Elena super
Kukuliai medaus- gastyčių padažeJie puikūs, mikšti, pūrus su labai aromatingu, švelniu gomuriui padažu.

0.5 kg. maltos jautienos, galima ir kiaulieną
2 riekelės batono
pieno joms išmirkyti
kiaušinis
svogūnas
kelios skiltelės česnako
druska, pipirai
Batono riekeles užmerkti piene, susmulkinti svogūną ir česnaką. Į mėsą maišyti kiaušinį, batoną vos nusunktą ir svogųną su česnaku, druską, pipirus ir viską gerai išminkyti.
Formuoti nedidelius kukulius, apvolioti juos miltuose ir apkepti keptuvėje ant aliejaus iš abiejų pusių.
Padažas:
400 ml.vandens
2 šaukštai angliškų grūdėtų garstyčių
1 šaukštas medaus
1.5 kubelio bet kokio sultinio.
2 šaukštai miltų
kelios skiltelės česnako
Karštame vandenyje ištirpinti kubelius sultinio,įmaišyti garstyčias, medų ir česnaką.Į kitą dubenelį suberti miltus ir po truputėlį maišant pilti padažą, kad neliktų gumulėlių.
Į gilią keptuvę sudėti kukulius ir užpilti padažu. Maišant kepti ant nedidelės ugnies 5-7 min.
Uždengti ir leisti pastovėti dar 10 min.
Skanaus!!!