Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 4

QUOTE(Pou @ 2011 01 22, 10:12)
Sveikos, mamytes  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Atene, man net siurpas perbego, bet cia geraja prasme smile.gif

Skaiciau, bet nieko nerasiau - sirgau, sergam. Labai sunkiai maziukas sirgo - gripas  g.gif Pora dieneliu, kai jau geriau, nes buvau nevilty...

Kaip juda reikalai su asociacija? Kai pajudes, parasykit man, kas is zinanciu i a.z. - bandysim padet Linabalt. Lina, tavo vietoj as palukeciau ir jokiu budu nepriimciau tokios diagnozes sunui.

Balionėlis jums, laikykitės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(PaSiuTuZ @ 2011 01 22, 03:40)
Sveikos mamytes... ir as prisijungsiu i jusu gretas.. auginu 3 metu lengva autistuka ir 6 men dukryte...
Dar vakar ilgai verkiau isikniaubus i pagalve del savo "ypatingo" vaikiuko, taciau siandien jauciuosi kur kas geriau.. vis dar negaliu susitaikyti kad as "pasilieku olandijoj"..
Dar tik menuo kaip apsiverte musu pasaulelis nuo to naujojo pavadinimo...
Viliuosi, kad neatstumsit manes ir leisit isliet skausma, sielvarta ir pasidalint dziaugsmais, pasiekimais bei patarsit...
(Nors ir stengiausi skaityti Jusu visa foruma nuo pradzios, bet atsiprasau jei ka nors busiu praleidus ar pamirsus... nes diena ir nakti apsigyvenau pas jus kol pasivijau..)

Sveika prisijungus,papasakok plačiau, kokiais bruožais pasižymite, kaip jums su kalba reikaliukai ir tt. smile.gif
Papildyta:
O, matau vega2 apačioj, sveikas sugrįžus,kaip jūsų ten, kaip sveiktėlė Tomuko?
Atsakyti
labos,
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 21, 18:10)
Nu va, malace thumbup.gif Dziaugiames uz tave. Jau pradėk rašyt tą knygą, nes matyt zinių pakaksi thumbup.gif
Na, encefalogramos uztenka, kad ištirti, ar yra epilepsija, ar ne. Bet kas iš to, tarkim mūsų atveju ją rado, nu ir ką? Geriam vaistukus-nu ir ką? Juk dazniausiai epilepsija ir eina KARTU su kitais sutrikimais, kaip, antai ir autizmu. O atvejų, kai pagydzius epilepsija dingsta autizmo pozymiai tikrai yra, net Raidos Centre man sakė M. kad tikrai ne kartą yra mačiusi variantų,kai sutramdžius epiaktyvuma atsirado pas vaikus ir kalba, ir kontaktas ir visa kita. Tačiau dažniausiai eina kitoks "scenarijus": ir autizmas ir epilepsija, ir tarkim regos sutrikimai eina is vieno,kazkokio nezinomo taško ir tiek.

Tačiau mano giliu įsitikinimui vaikui su įtariama autizmo diagnoze - būtina daryt EGG, sakyčiau net ir tuo atveju,kai nėra realių epilepsijos požymių-tiesiog kad atmest. Nes jei ji yra, lavinti vaiką tikrai galimybės sumažėja, priepuoliai, iškrovos tiesiog neleis jam reikiamai susikoncentruoti, net jei tie "priepuoliai" ir nematomi-oo kartais būna ir taip.

pas mus irgi tas pats.kai mes gulejom VRC norejo daryt miego encefalograma,bet sako neturim vertintoju.

o kokius vaistus jusu vaikas geria?
QUOTE(Biufka @ 2011 01 21, 18:12)
Ne.
O Jokūbui?

Nežinau, pagal ką jie ten VRC nusprendžia, kad reikia EEG...
Mūsų vaikų neurologė man pasakė, kad Raimondui nebūtina daryti EEG, nes kai ji manęs paklausė, ar jam būna epi priepuoliai, toki lyg kelių sekundžių sustingimai, aš pasakiau, kad nebūna. Na, kiek aš mačiau. O matau aš nedaug, nes ištisai būnu darbe. g.gif
Gal vis dėlto verta jį ištirt.
Papildyta:

O tai ko dar reikia, kad ištirtų?

pas mano berniuka ju buna.tik seniau nesuprasdavau kad tai epi priepuoliai.jie dazniau pasireiskia miego metu,tuomet staigiai bunda is miego,nebesusigaudo kur randasi,atrodo kad butu kitam pasaulyje.
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2011 01 22, 11:47)
labos,

pas mus irgi tas pats.kai mes gulejom VRC norejo daryt miego encefalograma,bet sako neturim vertintoju.

o kokius vaistus jusu vaikas geria?

