Labai dėkui už atsakymą
QUOTE (Ritukas @ 2004 06 09, 20:05) |
Nutariau išsitiesinti dantis, tam reikia dėti breketus, bet, kai ortodontai padarė panoraminę nuotrauką pasakė, kad padėtis ne kokia, nes apačioje vienas protinis dantis nėra išdygęs, jis guli horizontaliai smegenyse ir savo viršutine dalimi įsirėmęs į septinto danties šaknį, tarsi stumia tą dantį. |
QUOTE (kasiopeja @ 2004 06 10, 07:49) |
Pas mane tas pats su trim protiniais dantim. Du jau sėkmingai ištraukė, liko vienas. Man rodosi, kad dėl danties rovimo baisumo tik pasakos - man chirurgas tiesiog užšaldė vieną pusę, mažumėlę "ragus aplaužė" dantukams ir išrovė šaknį. Kai rovė pirmą dantį, net nejutau. Ir paskui tik keletą dienų paskaudėjo. Kai rovė antrą dantį, reikėjo pjauti danteną, nes protinis dantis buvo giliai pasislėpęs po 7 dantim, Be to, jo šaknis buvo kabliuko formos tai gydytojas turėjo paprakaituoti, kol išrovė. Po šio rovimo man žandikaulį skaudėjo beveik 3 savaites. Dabar savo eilės laukia trečias protinis dantis, kuris irgi dygsta horizontaliai ir stumia gretimą dantį. ![]() Prieš pradedant rauti dantis aš buvau baisingai persigandusi, prisiklausiusi visokių baisingų istorijų ir pan. Baidžiausi procedūros kaip velnias kryžiaus. Bet dabar man taip neatrodo. Tai tikrai nėra taip baisu ar skausminga, kaip gali pasirodyti. Nesakau, kad visai neskauda, bet tai tikrai nėra taip baisu. Be to, dabar yra daug įvairių vaistų nuo skausmo. Taigi, ryžtis vertėtų. Ypač todėl, kad paskui mažiau problemų būtų ![]() |
QUOTE (Ritukas @ 2004 06 10, 10:07) |
Va man tas vienas protinis gana giliai palindęs po 7 dantim, tai bet kokiu atveju reiks pjauti dantenas ir ten knaisiotis, šaknis irgi labai ilga. O kaip suprast mažumėlę"ragus aplaužė", tai tie dantys jau buvo išdygę, ta prasme matėsi pats dantis? ![]() ![]() |
QUOTE (kasiopeja @ 2004 06 10, 12:25) |
Man dar gydytojas patarė prieš raunant dantis profilaktiškai pasidaryti visų dantų valymą (higiena), kad burnoj būtų mažiau bakterijų. o kas gali būti negerai su širdim? Juk ten ne narkozę daro, o tik vietinį nuskausminimą. |
QUOTE (Ritukas @ 2004 06 10, 10:49) |
Na matai kaip jau rašiau man yra širdies yda, todėl esant tokiai ligai raunant net ir neprobleminį dantį reikia gerti antibiotikus, o čia aš dar ir jiems alergiška, na gal ir atsirastų tokia antibiotikai kuriems būčiau nealergiška, bet reikia tyrimus atlikti. Jei po rovimo negersiu vaistų gali būti uždegimas, kuris labai pakenktų širdžiai, kuri pas mane tikrai silpna. Greitu laiku laukia širdies operacija ![]() ![]() |
QUOTE (kasiopeja @ 2004 06 10, 13:06) | ||
Siaubas. Labai gaila, kad pas tave tokios problemos. Bet tikiuosi kazkaip vistiek issispres. ![]() |
QUOTE (Stomatologė @ 2004 06 10, 15:17) |
Nepergyvenk, Rituk. Nervai ir bloga nuotaika cia tikrai nepades. Kai tik bus liudna, apkabink savo mazaja grazuole ir visas tavo pasaulis nusidazys rausvomis spalvomis. Esu isitikinusi, kad puse gydymo sekmes priklauso nuo paciento nusiteikimo. Tad auksciau nosi ![]() O as tau israsau recepta tikejimui, kad viskas bus labai gerai. ![]() O mes cia esame tam, kad padetume tau islikti tvirtai ir linksmai. Viena maza mergaite sirgo veziu. Taciau ji tikejo, kad jei islankstys tukstanti gerviu- pasveiks. Ir is tikruju, islanksciusi sias gerves ji pasveiko..... O cia... Tik keli dantukai!!! ![]() |