu nebent durpės ant viršaus sluoksnelį užpylus . Ar ne taip supratau? g.gif

Nu, čia mano svajonė šitas daiktas wub.gif Ot, prasineščiau per krūmynus  thumbup.gif  Labai puiku, kad jį turi drinks_cheers.gif Ar elektrinis?
Papildyta:

Kartoną kloja, kiek žinau, ant velėnos, kur žemė nepuri g.gif Gal po kviečių jo nereikia g.gif Niekad nebandžiau taip auginti, bet pavasarį bandysiu ir aš  g.gif

Smulkintuvas ir mano svajonė, nes kiekvieną pavasarį daugybę šakų nugenim, paskui jas net tenka išvežt, labai vietos užima, o susmulkinus dėt ant daržo būtų liuks. biggrin.gif

Kartoną dėjau. Pirmi metai bulves sodinau toje vietoje, pieva iki tol buvo, tai reikėjo. Kitąmet jau gal nebedėsiu, bus žemė puresnė. (kurmiai dar priedo gerai praars doh.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2011 08 24, 13:15)
Kartoną dėjau. Pirmi metai bulves sodinau toje vietoje, pieva iki tol buvo, tai reikėjo. Kitąmet jau gal nebedėsiu, bus žemė puresnė. (kurmiai dar priedo gerai praars  doh.gif  ).

bigsmile.gif labai įdomu, gal galit smulkiau papasakoti? Kartoną dėjot rudenį ar pavasarį, kaip augo, koks derlius? 4u.gif
Atsakyti