Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuviniai žiedai, 14 tema

QUOTE(brumbrumai @ 2011 06 27, 15:31)
o as sviesu geltona labai megstu biggrin.gif pvz toki CIA

Tai cia kaip suprantu tas taip vadinamas blyskusis auksas smile.gif
Jis Amerikoj populiarus, vienos pazistamos suzadetinis amerikietis pasipirso jai su tokiu ziedeliu ir vestuvinis ju bus toks.
user posted image
user posted image
Nu man jis vistiek kaip bizuterinis. tongue.gif Bet grazesnis negu ryskiai geltonas. drinks_cheers.gif
QUOTE(biti atskrend @ 2011 06 27, 16:15)
Diskutuot, kurios spalvos auksas grazesnis tikrai ner tikslo.

Gincytis nera tikslo, o diskusija visada prasminga, jei tik i tema. mirksiukas.gif
QUOTE(mafijozė @ 2011 06 27, 19:26)
Ir dar vienas klausimas, jei tėvai dar gyvi, ir neišsiskyrę, ar gali atiduoti savo vestuvinius žiedus? Ar tai normalu? Anyta atidavė savo žiedus, nes jie patys jų nenešioja nes "neįtelpa", bet vis delsiu eit pas juvelyrą, man kažkaip gaila atrodo tų jų žiedukų  unsure.gif

Na cia toks klausimas kur susikerta du poziuriai. Is etines puses tikrai taip, vede zmones, net neissiskyre atiduoda savo ziedus kitai porai... bet kita vertus yra kas vertina is tos blaivios realistiskos puses, ziedas tik simbolis , metalo gabalas ir tiek. Cia kaip paziuresi. Man asmeniskai irgi butu nejauku. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mafijozė @ 2011 06 27, 19:26)
ačiū už išsamų paaiškinimą  4u.gif
Kai juvelyrui pasakiau, kad atsinešiu tėvų senus vestuvinius žiedus, tai jis pasakė, kad jie greičiausiai ir bus tie raudono tarybinio aukso.
Man juvelyras sakė, kad jei atsinešam savo raudoną auksą, o norim geltono, tai spalvos keitimas kainuos +50Lt.
Ir dar vienas klausimas, jei tėvai dar gyvi, ir neišsiskyrę, ar gali atiduoti savo vestuvinius žiedus? Ar tai normalu? Anyta atidavė savo žiedus, nes jie patys jų nenešioja nes "neįtelpa", bet vis delsiu eit pas juvelyrą, man kažkaip gaila atrodo tų jų žiedukų  unsure.gif

Nesamone, kazkas ryskiai pelnosi is nieko nezinanciu zmoniu. Siulyciau nueiti pas kita juvelyra, jei tikrai galvojat apie spalvos keitima. ax.gif
Atsakyti
nezinau, nebent Jus labai laaabai gerai numanot juvelyro darba, bet kur mes buvom tai visi sake,kad is vienos spalvos aukso keitimas i kita spalva kainuoja, nes jie grynina auksa ir taip toliau.....
Atsakyti
QUOTE(MissR @ 2011 06 27, 20:57)
man panasi dilema iskilo, tik tiek, kad busimo vyro tevai atidave savuosius ziedus, nes jie senai issiskyre
tik dilema tokia, kad esu truputi prietaringa  blush2.gif  o atiduotu ziedeliu savininku santuoka buvo svelniai tariant ne itin sekminga, tad kazkaip baisoka lydyti is ju savuosius ziedelius  blush2.gif  ar jums mielosios nekyla tokiu problemu ?

Pas mus buvo panasi situacija, tai mes visgi nutarem darytis naujus ziedelius, del viso pikto mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ayrikaa @ 2011 06 28, 07:52)
nezinau, nebent Jus labai laaabai gerai numanot juvelyro darba, bet kur mes buvom tai visi sake,kad is vienos spalvos aukso keitimas i kita spalva kainuoja, nes jie grynina auksa ir taip toliau.....

