Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gaminate tyreles namuose?

mano dukrytei 5,5 mėn ir jau valgo visokį maistą (košeles, tyreles, daržovienes), tačiau pirktines. norėčiau pati pagaminti, tačiau nežinau kaip. pasidalinkite patirtimi: kokias daržoves naudojate, kiek verdate, kaip sutrinate, ar dedate mėsos ir pan.
Atsakyti
Mano dukra tirsta maisteli pradejo valgyt nuo keturiu men. Pradzioje pirktini, o dabar gaminu pati. Kruopines koses perku vaikiskas, pvz hipp grikiu, labai megsta smile.gif ju pati neverdu, nes man nelabai iseina taip smulkiai sutrinti blush2.gif
Bet turint kavamale, galima kruopas sumalti ir uzplikyti, taip paprasciau, bet as tik pora kartu taip gaminau pas mama ( nes aparetelio malimui neturiu )
Darzoves verdu pati. Naudoju morkas, moliugus, brokolius (nelabai skani ta kose gaunas), bulves, ziedinius kopustus, paprastus kopustus. Verdu tris darzoves apie pusvalandi (priklauso nuo gabaliuku dydzio) ir sutrinu su blenderiu. Idedu sviestuko ar aliejaus slakeli ir valgom smile.gif Pradzioje, kol nelabai valgydavo, paskaninimui i virimo pabaiga idedavau obuolio. Labai pagerina skoni thumbup.gif
O apie mesyte dar nieko negaliu pasakyt, nes tik siandien parsivezem triusienos ir jau ryt bandysiu virti g.gif
Atsakyti
QUOTE(jkrista @ 2006 02 19, 17:59)
mano dukrytei  5,5 mėn ir jau valgo visokį maistą (košeles, tyreles, daržovienes), tačiau pirktines. norėčiau pati pagaminti, tačiau nežinau kaip. pasidalinkite patirtimi: kokias daržoves naudojate, kiek verdate, kaip sutrinate, ar dedate mėsos ir pan.

Mes papildoma maista pradejome valgyti 5.5 men. Pradzioj pirkau Milupa ir Hipp...Per Kaledas gavome dovanu smulkintuva, tai teko isbandyti paciai ir nuo tada valgome tik namie gamintas tireles tongue.gif Darzoviu tyrelem naudoju bulve-morka, bulve-kopustas, bulve-morka-kopustas, bulve-morka-cukinija. Verdu mazdaug apie pusvalandi smile.gif tada susmulkinu, dedu sauksteli aliejaus ir truputi likusio darzoviu sultinio, kad butu skystesne kosele...Nuo 6.5 men pradejome ragauti ir mesyte: versiena, kalakutiena ir triusiena...Ja verdu apie 1 val ir susmulkinus dedu kartu i darzoviene...
Koses dazniau perku jau paruostas, kur reikia tik uzpilti vandenuku, bet jei prisiruosiu, tai kartais isverdu kukuruzu, ryziu, avizu ar grikiu kruopu, jas susmulkintu smulkintuvu, dedu sauksteli aliejaus ir sauksteli tyreles...Mazasis valgo, net ausys linksta... biggrin.gif
Taip pat kartais pasmulkinu is kaimo atveztu obuoliu, bet labiau patinka pirktines tyreles... tongue.gif
Atsakyti
ačiū toms, kurios pasidalino savo receptais.
beje, o daržoves perkate paprastas, ar iš ekologinių prekių skyriaus? na pas mus provincijoj, tai su ekologinėm daržovėm problema.....
ir dar noriu mamų paklausti: ar verdate tik vieno karto porciją, ar šiek tiek daugiau ir maitinate dar ir kitą dieną?
Atsakyti
QUOTE(jkrista @ 2006 02 23, 13:03)
ačiū toms, kurios pasidalino savo receptais.
beje, o daržoves perkate paprastas, ar iš ekologinių prekių skyriaus? na pas mus provincijoj, tai su ekologinėm daržovėm problema.....
ir dar noriu mamų paklausti: ar verdate tik vieno karto porciją, ar šiek tiek daugiau ir maitinate dar ir kitą dieną?

Stengiuosi surasti ekologiskas, bet jei nepavykstas, tai perku bent jau lietuviskas blush2.gif verdu tik vienam kartui...niu puse bulves, puse morkos....bet ka darysi, norisi, kad butu sviezias maistelis tongue.gif
Atsakyti
Mes kietą maista pradėjome valgyti nuo 4mėn. daržoves taip pat verdu pati, turime kaimą, o kruopines perkame, taip patarė gyd., sakė, kad iš pirktinių ryžių košių būna pašalintas kažkoks elementas, kuris kietina viduriukus. Pastebėjau, kad labiau valgome ne tų populiarių firmų Hipp,milupos, o bebe košes, tarp kitko bandžiau pienišką bebe ryžių su bananais, tai nepatiko, vis į gumuliukus sukrenta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksis: 23 vasario 2006 - 17:48
QUOTE(Oksis @ 2006 02 23, 18:46)
tarp kitko bandžiau pienišką bebe ryžių su bananais, tai nepatiko, vis į gumuliukus sukrenta.

man irgi susigumulavo sita kose....tai as pora kartu pabandziau, o po likusia pati suvalgiau blush2.gif ir tokios gumuluotos nenoriu vaikui duoti, ir siaip ji kazkokia gliti man pasirode
Atsakyti
Aš daržovienę verdu iš bulvių, morkų, kopūsto, kartais įmetu svogūniuko, kurį išvirus išimu(jis dėl kvapo) ir mėsytės. Verdu viską kartu ir apie 30 -40min. neilgiau.Po to įpilu šlakelį aliejaus ir sutrinu blenderiu. Skaniai gaunasi, tik mano vaikui tai pastoviai atsibodo. Kad ir kartą per dieną, bet tas pats. Reikia kažką naujo galvot
Atsakyti
Mano mažylė pirktinių košelių griežtai atsisako, todėl viską gaminu pati. Verdu įvairias daržoves: žiedinius kopūstus, brokolius, morkas, bulves, kopūstus, po to jas sutrinu ir įdedu šiek tiek alyvuogių aliejaus (labai mėgstam biggrin.gif ), taip pat verdu ir grūdų košytes, ypač patinka NORDIC (ekspress), jos labai greit išverda, būna purios ir labai skanios. Šių košyčių būna pirkti įvairiausių rūšių: avižų, grikių, 5 grūdų, 4 grūdų, taip pat su įvairiomis uogomis ir vaisiais. Kad neatsibostų, tai daržovių tyrės įdedu į pvz., grikių košę ar avižų. O vaisines tyreles taip pat galima pačiai pasidaryti: sutrinti pvz.,bananą su obuoliu, obuolį su persiku ir pan.
Atsakyti
o aš išverdu 2 dienom iš karto, tai kas antrą dieną gaunasi gamint. Įdedu į tuščią indelį ir į šaldytuvą. ax.gif
Atsakyti
Aš irgi dažniausiai verdu 2 dienom . Iš pradžiu virdavau 1 , bet dabar tai 2 dienom( bet čia kalbu apie daržovienę ) o vietoj kruopų naudoju dribsnius , pora min. ir viskas paruošta...
Atsakyti
O man seselė patarė dabar pirkti ne šviežias daržoves, bet šaldytas - daugiau vitaminų nei šviežiose ax.gif
Atsakyti