Taip, mums irgi taip sakė, bet encefalogramą padarė ir radus pakitimus iš karto gavom siuntimą į Santariškių nurologinį, kur darė pakartotinai ir jau vertino.

Geriam valproatą Convulex.
O jūs?
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 22, 12:50)
Taip, mums irgi taip sakė, bet encefalogramą padarė ir radus pakitimus iš karto gavom siuntimą į Santariškių nurologinį, kur darė pakartotinai ir jau vertino.

Geriam valproatą Convulex.
O jūs?

geriam klonazepama.
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 22, 12:03)
Balionėlis jums, laikykitės  4u.gif
Papildyta:
Sveika prisijungus,papasakok plačiau, kokiais bruožais pasižymite, kaip jums su kalba reikaliukai ir tt. smile.gif
Papildyta:
O, matau vega2 apačioj, sveikas sugrįžus,kaip jūsų ten, kaip sveiktėlė Tomuko?

Labukas. Vakar vakare grįžom iš ligoninės, bet ne namo. Ugnius susirgo gripu, tai su mažuoju važiavom pas tėvus, nes jei sako dar po visų ligų užkrėsim gripu, bus labai blogai... Nu o Ugnius su tetuku namie vargšas serga su 39 tempa... Taip liūdna, kad negaliu jo prižiūrėti. Per telefoną sako kad skauda, kad myli mama verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(F @ 2011 01 21, 19:28)
o kuo jis domisi? Negi neprisimena informacijos ir apie tą dalyką, kuris jį domina?

Pvz jis megsta kompiuterinius zaidimus. Ir skundziasi, kad jei kokia para nepriseda prie kompiuterio, praranda igudzius, kuriuos isigyja pries tai prazaides ta zaidima daug valandu - palaipsniui isivaziuoja ir pasiekia tokiu rezultatu, kad brolis ziuri issiziojes, o po paros vel vos ne nulio reikia mokytis zaisti. Dar jis mokinasi programuoti is knygos. Tai irgi nesiseka isiminti komandas, vis pamirsta ka nors. O situ dalyku jo tikrai niekas nevercia mokytis, jis pats nori, ir pergyvena, kad taip nieko neprisimena. Apie mokyklinius dalykus tai patyliu - ten isvis nieko neatsimena. Gauna minimalius teigiamus pazymius tik todel, kad mokytojai neturi teises jam rasyti neigiamu pazymiu.

QUOTE(Atėnė V @ 2011 01 21, 21:04)
Labai gerai, kad apie mano vaiką kalbėjo būtent tie žmonės, kurie jį stebėjo ir tyrė nuo 4 metų. (Ališauskas)Spec pedagogė teigė, kad mano sūnus pats gabiausias iš visų jos turėtų mokinių. Grįžau namo ant sparnų, tokie pokalbiai suteikia vilties ir noro toliau dirbti su vaiku, padėti jam. Aš seniai susitaikiau ir priėmiau savo vaiką tokį, koks jis yra, kai norėčiau, kad ir kiti priimtų...

Atene, fantastika, labai sveikinu ir dizuagiuosi kartu su tavim thumbup.gif 4u.gif

Sveikos mamytes... ir as prisijungsiu i jusu gretas

Sviekute 4u.gif

QUOTE(Pou @ 2011 01 22, 10:12)
Skaiciau, bet nieko nerasiau - sirgau, sergam. Labai sunkiai maziukas sirgo - gripas  g.gif Pora dieneliu, kai jau geriau, nes buvau nevilty...

Kaip juda reikalai su asociacija? Kai pajudes, parasykit man, kas is zinanciu i a.z. - bandysim padet Linabalt. Lina, tavo vietoj as palukeciau ir jokiu budu nepriimciau tokios diagnozes sunui.

Greiciau sveikite 4u.gif

Antradieni eisiu i poliklinika pas gydytoja snekteleti, ir dar karta pas stacionaro gydytoja nuvaziuosiu. As jau ir pati linkstu i tai, kad nepriimti tos kitos diagnozes, o tu va dar paskatinai, tai taip ir kalbesiu su gydytojomis g.gif Dar galvoju koki emaila pasiusti i SAM, kazkada su tokiu laiskeliu isjudinau reikala del namu mokymo skyrimo, gal ir dabar padaryciau pradzia diagnozes pripazinimo darbingumo/neigalumo faktoriumi.... ax.gif

QUOTE(vega2 @ 2011 01 22, 11:57)
Labukas. Vakar vakare grįžom iš ligoninės, bet ne namo. Ugnius susirgo gripu, tai su mažuoju važiavom pas tėvus, nes jei sako dar po visų ligų užkrėsim gripu, bus labai blogai... Nu o Ugnius su tetuku namie vargšas serga su 39 tempa... Taip liūdna, kad negaliu jo prižiūrėti. Per telefoną sako kad skauda, kad myli mama  verysad.gif .

Oi, kaip sunku console.gif bet viskas tuoj baigsis, neliudek labai - kelios dieneles ir vel busite kartu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Biufka @ 2011 01 21, 18:20)
Linkiu, kad susidėliotų visos dėlionės...
user posted image

Koks fainas palinkejimas ir kaip laiku. bigsmile.gif As jau sudejau savo vaiku sveikatos deliones diagnostikos srityje. Reikia tik kai kurias plonybes patikslinti ir laukti gydymo rezultatu.
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2011 01 22, 13:55)
Koks fainas palinkejimas ir kaip laiku.  bigsmile.gif  As jau sudejau savo vaiku sveikatos deliones diagnostikos srityje. Reikia tik kai kurias plonybes patikslinti ir laukti gydymo rezultatu.

na tai prasom pasidalinti naujausiais atradimais jusu vaiku atzvilgiu.
Atsakyti
Sveikos mamytes... ir as prisijungsiu i jusu gretas.. auginu 3 metu lengva autistuka ir 6 men dukryte...
Dar vakar ilgai verkiau isikniaubus i pagalve del savo "ypatingo" vaikiuko, taciau siandien jauciuosi kur kas geriau.. vis dar negaliu susitaikyti kad as "pasilieku olandijoj"..
Dar tik menuo kaip apsiverte musu pasaulelis nuo to naujojo pavadinimo...
Viliuosi, kad neatstumsit manes ir leisit isliet skausma, sielvarta ir pasidalint dziaugsmais, pasiekimais bei patarsit...
(Nors ir stengiausi skaityti Jusu visa foruma nuo pradzios, bet atsiprasau jei ka nors busiu praleidus ar pamirsus... nes diena ir nakti apsigyvenau pas jus kol pasivijau..)

Sveika prisijungus 4u.gif
Stenkis galvoti apie gerąsias vaiko savybes ir bus lengviau console.gif
O aš tik ateinantį ketvirtadienį sužinosiu savo vaiko tikslią diagnozę...Su mintim,kad jam įtariamas autizmas gyvenu jau 1,5 metų... Po metų nuo pasakymo priimu tai kaip normą,kad mano vaikas ypatingas. O be to jis mano pasididžiavimas ir meilė,nes buvo labai labai lauktas ir išsvajotas wub.gif Iki 2 metų iš rankų nepaleisdavau,nežiūrint į tai kad jis to nenorėjo smile.gif Paskui jau nebepakėliau...O čia vis padejuoju,nes irgi gyvenam svetimam krašte ir vieni...Nėra kas padeda, nėra su kuo paplepėti...Nėra galimybės,kad išeiti pabūti 2 su vyru... Nes taip turiu 6 mėnesių dukrytę...Tai kai reikia persiplėšti kartais tarp dviejų mažųjų būna sunku...Abu laikyti tam pačiame kambaryje sudėtinga,nes pradžioj brolis ant sesės ir atsisėst norėdavo ar mašinėlę užmest ar panašiai...Ar už rankos taip "švelniai" paima,kad ta verkti pradeda...O dar buvo mokslų metų pradžia ir į mokyklą vos ne ant rankų reikėjo nešt,nes nesutiko pats eiti ir t.t...
Dabar jau geriau, žymiai geriau...Gal pati užsigrūdinau arba norisi tikėti,kad vaikas keičiasi. Nors mokytoja mato tik labai mažą pažangą g.gif
Tik mažoji su savo pirmu tete, aku, aga, ir pirmuoju dantuku veikia,kaip balzamas. Ir didysis mano akim tai daro pažangą, gal kitiems ta pažanga ir maža,o mums didelė...Va pradėjo miegoti atskirai nuo manęs, paprašo valgyti kai nori...Jau gali suprasti ko prašo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 22, 15:27)
na tai prasom pasidalinti naujausiais atradimais jusu vaiku atzvilgiu.

