Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai (VIII)

dziauguosi kad yra moteru kurios pazysta savo kuna,zino vaisingas dienas,mato pozymius..taciau toks budas manau visgi toms kurios dar neturi vaiku..o va as trecio nenoreciau..ir sitas budas man atrodoper daug pavojingas..cia panasiai kaip extrymas arba pasiseks arba suklysi ir riba labai trapi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(areida @ 2011 02 19, 15:26)
dziauguosi kad yra moteru kurios pazysta savo kuna,zino vaisingas dienas,mato pozymius..taciau toks budas manau visgi toms kurios dar neturi vaiku..o va as trecio nenoreciau..ir sitas budas man atrodoper daug pavojingas..cia panasiai kaip extrymas arba pasiseks arba suklysi ir riba labai trapi blush2.gif

Labukas, šios temos tikslas kitoks nei natūralus šeimos planavimas, tiesiog pastebėjau, kad labai daug moterų, netgi turinčių vaikiukų, beveik nieko nežino apie savo kūną, o tai žinoti labai naudinga, nes tada tu pati esi padėties šeimininkė kas benutiktų mirksiukas.gif
Atsakyti
O man abu nestumus vyras pasake, kad jau "uzkibo" lotuliukas.gif matyt jiems matosi geriau nei mums... smile.gif nors jis tai pasake dar neatejus busimu menesiniu dienai..Sake jam viskas pasimate del krutines, tapo du balionai lotuliukas.gif
Atsakyti
Na taip organizmas visada siunčia signalus, tiesiog reikia žinoti į ką atkreipti dėmesį 4u.gif
Atsakyti
Horo- aciu tau, shaunuole esi thumbup.gif Kazkada domejausi naturaliu seimos planavimu, bet man pasirode tai labai nepatikimas metodas blush2.gif Vartojau KT, net dejausi spirale kuria teko greitai pasalinti nes ji man absoliuciai netiko ir sukele komplikaciju unsure.gif manau kiekviena is musu turim zinoti ir suprasti kuno siunciamus signalus, moketi juos tinkamai ivertinti. Bandysiu stebeti gimdos kaklelio pokycius ir pg. Bilingso metoda- manau kad atsiras daug klausimu ir neaiskumu tai uzeisiu cia dazniau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rence* @ 2011 02 24, 22:10)
Horo- aciu tau, shaunuole esi thumbup.gif  Kazkada domejausi naturaliu seimos planavimu, bet man pasirode tai labai nepatikimas metodas blush2.gif  Vartojau KT, net dejausi spirale kuria teko greitai pasalinti nes ji man absoliuciai netiko ir sukele komplikaciju  unsure.gif manau kiekviena is musu turim zinoti ir suprasti kuno siunciamus signalus, moketi juos tinkamai ivertinti. Bandysiu stebeti gimdos kaklelio pokycius ir pg. Bilingso metoda- manau kad atsiras daug klausimu ir neaiskumu tai uzeisiu cia dazniau ax.gif

thumbup.gif bet pradžioj ir temperatūrą reikėtų pamatuoti. Va aš tuo jau 5 metus užsiimu, o šis ciklas toks kreivas biggrin.gif geriau jau būčiau kruopščiau BT matavus, iš kitos pusės nebuvo kaip, vis sirguliavau unsure.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
gal yra merginu kurios gali man padeti:)
nusprendziau mesti KT. nebegeriu nuo kovo 1d. tai kaip man dabar suprasti kurios vaisingos dienos o kurios ne jeigu nebuvo dar pirmu mmm po KT nutraukimo blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vivita: 05 kovo 2011 - 15:34
QUOTE(vivita @ 2011 03 05, 16:34)
Sveikos 4u.gif
gal yra merginu kurios gali man padeti:)
nusprendziau mesti KT. nebegeriu nuo kovo 1d. tai kaip man dabar suprasti kurios vaisingos dienos o kurios ne jeigu nebuvo dar pirmu mmm po KT nutraukimo blush2.gif

Labas smile.gif tik nesugalvok taip iškart naudotis nevaisingom dienom po KT, po tablečių organizmas gali būti LABAI išsibalansavęs. Pasiskaityk šį puslapį, čia parašyta, kaip elgtis metus KT, bus aiškiau smile.gif :

Nuoroda

Mano patarimas - kokius tris mėnesiukus naudotis papildoma apsauga, tačiau stebėti save (matuoti temperatūrą, stebėti kintančias gleives). Matysi, ar tau vyksta ovuliacija, ar dar ne, kokie ciklai, kokio ilgio, kaip "banguoja" grafikai. Jei jausi, kad viskas gerai, galėsi pradėti naudotis vėlyvąja nevaisinga faze (kai būsi įsitikinus, kad ovuliacija įvyko). O ankstyvąją faze naudotis metus KT rekomenduojama po bent devynių mėnesių, jei ciklai reguliarūs, tačiau mano nuomone, geriau yra dar palūkėti, kad bent metai būtų smile.gif
Gal skamba baisiai, kad visko daug ir taip iškart negalima, bet tokia ta kaina po kontraceptikų smile.gif o šiaip save pažinti tikrai yra įdomu, smagu ir naudinga smile.gif pradedant atrodo sudėtinga, bet jau po vieno ciklo viskas aiškėja smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(Gintarė.. @ 2011 03 05, 18:30)
Labas smile.gif tik nesugalvok taip iškart naudotis nevaisingom dienom po KT, po tablečių organizmas gali būti LABAI išsibalansavęs. Pasiskaityk šį puslapį, čia parašyta, kaip elgtis metus KT, bus aiškiau smile.gif :

Nuoroda

Mano patarimas - kokius tris mėnesiukus naudotis papildoma apsauga, tačiau stebėti save (matuoti temperatūrą, stebėti kintančias gleives). Matysi, ar tau vyksta ovuliacija, ar dar ne, kokie ciklai, kokio ilgio, kaip "banguoja" grafikai. Jei jausi, kad viskas gerai, galėsi pradėti naudotis vėlyvąja nevaisinga faze (kai būsi įsitikinus, kad ovuliacija įvyko). O ankstyvąją faze naudotis metus KT rekomenduojama po bent devynių mėnesių, jei ciklai reguliarūs, tačiau mano nuomone, geriau yra dar palūkėti, kad bent metai būtų smile.gif
Gal skamba baisiai, kad visko daug ir taip iškart negalima, bet tokia ta kaina po kontraceptikų smile.gif o šiaip save pažinti tikrai yra įdomu, smagu ir naudinga smile.gif pradedant atrodo sudėtinga, bet jau po vieno ciklo viskas aiškėja smile.gif)

Aciu labai 4u.gif
dabar saugomes prevervatyvais, bet bijau nestuke.gif , keista po KT gerimo, na gal viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
Keliu temukę į viršų 4u.gif Kaip sekasi? 4u.gif
Kelis puslapius atgal diskutavom apie spontaninę ovuliaciją. Man teko nueiti pas gydytoją ir mudvi pakalbėjom apie tai. Tai ji sakė, kad kiekvieną ciklą įvyksta spontaninė ovuliacija - niekas nežino kada tiksliai ji įvyks. Labai įdomu tai, kad gydytoja sakė, jog moterys, kurių ciklas reguliarus, tarkim 30 dienų, pradėjusios sekti savo kūno siunčiamus signalus vėliau pastebi, kad nors ciklo ilgis tas pats, ovuliacijos laikas juose skiriaisi. Pav. vieną ciklą 30 dienų ovuliacija įvyko 16 ciklo dieną, ir moteris mmm susirgo po 14 dienų (t.y fazė po ovuliacijos vadinama liuteinine), o kitą kartą 14 ciklo dieną, tik liuteininė fazė buvo ilgesnė - 16 dienų 4u.gif Todėl, kol tik pradedam mokytis, kad nepasiklystumėte kūno signaluose, siūlau naudojant barjerines priemones, kaip tai ir darėte anksčiau, matuoti BT, nes tai pats objektyviausias požymis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 05 15, 12:05)
Keliu temukę į viršų  4u.gif Kaip sekasi? 4u.gif

Pasisakysiu ir čia, man atrod, Horo, kad užtektų ir vienos temos, rimtai besidominčios naujokės ko gero vis tiek skaitys abi. NŠP remiasi vaisingumo pažinimu,kodėl gi juos atskyrus? Man ir temos pavadinimas labiau žiūrėtųsi tarkim koks Vaisingumo pažinimas & NŠP. Nedaug mūsų natūralisčių apskritai, o bendrom jėgom būtų galima daugiau nuveikti.
Atsakyti
QUOTE(pievu_kamane @ 2011 05 15, 16:03)
Pasisakysiu ir čia, man atrod, Horo, kad užtektų ir vienos temos, rimtai besidominčios  naujokės ko gero vis tiek skaitys abi. NŠP remiasi vaisingumo pažinimu,kodėl gi juos atskyrus? Man ir temos pavadinimas labiau žiūrėtųsi tarkim koks Vaisingumo pažinimas & NŠP.  Nedaug mūsų natūralisčių apskritai, o bendrom jėgom būtų galima daugiau nuveikti.

Aš irgi taip, manau, kad mūsų labai labai mažai ir geriau viena tema 4u.gif bet, kad neišeina bendrauti verysad.gif
Atsakyti