Čia kokiame mieste juvelyrai šitaip sako? biggrin.gif Jei spalvos "keitimas" ir kainuoja, tai tikrai ne +50 Lt cool.gif, ir tai tik tuo atveju, jei balta spalva išgaunama naudojant paladį, o ne pigesnes priemaišas. Esu darius papuošalus pas 2 juvelyrus Vilniuje, daviau savo rausvą "rusišką" auksą, o pasiėmiau balto aukso dirbinius, mokėjau tik už juvelyro darbą. Kaune prieš gerus 12 metų pas juvelyrus Stromilus baltas auksas kainavo šiek tiek daugiau (bet tikrai ne dvigubai!), bet tuomet jie buvo vieni iš pradininkų, pradėję gaminti dirbinius iš balto aukso...
Atsakyti
QUOTE(Rimaz @ 2011 06 28, 09:18)
Čia kokiame mieste juvelyrai šitaip sako? biggrin.gif Jei spalvos "keitimas" ir kainuoja, tai tikrai ne +50 Lt cool.gif, ir tai tik tuo atveju, jei balta spalva išgaunama naudojant paladį, o ne pigesnes priemaišas. Esu darius papuošalus pas 2 juvelyrus Vilniuje, daviau savo rausvą "rusišką" auksą, o pasiėmiau balto aukso dirbinius, mokėjau tik už juvelyro darbą. Kaune prieš gerus 12 metų pas juvelyrus Stromilus baltas auksas kainavo šiek tiek daugiau (bet tikrai ne dvigubai!), bet tuomet jie buvo vieni iš pradininkų, pradėję gaminti dirbinius iš balto aukso...

mes buvom rotundo g. , smetonos g., ziedu valdovose. gal tiesiog Jus nesidomejot ar tai kainuoja smile.gif mes net daugiau mokejom nei 50lt
Atsakyti
QUOTE(ayrikaa @ 2011 06 28, 09:38)
mes buvom rotundo g. , smetonos g., ziedu valdovose. gal tiesiog Jus nesidomejot ar tai kainuoja  smile.gif mes net daugiau mokejom nei 50lt

Aš apskritai mėgėjiškai domiuosi juvelyrika, tad "nepasidomėjimu" manęs įtarinėti nereikia rolleyes.gif Be to, pas abu juvelyrus gavau ir juvelyrinių gaminių galutinės kainos detalizacijas (pvz., akmenukai į žiedą - po xx Lt, darbas - xxx Lt, prabavimas (prabavimo rūmuose) - xx Lt).
Papildomai gali kainuoti aukso prabos "kėlimas" (mūsų tėvų ar senelių laikų vestuviniai žiedai kai kuriais atvejais būdavo ne šiuo metu standartiškai juvelyriniams dirbiniams naudojamos 585 prabos, o 375), tokiu atveju į auksą reikia pridėti gryno aukso (958), - tada be abejo, kainuos papildomus pinigus.
Atsakyti
QUOTE(ayrikaa @ 2011 06 28, 08:52)

Na, aš dar kartą pasikartosiu, kad mums juvelyras sakė, kad spalvos keitimas įeina į darbo kainą. Ir mums ji nesikeitė priklausomai nuo norimų aukso spalvų. smile.gif

QUOTE(Rimaz @ 2011 06 28, 10:58)
Papildomai gali kainuoti aukso prabos "kėlimas" (mūsų tėvų ar senelių laikų vestuviniai žiedai kai kuriais atvejais būdavo ne šiuo metu standartiškai juvelyriniams dirbiniams naudojamos 585 prabos, o 375), tokiu atveju į auksą reikia pridėti gryno aukso (958), - tada be abejo, kainuos papildomus pinigus.

Čia sutinku, bet ne visai taip smile.gif, tiesiog paskaičiuoja truputį kitu santykiu tą 375 auksą, daugiau jo reikia norint iš jo padaryti 585 prabos žiedus. Negaliu darbar tikslių proporcijų nepamenu, bet man rodos, kad 1g 375 aukso atitinka ~0,64g 585 aukso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neriuke: 28 birželio 2011 - 10:18
QUOTE(Neriuke @ 2011 06 28, 10:10)
Čia sutinku, bet ne visai taip smile.gif, tiesiog paskaičiuoja truputį kitu santykiu tą 375 auksą, daugiau jo reikia norint iš jo padaryti 585 prabos žiedus. Negaliu darbar tikslių proporcijų nepamenu, bet man rodos, kad 1g 375 aukso atitinka ~0,64g 585 aukso.

Gali būti, nesiginčysiu: kadangi man nei karto nereikėjo "kelti" tos prabos, tai dėl kainos skaičiavimo nesigilinau smile.gif
Bet kokiu atveju normalūs juvelyrai nebando užsidirbti "ant" klientų nežinojimo ar nepatyrimo gaminant papuošalus rolleyes.gif

O šiaip greitai pagooglinus, galima rasti, iš ko standartiškai susideda juvelyrinių dirbinių auksas:
Labiausiai paplitęs 585 prabos auksas, kurio spalva priklauso nuo priemaišų. Pvz., 585 prabos auksas su 36 % sidabro ir 5,7 % vario būna žalsvokas, su 18,3 % sidabro ir 23,4 % vario – rausvas, su 8,3 % sidabro ir 33,4 % vario – raudono atspalvio.
585 prabos baltasis auksas – 23,7-28,7 % sidabro, 13,0-18,0 % paladžio ar 17 % nikelio, 8,7 % cinko, 16,0 % vario.

Kad būtų aiškiau, bet kokiame 585 prabos aukse yra 58,5% aukso, o visa kita - aukščiau pavardintos "priemaišos". Tai pažiūrėkite, už kokias gi priemaišas reikėtų primokėti papildomai po 50 Lt už gramą (?!) balto aukso: sidabras, nikelis, cinkas, varis net ir šiais laikasi kainuoja "kapeikas" cool.gif Šiek tiek brangiau kai kurie juvelyrai gali imti už baltą auksą, jei į jį dedamas paladis, o ne nikelis.
Atsakyti
As pati pas juvelyra gaminausi ziedelius, isklausinejom su Mb visko, kaip isgaunamos spalvos, kodel, dengti ar nedengti ir pan. Gramas aukso kainuoja 65 lt, is kur gali but pergaminimas 50 lt? biggrin.gif Vilniuje yra "aferistu", kurie apgaudineja zmones ir ima nerealius pinigus, esu jau susidurus tik aisku ne sioje srityje. Taip, kad manes nestebina, kad jie uz nieka, ima po 50 lt. biggrin.gif
Kuo prestiziskesne juvelyrikos parduotuve ar salona pasirenkat, tuo didesnius pinigus teks moketi. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juoduke`: 28 birželio 2011 - 10:57
o nunesus juvelyrams senus ziedus, apyrankes, butent is ju ir gamina naujus ziedus (vestuvinius)?
ar galbut tuos senus atnestus dirbinius tiesiog ilydo i bendra metalo lauza ir daro kitus dirbinius, o jau naujus musu ziedus taip pat gamina is jau kito turimo juvelyro aukso?
tikiuosi supratot mano kvaila klausima, tiesiog idomu man
nes kaip jau minejau turime senus teveliu aukso ziedus bet is ju nelabai norime gamintis savuosius, nes ju santuoka buvo labai nenusisekusi o mes prietaringi tad..
idomu gal kazkaip galime islosti kad ir tie senieji ziedai nesivoliotu lentynoj, ir kad ir mes savuosius vestuvinius pasigamintume tik jau ne is tu nelemtuju ziedu aukso blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
tikrai daro ne is jusu smile.gif jie lydo viska bendrai...
Atsakyti