Tai man rodos as jau beveik viska rasiau anstesniuose temose....
Santraukoje... Abiem vaikams yra kiek skiertingos gimdymo traumos, susijusios su galvos kaulais ir pirmo kaklo slanstelio problemom. Tie kaklo slanksteliai dazna patologija cezarinukams (ypac 1-o slankstelio) ir toms, kas gimdo ligonineje nu galima sakyti "naturaliai". Nors is esmes ten to naturalumo jau seniai nera, nes gimdymas skatinamas, gimdymo poza yra nenaturali. Tad is esmes gauti kaklo stuburo slansteliu patologijos rizika didele dabartiniais laikais.
Na ir skiepu zala. Berniukui po kol kas dar del poliomelito istirtas. Mergaitei tymu komponentas is vakcinos MMR.
Abu vaikai gydomi pas osteopata. O pas homeopata vyrusai is skiepu gydomi homeopatiniais ( o tiksliau izopatiniais) nozoidais (antiskiepais).
Mergaitei po pirmo apsilankymo pas osteopato jau pasimate rezultatai del kalbos. Berniukui po 3 apsilankymo pasimate nedidelis rezultatas (burnos motorika).
Gydymas homeopatiniais mano akimis tai ilgas procesas. O rezultatai kaip D duos, nes niekas nepasakys, kaip konkretaus vaiko imunine sistema gali reaguoti arba nereaguoti. Taciau yra 3 vaiku (ne Lituvoje) ikvepiantis pavyzdis, kurie atsikrate autizmo skirtingais antiskiepais. Buvo aprasyti tuberkuliozes, raudoniukes ir tymu antiskiepais gydymo atvejai. Su viena is tu mamu palaikau asmenini rysi.
Atsakyti
Nu žinokit sėdžiu apšalus....Dabar sėdėjau prie kompo su Nojum ir pamačiau,kad jis jau normaliai skaito doh.gif Žiūriu,kad jis labai irgi žiūri ką aš čia skaitau...Klausiu:ar tu skaitai? Sako: skaitau. Paskui sakau: kokia čia raidė, tai išvardinom visas raides ir tada sakau koks žodis? Matau,kad klausimo nesuprato, tai sakau tos visos raidės reiškia žodį " what". Tuo metu vaikas suprato apie ką eina kalba ir pasakė likusius žodžius sakinyje thumbup.gif Tada parodžiau kitą sakinį ir vėl tas pats...
Kaip čia viską reikės išrišti g.gif Nes va jei neteisingai paklausi atsakymo nėra,o vaikas tai moka skaityti... Kaip 6 metų tai skaitau labai neblogai g.gif Kad raides pažysta tai aš jau žinojau,bet,kad skaito ir neskiemenuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-ELI- @ 2011 01 22, 18:45)
Nu žinokit sėdžiu apšalus....Dabar sėdėjau prie kompo su Nojum ir pamačiau,kad jis jau normaliai skaito doh.gif Žiūriu,kad jis labai irgi žiūri ką aš čia skaitau...Klausiu:ar tu skaitai? Sako: skaitau. Paskui sakau: kokia čia raidė, tai išvardinom visas raides ir tada sakau koks žodis? Matau,kad klausimo nesuprato, tai sakau tos visos raidės reiškia žodį " what". Tuo metu vaikas suprato apie ką eina kalba ir pasakė likusius žodžius sakinyje thumbup.gif Tada parodžiau kitą sakinį ir vėl tas pats...
Kaip čia viską reikės išrišti g.gif Nes va jei neteisingai paklausi atsakymo nėra,o vaikas tai moka skaityti... Kaip 6 metų tai skaitau labai neblogai g.gif Kad raides pažysta tai aš jau žinojau,bet,kad skaito ir neskiemenuoja smile.gif

ELI, teisingai pastebėjai-REIKIA TEISINGAI SUFORMULUOTI KLAUSIMĄ. Gaila, bet mokykloje ne visi mokytojai sugeba ir nori tą padaryti.
Atsakyti