Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Ingridamis @ 2011 03 12, 17:13)
Mane tai domina ruginio raugo santykis mieliu atzvilgiu,tai dabar knisuosi,po Nataliunciko blog'a ir radau,kad avizinei duonelei pas ja dedasi 1,5 a.s.sausu mieliu arba 150 gr.kvietinio raugo.
Einu toliau ieskot,kaip ji keicia su ruginiu... mirksiukas.gif
O prie elementarios duonos radau,kad 1,5 a.s.sausu mieliu keicia 400gr.kvietinio raugo.Tai net nezinau kaip cia dabr reikia...

ant 500g miltų drąsiai imkit 150-200g raugo, raugo galima imt ir daugiau, dėl to duona/batonas nesubliūkš kaip su mielėm, tik greičiau iškils. Taip patartina jei tešla sunki mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 12, 19:22)
ant 500g miltų drąsiai imkit 150-200g raugo, raugo galima imt ir daugiau, dėl to duona/batonas nesubliūkš kaip su mielėm, tik greičiau iškils. Taip patartina jei tešla sunki mirksiukas.gif

Oi aciu,tai turbut pataikiau,idejau 200gr raugo ant 500/600 gr miltu ,tai dabar laukiu kol pakils,tik sakyciau man tas procesas labai jau letai vyksta ,nors namuose baisiai silta,net 26 C silumos,nors cia tik antra duonele su raugu,bet pirma irgi intensyviausiai kilo,jau idejus i orkaite,tai sakau gal raugas nelabai aktyvus,nors suburbuliavo gan neblogai,ne dvigubai,bet pakilo.
Atsakyti
QUOTE(Ingridamis @ 2011 03 12, 19:35)
Oi aciu,tai turbut pataikiau,idejau 200gr raugo ant 500/600 gr miltu ,tai dabar laukiu kol pakils,tik sakyciau man tas procesas labai jau letai vyksta ,nors namuose baisiai silta,net 26 C silumos,nors cia tik antra duonele su raugu,bet pirma irgi intensyviausiai kilo,jau idejus i orkaite,tai sakau gal raugas nelabai aktyvus,nors suburbuliavo gan neblogai,ne dvigubai,bet pakilo.

jei norit greičiau, tada galima ir daugiau įdėt mirksiukas.gif

NAUJA TEMA , tik šią pabaigsim ir kraustomės
Atsakyti
Sakykit, kokiu santykiu deti kvietinius auksciausios rusies miltus (nu ar prastesnius) ir kvietinius rupius miltus?
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 03 12, 19:53)
Sakykit, kokiu santykiu deti kvietinius auksciausios rusies miltus (nu ar prastesnius) ir kvietinius rupius miltus?

čia jau skonio reikalas
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 12, 19:56)
čia jau skonio reikalas


Jergau, ar labai skonis skiriasi, kai ju idedi daugiau.. aisku, paklausiau, jau kai sudejau, bet dejau 600 g rupiu kvietiniu, ir apie 1 kg aukscaiusios rusies.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 03 12, 19:58)
Jergau, ar labai skonis skiriasi, kai ju idedi daugiau.. aisku, paklausiau, jau kai sudejau, bet dejau 600 g rupiu kvietiniu, ir apie 1 kg aukscaiusios rusies.

skonis nesikeičia jei kvietiniai, tik ko rupesne, to sveikesne duona
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 12, 20:03)
skonis nesikeičia jei kvietiniai, tik ko rupesne, to sveikesne duona


Supratau, aciu labai smile.gif uzminkiau plikyta kvietine duonele su raugu.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 03 12, 20:06)
Supratau, aciu labai smile.gif uzminkiau plikyta kvietine duonele su raugu.

Prašom 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti